Gönderen Konu: 80.000 bakım  (Okunma sayısı 4969 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
80.000 bakım
« : Ağustos 10, 2006, 12:15:51 »
Arkadaşlar merhaba,

Yeni bir üyeniz olarak lk defa yazıyorum.

2000 Model Corolla Terra 1.4 vvti aracım var. Çok memnunum.. 80.000 km bakımı için nataş servisi aradığımda 425 Ytl tutacağını söylediler, standart dışı bir şey olmazsa. Aynen soluğu Speed Car özel servisinde aldım. 240 Ytl tuttu? Açıkçası Yetkili servis dışında bugüne kadar bir bakım yaptırmadım. Bu yüzden de kararsız kaldım. Sizin önerebileceğiniz bir servis varmı? Yoksa rakam normal mi?

Selamlar.

Toyota Club Türkiye

80.000 bakım
« : Ağustos 10, 2006, 12:15:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
80.000 bakım
« Yanıtla #1 : Ağustos 27, 2006, 18:16:15 »
arabayı okut 2007 al, servis sorunun azalır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
80.000 bakım
« Yanıtla #2 : Eylül 16, 2006, 12:49:35 »
80.000 km bakım kapsamlı bir bakımdır, bu bakımda bütün motor sıvıları değişiyor(araç düz vitesse) ve paranın çoğunu tutan malzemeler.
örneğin gittiğin servis bir çok değişmesi gereken parçayı değiştirmemiştir o yüzdende fiyat  yetkiliye  göre az tutmuştur.
yetkili servisin vermiş olduğu fiyat doğru düz vitesli 1.4 corolla vvt-i 80.000km bakım fiyatı 484.38 bu fiyatın 95 lirası işçilik geri kalanı y/p
bu malzemeler ;
motor yağı
yağ filtrei
karter tapa contası
bujiler
antifiriz
polen filtresi
hava filtresi
depo içi yakıt filtresi
motor kompartımanı içerisindeki yakıt filtresi
transaks yağı
fren hidroliği
radyatör tapa o-ringi
değişiyor ve gerekli yerlerin kontrolü yağlaması alıştırılması yapılıyor ilave birşey çıkarsa telefonla size bilgi veriliyor.
LPG GİBİ motor sistemine etki edecek sistemleri japon arabaları kabul etmez (saki uygun olmayan doku ve organ nakli gibi) bu sebepten lpg ye hayır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
80.000 bakım
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2006, 21:50:06 »
bence çok istemişler89 corolla m var gecen sene ben 80 000 bakımı nı debriyaj bursa cavdarlıda 450 ytl tuttu servise gitmeden parçacılara sordum 350 ytl debriyaj balatasına istediler ustalarda 80 100 alır dediler sanayide yaptırmaya güvenemedim servise gittim gerci servis günleri vardı . 80 bin bakımını yaptırmama gerektiğini söylediler ben sadece debriyajı deyiştirin dedim . 450 ytl ye 80 000bakım dahil deyince cok sevinmiştim.

arcım 98 model bu arada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
80.000 bakım
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2006, 22:35:06 »
Alıntı yapılan: Bürkan
Arkadaşlar merhaba,

Yeni bir üyeniz olarak lk defa yazıyorum.

2000 Model Corolla Terra 1.4 vvti aracım var. Çok memnunum.. 80.000 km bakımı için nataş servisi aradığımda 425 Ytl tutacağını söylediler, standart dışı bir şey olmazsa. Aynen soluğu Speed Car özel servisinde aldım. 240 Ytl tuttu? Açıkçası Yetkili servis dışında bugüne kadar bir bakım yaptırmadım. Bu yüzden de kararsız kaldım. Sizin önerebileceğiniz bir servis varmı? Yoksa rakam normal mi?

Selamlar.
[/quote]
özel servisi tavsiye etmem her zmana toyota servislerine götürmeni tavsiye ederim.80 bin bakımda aracın değişmesi gereken parçlar ve kontrolü yapılması gereken parçalar arbanın kitapçığının en arka kısmında yazıyor.Özel servise götürdüğünde bu kontrol edilmesi gereken parçaların bir kısmını kontrol etmiyor olabilir ondan fiyat olarak da düşük veriyorlardır.bence servisi tercih etmek daha doğru olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
80.000 bakım
« Yanıtla #5 : Kasım 19, 2006, 13:53:57 »
yahu  servise götürmeye bile gerek yok yağını suyunu tuzunu biberini  koysunlar arabaya tamamdır... Bizim avensis en son 120 binde gitti bakıma 165 binde şu an
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...