Gönderen Konu: Kapı düşmanları  (Okunma sayısı 2689 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Kapı düşmanları
« : Ocak 30, 2009, 20:43:15 »
Maalesef arabamıza aldığımız bazı misafir yolcular arabadan indikten sonra veya binerken arabanın kapısını öyle bir örtüyor ki insanın içi cız ediyor.Ayrıca bazı dar yerlerde kapıyı ardına kadar açıp kapıyı duvara veya tretuvar taşına çarpıp kapı alt, kenar yan uçlarında boya kalkmasına neden oluyorlar.Haaa bi de binerken o kadar sert çarptığı halde olmadı mı deyip kapıyı tekrar açıp aynı şekilde çarpanlara ne demeli.Normal örtüşle kapanmayan tofaş, reno kapılarına uygulanan kaba muamele çok sevdiğimiz arabalarımıza da uygulanınca insanın yüreği sızlıyor.Gerçekten bazı arkadaşların arabalarının iç kapı kolunun misafir yolcular tarafından kırıldığına da şahit oluyoruz, çok şükür bizim başımıza daha böyle kötü bir olay gelmedi ama, her an gelmesi muhtemeldir.

Toyota Club Türkiye

Kapı düşmanları
« : Ocak 30, 2009, 20:43:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Kapı düşmanları
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2009, 21:28:40 »
Bizim bir arkadaş başka bir arkadaşın broadwayin camı yarım açık kapısını kapatınca cam patlamıştı :D :D :D
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2009, 21:43:35 »
Bu konu yüzünden üniversitedeyken kız arkadaşımla kavga edip ayrılmıştım desem :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2009, 21:46:56 »
  Arabama binen Renault sahibine kapın kapanmadı dedim.Kapıyı bir kapatışı vardı,az kalsın araba devriliyordu.Abi bu Corolla,kapısı en yazas sekilde kapanan araba.Çarpmana gerek yoktu dedim.Şaşkın şaşkın baktı öylece....Burdan tüm Corolla dışı araç sürücü ve yolcularına sesleniyorum.Olurda bir gün bir Toyotaya binecek olursanız,hafif bir şekilde kapamanız halinde kapıları kapanıyor (vakumlu mercedes sürücü ve yolcuları;sizler hariç,üzerinize alınmayın)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2009, 21:58:04 »
evet uyuz olurum ben de öyle kapı kapatanlara. hatta birkaç kere kardeşime bağırmışlığım var,kamyon kapısı mı kapatıosun diye. kaldırım kenarına gelince de biraz dikkatlı olup sürtüyor mu diye açmak lazım.baktın olmayacak ona göre bi çözüm bulunur.ayrıca  geçen gün plazada yeni avensisi bu konuda hiç tatminkar bulmadım.arka kapıyı açtım,kademe kademe açılır ya hani. aynen kapatayım dedim,son kademeden sonra normalde kapının kendi hızıyla kapanması lazım değil mi? yahu kapı kaldı öyle ortada :) 20 cm civarında kaldı kapanmasına ve ben ittirerek kapadım.şaşırdım ya. 2009 yılında avensis yapıosun kapısı kapanmıyor.bu tip detaylar önemlidir bence.
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 31, 2009, 03:08:36 »
Kapı konusunda annem ve babamdan çok çekerim... Hele babam tam kapı düşmanıdır... Gel de bir şey söyle...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ocak 31, 2009, 03:16:23 »
Sormayın arkadaşlar aynı dert benim başımdada var arabaya binen herkeze söylüyorum hatta uygulamalı olarak bile gösteriyorum bir daha yapmasınlar diye ama yine aynı yine aynı arabayı alalı beş ay oldu sol kapı hariç bütün kapıların ayarı kaçtı birde babamın bir bagaj kapatışı sanki kamyon kapağı kapatıyor herseferinde söylüyorum bıraksan kendi kapanıyor diye ama nafile >:( :( içim gidiyor içim
:carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 31, 2009, 08:03:19 »
Özellikle bayanlar bu konuda çok dikkatsizler.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 31, 2009, 11:25:07 »
98 corollada sorunum yok gibi, kapı fitilleri eskidi diye sanırım eskisi kadar rahat kapanmıyor, biraz ittirmek gerekiyor, ama o arabadan kalkıp 2009 corollaya binen annem, dedem, anneannem ki bunlardan dedem ve anneannem 98de bile kapıyı çarpıyorlar, "höh" dedirtiyorlar.. 2009da kapıyı bir kapatışları var..akşamları yastığıma sarılıp ağlama nedenim yaa,içim acıyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 31, 2009, 11:26:25 »
Ben lastik takozları değiştirdim, şu an tekmeleyerek kapamak gerekiyor:))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 01, 2009, 13:37:04 »
ben bınerkende ınerkende mısafırlerımı uyarırım yavas kapat dıye :d  baska cozumu yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 01, 2009, 14:06:51 »
:)  Yolcuların kapıları çarpması istemeyerek yapılan bir eylem. Fakat hakikaten, Atilla Bey'in dediği gibi bazıları o kadar hızlı kapatıp açıyorlar ki kapı fitilleri erkenden yırtılıveriyor. Kimisi de kapı altlarını kaldırım taşlarına sürttürüyorlar ki ona tahammül edemiyorum, o yüzden ben de sık sık uyarırım "açarken dikkat edin, çarpmasın" diye :) Ama Tofaş ve Renault'ların kapıları yüksek, dikkat ediyorum kolay kolay kaldırıma çarpmıyorlar, keşke Toyota yeni çıkan modelleri de öyle yapsaydı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 01, 2009, 15:07:32 »
Ya bi de bu olayı söyleyince malı kıymetli muamelesi görüyoruz :) Mecbur sineye çekiyorum ben :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 01, 2009, 22:33:39 »
istedikleri gibi kapatsınlar, ben son hız açıp yan taraftaki arabanın kapısını zedeleyenlerden çok çekiyorum, özellikle yan taraflarında benim araba dururken ::)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 01, 2009, 23:10:00 »
istedikleri gibi kapatsınlar, ben son hız açıp yan taraftaki arabanın kapısını zedeleyenlerden çok çekiyorum, özellikle yan taraflarında benim araba dururken ::)
Gecenlerde sahit oldugum bir olay: Bir alisveris merkezinin otoparkinda arabaya dogru gidiyorum. Onumdeki baba ve 3-4 yasindaki oglu arabalarina geldiler, alarma basildi ve kilit acildi, ufaklik kapiya bir yapisti ve yandaki arabaya okkali bir sekilde kapiyi resmen gecirdi :( Darbe alan arabanin kapisinda, sinir bozucu bir gedik olsutuguna eminim. Bu yuzden hafta sonlari alisveris merkezlerine mecbur kalmadikca gitmem, gitmek zorunda kalirsam otaparkin en ucra kosesine park ederim, en ucra kose bile doluysa ordan cikana kadar icim icimi yer. Kapi dusmani alisveris merkezi otoparklari ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 02, 2009, 09:01:28 »
Yandakiler kapıyı açtıklarında direkleri benim marşpiyel hizasına geliyor :D :D :D İstedikleri gibi açmakta serbestler...Zaten dediğim gibi kapanması da gayet sert kapının, no problem 8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 02, 2009, 09:38:05 »
evet Ali bey, bizim evin önündeki otopark da o şekilde. Biraz da eğimli olduğu için kapı elinizden kayınca yandaki arabaya çok hızlı bir şekilde çarpıyor. Kaç kere pasta cila yaptım, ertesi günü yine lekeli gördüm kapıları. Hatta sırf bu yüzden otoparka değil de yola bırakan kişiler var arabalarını.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1.6 16V Elegant (2012)
  • Kilometre: 14800
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 02, 2009, 13:30:35 »
Kapı Sorunlardan birini de 2 gün önce ben yaşadım bır arkadaşım serçe söförü.
Kapı kollarını nıkelaj yapıstırma yaptırdım , adam kapıyı acarken nıkelaj kapı kolu elınde kaldı bır de pıs pıs sırıtarak arabaya bındı bu cıktı dedı kaplamayı elıme koydu kapıyı da kapattıgında ıcerıdekı hava basıncından camlar patlayacak dıye korktum resmen . Arabama acıyorum resmen kımseyı bındırmeyeceğim böyle giderse ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 02, 2009, 13:44:21 »
  Bu durum yıllarca kuş serisi ve traktör serisi Renault kullanmanın  :D verdiği bir alışkanlık ve kolay kolay geçecek gibide görünmüyor.Ağaç yaşken eğilir atasözünü hatırlayacak olursak  :alkis:,25 yaş ve üstü insanları eğitmek artık zor olacaktır  ::) bundandır ki sineye çekeceğiz artık.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 02, 2009, 13:56:36 »
Alışkanlık da Özcan Bey, bir de herkesin kendi malı kıymetli... Şimdi babam kapıyı en şiddetli çarpanlar arasında dereceye girer... :) :) Ama bugün kendisine yepyeni bir corolla alsın, emin olun kendi arabasının kapısını bir defa çarpar, ikincisinde çarpmaz. Ben onun arabasına binip özellikle kapıyı çarpsam kesin azarlar!!! :) :)
Babam çarptı mı neyse de, çarşıda pazarda denk gelip de daha önceden uyardığım halde binen arkadaşlar çarptı mı çok fena bozuluyorum...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI