Gönderen Konu: 2 Yıllık iş sağlığı ve güvenliği bölümü nasıldır  (Okunma sayısı 21386 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Merhaba abilerim liseyi bitirdim bu yaz çok şükür üniversite tercih dönemi geldi tercihlerimizi yaptık falan derken bugun iş sağlığı ve güvenliği bölümünü kazandığım açıklandı ama bölüm hakkında fazla bir bilgim yok iş olanakları nasıldır geliri iyimidir iş zorlumudur tarzında olayları bilmiyorum bu konuda beni aydınlatabilcek daha önce bu bölümü okuyan veya bir tanığı okuyan bitiren abilerim varsa bölüm hakkında bildiklerini bana anlatabilirlermi teşekkürler
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 35
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Ynt: 2 Yıllık iş sağlığı ve güvenliği bölümü nasıldır
« Yanıtla #1 : Ağustos 10, 2016, 13:33:15 »
Hangi üni?Ayrıca moralini bozmak gibi olmasın ama artık şirketler iş güvenliği uzmanı almak yerine iş yerinde ki personeli kursa gönderip ona aldırtıyor böylece iki işi birden tek kişiye yaptırıyor .
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 10, 2016, 13:34:19 »
Hangi üni?Ayrıca moralini bozmak gibi olmasın ama artık şirketler iş güvenliği uzmanı almak yerine iş yerinde ki personeli kursa gönderip ona aldırtıyor böylece iki işi birden tek kişiye yaptırıyor .
Tekirdağ namık kemal üniversitesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 10, 2016, 13:37:54 »
Bölüm kolaydır rahatına bak sen. İş bulmaya gelince kendini geliştirmeyle alakalı.
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 10, 2016, 13:47:53 »
Ben zaten fotoğrafçılık istiyodum puanlarım yetmedi burası tutmuş 2yıl okuycam sonrasında iş olanakları göre devam edicem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2016, 15:18:04 »
Merhaba abilerim liseyi bitirdim bu yaz çok şükür üniversite tercih dönemi geldi tercihlerimizi yaptık falan derken bugun iş sağlığı ve güvenliği bölümünü kazandığım açıklandı ama bölüm hakkında fazla bir bilgim yok iş olanakları nasıldır geliri iyimidir iş zorlumudur tarzında olayları bilmiyorum bu konuda beni aydınlatabilcek daha önce bu bölümü okuyan veya bir tanığı okuyan bitiren abilerim varsa bölüm hakkında bildiklerini bana anlatabilirlermi teşekkürler

Öncelikle hayırlı olsun. Ancak bölümle ilgili araştırmayı şimdi değil, tercih yapmadan önce yapman gerekirdi. Acizane fikrim istemediğin bir bölümse okuma. tekrar hazırlan ve istediğin bir bölümü kazanmaya bak. Bana göre bu hayatta işini ve eşini sevmediğin müttedce mutlu olamazsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 10, 2016, 15:18:53 »
Burak öncelikle hayırlı olsun. Ancak "burası tutmuş" cümlesi pek hoşuma gitmedi. Hiç bilgin olmayan, gitmeyi düşünmediğin bir yeri tercihlere yazmasaydın keşke..

Sorunun cevabına gelecek olursak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda yakın dönemde düzenlemeler ve zorunluluklar geldiği için ve piyasada yetişmiş kalifiye kişi sayısı az olduğundan çok ciddi paralar kazanıldı. Tabi şu anda durum nedir, piyasa doymuş mudur onu bilemiyorum. Ancak yasal zorunluluk olduğundan, bu meslek grubunda her daim fırsatlar olacaktır. Önemli olan kendini iyi geliştirmen, işinde fark yaratabilmendir.

tekrar hayırlı olsun..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 10, 2016, 16:07:07 »
Burak kardeşim,
Öncelikle hayırlı olsun. İş Sağlığı ve Güvenliği günümüzde şirketler tarafından mutlak ihtiyaç duyulan iş alanlarından birisi. 01 Temmuz 2016 tarihinden itibaren İş Güveliği Uzmanı çalıştırma 50 kişiden fazla iş çalıştıran az tehlikeli iş yerlerinden itibaren zorunlu hale geldi. Şu anda üniversitelerin senin de kazandığın bölümlerinden mezun olan İSG Uzmanı sayısı yetersiz olduğundan kurslar ve sınavlar ile mühendis, mimar, teknikerler arasından karşılanmaya çalışılıyor. Senin gibi dinamik genç İSG Uzmanlarına sektörde ihtiyaç çok olacaktır. Kendini de geliştirecek olursan işsiz kalmazsın. C Sınıfı İSG Uzmanları 2000, B Sınıfı İSG Uzmanları 4000 ve A sınıfı İSG Uzmanları 6000 Tl civarı ücretlerle iş buluyor. Sen mezun olunca C Sınıfından başlayacaksın. Üç sene sonra B sınıfına geçebilirsin. Önemli olan kendini yetiştirmen ve çalışman. Tekrar hayırlı uğurlu olsun.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2016, 16:28:00 »
Burak kardeşim,
Öncelikle hayırlı olsun. İş Sağlığı ve Güvenliği günümüzde şirketler tarafından mutlak ihtiyaç duyulan iş alanlarından birisi. 01 Temmuz 2016 tarihinden itibaren İş Güveliği Uzmanı çalıştırma 50 kişiden fazla iş çalıştıran az tehlikeli iş yerlerinden itibaren zorunlu hale geldi. Şu anda üniversitelerin senin de kazandığın bölümlerinden mezun olan İSG Uzmanı sayısı yetersiz olduğundan kurslar ve sınavlar ile mühendis, mimar, teknikerler arasından karşılanmaya çalışılıyor. Senin gibi dinamik genç İSG Uzmanlarına sektörde ihtiyaç çok olacaktır. Kendini de geliştirecek olursan işsiz kalmazsın. C Sınıfı İSG Uzmanları 2000, B Sınıfı İSG Uzmanları 4000 ve A sınıfı İSG Uzmanları 6000 Tl civarı ücretlerle iş buluyor. Sen mezun olunca C Sınıfından başlayacaksın. Üç sene sonra B sınıfına geçebilirsin. Önemli olan kendini yetiştirmen ve çalışman. Tekrar hayırlı uğurlu olsun.
Bölümü bitirip tekniker olacak arkadaş. Kursa gidip sınavı verdikten sonra C sınıfı belgesini alacak insallah. Bölüme gelirsek, gayet iyi is olanakları var. Bütün fabrikalarda, ya da bu fabrikalara sirketlere dısardan hizmet veren OSGBlerde is bulabilirsin. Eşim de 2 yıllık isg mezunu ve C sınıfı uzman. Ama dedigim gibi, muhakkak sınavı verip C uzman olmalısın. Tekniker olarak kalırsan isin zor.

SM-G710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2016, 19:25:42 »
bölümü araştırdım tercihlerimden önce herkes iyi falan dedi ama cidden bu bölümle ilgili fazla kaynak bulamadım sivil savunma ve itfaiyecilik okuycaktım bunuda eğer orası olmassa diye açıkta kalmıyım diye yazdım kesin gelicek biyerdi çünkü başka yerlerde yazdım ama burasını kazanmışım içimi rahatlattınız hepiniz çevremde bu meslekten hiçbişey olmaz tarzı yorumlar geldi biraz olsun rahatladım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 10, 2016, 19:29:23 »
bölümü araştırdım tercihlerimden önce herkes iyi falan dedi ama cidden bu bölümle ilgili fazla kaynak bulamadım sivil savunma ve itfaiyecilik okuycaktım bunuda eğer orası olmassa diye açıkta kalmıyım diye yazdım kesin gelicek biyerdi çünkü başka yerlerde yazdım ama burasını kazanmışım içimi rahatlattınız hepiniz çevremde bu meslekten hiçbişey olmaz tarzı yorumlar geldi biraz olsun rahatladım
işini iyi yapıp gayret gösterdikçe her meslekte iyi kazanırsın maddi olarak,fotoğrafçılık olarak da dışarıdan yine bitirdikten sonra 2.üniversite programları var onları okursun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 10, 2016, 19:36:39 »
işini iyi yapıp gayret gösterdikçe her meslekte iyi kazanırsın maddi olarak,fotoğrafçılık olarak da dışarıdan yine bitirdikten sonra 2.üniversite programları var onları okursun :)
Fotoğrafçılık zaten ap ayrı bi yerde benim için hangi mesleği edinirsem ediniyim fotoğrafçılık hobimi öldürmem hatta bu üniversiteyi okurken fotoğrafçılık ve kameramanlığı açıktan okumayı düşünüyorum ama kısmet

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 10, 2016, 19:50:22 »
Bu bölümden birsey olmaz diyenler başka bir dünyada yaşıyor heralde. Sivil savunma ve itfaiyecilik okumanı da cok isterdim bir itfaiyeci olarak. Itfaiyecilikte de birçok seçenegin olurdu. Yine özel fabrikaların itfaiyelerinde, memur olarak belediyelerde, arff  memuru olarak havaalanlarında çalışırdın. Hem de en önemlisi hayat kurtarmanın, dua almanın tarifsiz mutluluğunu huzurunu tadardın... Böylesine şerefli bir meslek herkese nasip olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 10, 2016, 20:26:24 »
2004 Kocaeli Üniversitesi, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümü mezunuyum.
Devlet Hava Meydanlarında ARFF Memuru olarak görev yapamktayım.
Bundan daha güzel bir meslek bulduğum için şükürler olsun.  :tamam:
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 10, 2016, 21:21:27 »
2004 Kocaeli Üniversitesi, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümü mezunuyum.
Devlet Hava Meydanlarında ARFF Memuru olarak görev yapamktayım.
Bundan daha güzel bir meslek bulduğum için şükürler olsun.  :tamam:
Ben de Kocaeli Büyüksehir Belediyesi'nde itfaiyeciyim Aydın Bey. O zamanki okul arkadaşlarınızdan şu an benim birlikte çalıştıgım kisiler vardır muhakkak... Arkadaş kusura bakmasın konusunu dağıttım biraz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 10, 2016, 21:46:01 »
Yok kusura falan bakmıyorum ya otomobil dışı sohpet bölümündeyiz sorun yok benim açımdan aslında sivil savunma ve itfaiyecilik kazansaydım kilodan giremeyebilirdim boyum 172 kilom 55 falan o yüzden korkuyodum açıkcası 2yıl bu bölümü okuduktan sonra kpssye hazırlanıcam eğer kazanırsam itfaiyecilik gitmeyide düşünüyorum 2mesleğim olmuş olur elimde zaten fotoğrafçılıkta yavaş yavaş meslek haline geliyor benim için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 10, 2016, 23:36:18 »
Bende bu yil 2 yillik Isg bolumunu bitirdim.Sorun varsa alabilirim kardeşim.Çerkezkoy kampusu mu bahsettigin yer.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 10, 2016, 23:49:34 »
Bende bu yil 2 yillik Isg bolumunu bitirdim.Sorun varsa alabilirim kardeşim.Çerkezkoy kampusu mu bahsettigin yer.

Aynen abi çerkezköy ama şuan veliköye taşınmış kapaklıda oturuyorum hergün gidip gelicem oraya şuan bu meslek üzerinemi çalışıyosun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '16
  • 15 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 11, 2016, 09:58:28 »
hayırlı olsun, bende mühendisim aynı zamanda kamuda iş güv. uzmanıyım...

eğer 2 yıllık bir okul okuyacaksan bence fena bir tercih olmamış,
iş sağlığı ve güv. ülkemiz gibi gelişmekte olan bir ülke de ilerisi için önü açık bir dal ...
kısa vadede olmasada uzun vadede Avrupa birliği kriterleri ve İnsan Hakları esaslarına göre her çalışanın bir iş güv. uzmanı ile  muhatattap olması gerekecek bu da istihdam ve gelir kaynağı demek...

Özel sektörde olduğu gibi Kamuda da ilerleyen zamanlarda iş imkanın olur, ama biliyorsun ki ne okursan oku okulu bitirmek işin sadece %50'si diğer %50si

*kendini geliştirmen
-senin yerinde olsam yapcaklarım şunlar olur,
açıköğretim işletme 4 yıllık okurum. ( faydaları: özel sektörde, tercih sebebi olursun, 4 yıllık lisans diploması başka kapıları da açar, örn. kpss de işletme ile atanıp içerde iş güv. uzmanı olarakda çalışırsın vs)
İngilizcemi geliştiririm.
son sınıfta mutlaka kpss çalışırım.
Büyük iş güv. firmalarında az bir oparaya da olsa çalışıp kendimi geliştiririm,

bu süreçte bolbol eğitici eğitimlerine katılır sertifikalarımı artırırım..
örn. yüksekte çalışma eğitim sertifikası alırım...

NOT: Bu yazdıklarımı bir kenara yazıp hersene ara ara okursan daha anlamlı olmaya başlayacaktır.
başarılar.
Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S (2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 11, 2016, 14:41:01 »
Aynen abi çerkezköy ama şuan veliköye taşınmış kapaklıda oturuyorum hergün gidip gelicem oraya şuan bu meslek üzerinemi çalışıyosun
Henüz çalişmaya başlamadim.Staj,dgs işlerimi hallettikten sonra aralikta uzmanlik sinavi var ona yetişmeye çalişiyorum.

2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D