Gönderen Konu: Istanbul-kemer arasi lezzet duraklari  (Okunma sayısı 5735 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 corolla 1.33 life
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '15
  • 25 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Istanbul-kemer arasi lezzet duraklari
« : Ağustos 10, 2016, 09:36:32 »
Degerli arkadaşlar. Haftasonu kısmetse istanbuldan antalyaya gideceğiz. Nerelerde durmami önerirsiniz. Kurumun interneti guvenlikli. Mobilden de aramada basarili olamadim forum içerisinde. Paylaşırsanız sevinirim. Saygılarımla

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

today, tomorrow, toyota..

Toyota Club Türkiye

Istanbul-kemer arasi lezzet duraklari
« : Ağustos 10, 2016, 09:36:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Istanbul-kemer arasi lezzet duraklari
« Yanıtla #1 : Ağustos 10, 2016, 10:32:18 »
Hangi yolu kullanicaksiniz

TURKCELL T40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 10, 2016, 10:34:12 »
Merhaba,

İstanbul'dan sabah çıktığınızı farzederek size şöyle bir yol haritası çıkarabilirim.

İlk durağınız, otoyoldan Bilecik sapağına ayrıldıktan sonra Karaçam mevkiindeki İsmailin Yeri olsun. Burada güzel bir kahvaltı yapın. Otoyoldan çıkmadan önce Berceste de var ancak, hem kalabalığından hem de gereksiz pahalı oluşundan dolayı ben tercih etmiyorum.

Daha sonra öğle yemeği için, Bozüyük civarında bulunan üç alternatif var. Bunlardan ikisi yolunuzun üzerinde gidiş istikametinizdeki Cennet vadisi ve Şelale Restoran. Bir diğeri de yolun ters istikametinde kalan Tünel Restorandır. Eğer 1 km sonraki sapaktan dönerim diyorsanız, Tünel Restoranı kesinlikle tavsiye ederim. Yemekleriyle, doğal ortamıyla, deresiyle, hamaklarıyla tam bir yemek ve dinlenme yeri. Bu üçünün fiyatları ortalamanın biraz üstü. Ama kesinlikle çok pahalı değil.

Bundan sonra (Elmalı-Finike yolunu kullanacağınızı varsayarak) kesinlikle Elmalı'da şiş köfte yiyin. Elmalı'nın şirin ana caddesi üzerinde şiş köfte yapan dükkanlardan beğendiğiniz birine girin. Yanına piyaz ve arkasından irmik helvasını unutmayın.

Bunların dışında o yol üzerinde irili ufaklı bol miktarda, yeşillikler içerisinde yol üstü gözlemeci ve et-mangal tarzı salaş mekanlar da vardır. Bunları da rahatlıkla deneyebilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
İyi yolculuklar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '13
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 10, 2016, 12:59:44 »
Denizlide iki eşek eti adanaya 50 lira verdikten sonra ders oldu. Bilmediğim yerde kesinlikle McDonald's ç, burgerking gibi tadı fiyatı belli yerleri tercih ediyorum. Sorunuza gelirsek afyondan geçerken şehir içine girerseniz Hanedan kebabı (kebap fiyatı 19 tl), yol üstü düşünürseniz Etçi Babayı (30tl)tavsiye ederim. Lezzetlidirler

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.33 Auris Life 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 corolla 1.33 life
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 10, 2016, 13:38:24 »
Hangi yolu kullanicaksiniz

TURKCELL T40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Osmangazi koprusunden gemlik bilecik afyon burdur seklinde kısmetse

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 10, 2016, 15:02:20
Merhaba,

İstanbul'dan sabah çıktığınızı farzederek size şöyle bir yol haritası çıkarabilirim.

İlk durağınız, otoyoldan Bilecik sapağına ayrıldıktan sonra Karaçam mevkiindeki İsmailin Yeri olsun. Burada güzel bir kahvaltı yapın. Otoyoldan çıkmadan önce Berceste de var ancak, hem kalabalığından hem de gereksiz pahalı oluşundan dolayı ben tercih etmiyorum.

Daha sonra öğle yemeği için, Bozüyük civarında bulunan üç alternatif var. Bunlardan ikisi yolunuzun üzerinde gidiş istikametinizdeki Cennet vadisi ve Şelale Restoran. Bir diğeri de yolun ters istikametinde kalan Tünel Restorandır. Eğer 1 km sonraki sapaktan dönerim diyorsanız, Tünel Restoranı kesinlikle tavsiye ederim. Yemekleriyle, doğal ortamıyla, deresiyle, hamaklarıyla tam bir yemek ve dinlenme yeri. Bu üçünün fiyatları ortalamanın biraz üstü. Ama kesinlikle çok pahalı değil.

Bundan sonra (Elmalı-Finike yolunu kullanacağınızı varsayarak) kesinlikle Elmalı'da şiş köfte yiyin. Elmalı'nın şirin ana caddesi üzerinde şiş köfte yapan dükkanlardan beğendiğiniz birine girin. Yanına piyaz ve arkasından irmik helvasını unutmayın.

Bunların dışında o yol üzerinde irili ufaklı bol miktarda, yeşillikler içerisinde yol üstü gözlemeci ve et-mangal tarzı salaş mekanlar da vardır. Bunları da rahatlıkla deneyebilirsiniz.

İyi yolculuklar.
Cok teşekkür ederim

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 10, 2016, 15:02:27
Denizlide iki eşek eti adanaya 50 lira verdikten sonra ders oldu. Bilmediğim yerde kesinlikle McDonald's ç, burgerking gibi tadı fiyatı belli yerleri tercih ediyorum. Sorunuza gelirsek afyondan geçerken şehir içine girerseniz Hanedan kebabı (kebap fiyatı 19 tl), yol üstü düşünürseniz Etçi Babayı (30tl)tavsiye ederim. Lezzetlidirler

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2016, 13:45:05 »
Merhaba,

İyi yolculuklar.
@Ender  Eruysal (21081)  Bir Elmalılı olarak burada bilen birisini görmek şaşırttı.Ben de tarif edecektim ama Antalya sahil yolundan mı gider acaba diye düşünürken yorumu gördüm.  :alkis:
O zaman tavsiyemize küçük bir nüans ekleyelim. Şişcilerin hepsi iyidir ama bu işin eski ustalarından Şişci Ömer diyerek tavsiyede bulunayım. Hayırlı yolculuklar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 10, 2016, 14:08:54 »
Mehmet Bey,

Elmalı, Antalya'nın denize kıyısı olmaması dolayısıyla fazla bilinmeyen ve bu sebepten dokusu bozulmamış benim çok sevdiğim bir yerdir.
Ömer paşa camii, yol üstünde sadece minaresi kalmış Selçuklu camii, baharatçılar çarşısı, şiş köfteleri, yaylalarındaki şarap mahzenleri, yöresel evleri ve tabii ki yağlı güreşleri ile kendine münhasır bir ilçe. Sadece İstanbul-Kaş-Kemer yolcularının transit geçiş yeri olarak biliniyor.

Elmalı'ya tekrar yolum düşerse, Şişçi Ömer'e mutlaka uğrayacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '11
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 10, 2016, 14:20:42 »
Mehmet Bey,

Elmalı, Antalya'nın denize kıyısı olmaması dolayısıyla fazla bilinmeyen ve bu sebepten dokusu bozulmamış benim çok sevdiğim bir yerdir.
Ömer paşa camii, yol üstünde sadece minaresi kalmış Selçuklu camii, baharatçılar çarşısı, şiş köfteleri, yaylalarındaki şarap mahzenleri, yöresel evleri ve tabii ki yağlı güreşleri ile kendine münhasır bir ilçe. Sadece İstanbul-Kaş-Kemer yolcularının transit geçiş yeri olarak biliniyor.

Elmalı'ya tekrar yolum düşerse, Şişçi Ömer'e mutlaka uğrayacağım.
Eğer yolunuzun düşeceği vakit haber edeseniz,memlekette olursam yemeğimizi birlikte yeriz.Memnun oldum.  :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2016, 15:03:25 »
 Antalya içinde de piyazcı Ahmet'i tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2016, 15:05:28 »
Eğer yolunuzun düşeceği vakit haber edeseniz,memlekette olursam yemeğimizi birlikte yeriz.Memnun oldum.  :saygi:

Yolum düşerse mutlaka haber edeceğim. teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 10, 2016, 17:23:46 »
Yalovada ve balikesir susurluk yol uzerinde kofteci yusuf var tavsiye ederim. Hem ucuz hemde lezzetli.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 10, 2016, 17:38:27 »
Yalovada ve balikesir susurluk yol uzerinde kofteci yusuf var tavsiye ederim. Hem ucuz hemde lezzetli.
Eyüp Bey,

Dediğiniz yerler İstanbul-Antalya güzergahı üzerinde değil.
Ama İzmir, Bodrum, Marmaris gibi yerlere gidenler için ben de tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 10, 2016, 20:53:58 »
Eyüp Bey,

Dediğiniz yerler İstanbul-Antalya güzergahı üzerinde değil.
Ama İzmir, Bodrum, Marmaris gibi yerlere gidenler için ben de tavsiye ederim.
Aynen haklisiniz ben gecen sene muglaya giderken yol ustu denk gelmistim.
Rota olarak Gemlik falan yazinca soyliyim dedim  :)
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 26 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 10, 2016, 22:03:12 »
Burdur'dan geçilecek ve tatlı ile aranız var ise kesinlikle Burdur ezmesi almanızı tavsiye ederim. Ceviz ezmesi diye de geçer.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 corolla 1.33 life
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 10, 2016, 23:13:41 »
Herkese cok teşekkür ederim tavsiyeler icin.