arkadaşlar selamünaleyküm. 2004 t25 avensis comfort aracımın 3 veya 4 ay kadar önce direksiyon mil değişimi kampanyasından yetkili serviste değişim yapıldı. tabi bizler bekleme yerinde beklediğimizden dolayı malumunuz üzere değişimin yapılıp yapılmadığını göremiyoruz. direksiyonum elektrikli direksiyon olmasına rağmen acayip bir şekilde sertti. geçen hafta içinde ustama bu durumu anlattım. direksiyonumun sertliğini. usta direksiyon mafsalını ve milini söktü o da neee sanki mil mafsala kaynak yapmış gibi acayip bir şekilde paslanmış ve oda bu duruma sebebiyet vermiş dedi usta. pas sökücü sprey ve yağla yağlamak suretiyle mille mafsalı temizleyip tekrar taktı ve deneme sürüşü yapmak suretiyle direksiyonumun baya bir şekilde yumuşadığını hissettim. ustaya bak bu araç direksiyon mili değişim kampanyasından faydalandı ve mil değişti dedim. oda şayet mil değişimi yapılmış olsaydı mafsalla milin çok rahat bir şekilde çalışması lazım, sende gözünle gördün mafsalla milin halini dedi bende evet gördüm dedim. acaba servis bu mil değişimini neye göre nasıl yaptı acaba. değişim yapılmış olsa mille mafsalın bu kadar süre içerisinde bu kadar çabuk kaynak yapmış gibi paslanabilirmi. zaten servis için parça beklemesi baya uzun sürmüştü. ben servisin mili değiştirdiğine inanmıyorum. çünkü şayet mil değişmiş olsaydı bu sorun olmazdı. bu konuyu toyota merkeze bildirsem mil değişimi yapan servis hakkında araştırma yapılmasını talep etsem nasıl bir sonuca ulaşabiirim. Forumda bulunan ve bu işi bilen arkadaşların öneri ve yardımlarını bekliyorum.