Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 06, 2025, 15:30:33
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E100 (1992-1998)
»
Konu:
efsanenin motoru,yedek su deposundan su alır mı?
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: efsanenin motoru,yedek su deposundan su alır mı? (Okunma sayısı 4926 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
Kilometre: 273000
Model Yılı: '96
49 kere teşekkür etti
42 kere teşekkür edildi
«
:
Ağustos 04, 2016, 16:12:37 »
merhaba değerli üstadlar.
motorum düzensiz bir şekilde su eksiltiyor. ancak çok miktarda değil.
2-3 günde bir bakıyorum. bazen bir bardak kadar bazen 3 bardak kadar su eksilmiş oluyor.
yarın sabah uzun yola çıkacağım. yol esnasında motor suyu sıcak olacağı için kapağı açıp bakmam tehlikeli olur.
şöyle 150-200 km de bir baksam, yedek su deposunda eksilme varsa oraya su koysam, motor oradan eksik olan suyu alır mı?
cevaplarınızı dört gözle bekliyorum bekliyorum... dediğim gibi sabah samsun-bursa-samsun seyahatine çıkıyorum.
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+
Toyota Club Türkiye
«
:
Ağustos 04, 2016, 16:12:37 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 288000
Model Yılı: '06
19 kere teşekkür etti
929 kere teşekkür edildi
Ynt: efsanenin motoru,yedek su deposundan su alır mı?
«
Yanıtla #1 :
Ağustos 04, 2016, 16:44:25 »
Yüksek ihtimal devirdaim pompanızdan kaçırıyor. Devir daim bir anda dağılıp bütün suyu boşaltırsa çekici ile araca sanayiye çekmek zorundan kalırsınız .Veya usta çağırıp kaldığı yerde yaptırmak zorunda kalırsınız suyun boşaldığını fark etmezseniz araç hararet yapar motor kitler kalır . Bunlar en kötü olasılıklar. 2-3 günde bu kadar su eksiltiyorsa gideceğiniz yolu gidip gelirsiniz gibi görünüyor ama yukarıda yazdıklarımda olabilecek durumlar . Bence sanayide kaçağın sebebini öğrenin ona göre yola çıkın derim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR
1996 GLİ - COROLLA " EFSANE "
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
Araç: Başka Marka
Model Yılı: -
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Ağustos 04, 2016, 17:01:59 »
Yücel'e katılıyorum, o araçlarda bu durumda ilk bakılacak yer devirdaim pompasıdır, sistemde başka noktada kaçak yoksa.
Devirdaim ise riske girmemek iyi olur.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
49 kere teşekkür etti
42 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Ağustos 04, 2016, 17:37:16 »
ilgilerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.
ancak şu anda devirdaim pompasına baktırma ve değiştirme gibi bir şansım ve zamanım yok maalesef. devirdaim pompasının çok zor bir yerde olduğunu söylemişti ustam.
........
dediğim gibi. şu anda cevabını merak ettiğim soru, motor eksilen suyu yedek su deposundan tamamlar mı?
yani yolda durduğum zaman, radyatörün soğumasını beklemeden direk yedek su deposunda eksilen suyu tamamlayarak yoluma devam edeyim mi? yoksa illa motorun bir müddet soğumasını bekleyip radyatör kapağını açıp suyun eksilip eksilmediğini kontrol edip direk radyatöre mi su eklemeliyim.
..........
gözlemlerime göre motor yedek su deposundan su alıyor. çünkü full seviyesinde tuttuğum yedek su deposunda bazen su eksilmiş oluyor ve tekrar dolduruyorum.
ama gene de emin olmak için sizin gibi ustalardan kesin cevap almak istiyorum.
teşekkür ederim.
ahmet - 1980 / samsun
Arh+
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: B+
Kilometre: 57000
Model Yılı: '04
205 kere teşekkür etti
374 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Ağustos 04, 2016, 18:43:15 »
Devirdaimden kaçırsa araç damlatır... Araçı sağ bir yere çekip aracın suyunu doldurun. Sağ taraftan tekerin yanına karton bırakın. Ertesi gün ıslaklık varsa, devirdaimdir. Devirdaim en son evresi şap şap damlatır.
Yedek su deposununda çizgi var, Eğer çok koyarsanız geri teper ve su atar. Çizgiyi geçirmeyin.Araçın lpg bağlantılarını T borularını gözünüzle elinizle kontrol ettirin borular deforme oluyor sızıntılar ve kaçaklar meydana gelir. Regülatörde su kaçırabilir. Lpgde çok karşılaşılan durumlar bu kontrollerin yapılması gerekiyor. Ancak antifiriz yoksa renginden dolayı hemen teşhis koyamazsınız.Antifiriz belli ediyor kendini.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016 )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015- )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: B+
Kilometre: 95000
Model Yılı: '10
160 kere teşekkür etti
130 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Ağustos 04, 2016, 19:44:39 »
Merhaba geçmiş olsun umarım büyük bir sorunla karşılaşmazsınız. Genleşme deposundan su almıyor bildiğim kadarıyla. Fakat ben 150 km yol gittikten sonra bezle radyatörü açmıştım bir sıkıntı yok dikkatlice açabilirsiniz radyatörü..
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 6500
Model Yılı: '20
1130 kere teşekkür etti
2372 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Ağustos 04, 2016, 22:23:24 »
Aşağıdaki konudaki sorununuz devam ediyor anlaşılan, son yaptırdğınız işlemde kullanılan silindir kapak contası orijinal miydi?
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=69432.msg944600#msg944600
Bir diğer konuda LPG sisteminizin ayarsızlığı sebebi ile aracınız conta yakıyor olabilir...
Aracınızda su eksiltme sorunu varken ve motor soğukken yüksek devirlere çıkmamanızı tavsiye ederim, ayrıca LPG cut off devrini 3500-4000d/d civarına çekin.
www.temotomotiv.com.tr
®️
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
49 kere teşekkür etti
42 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Ağustos 10, 2016, 18:17:02 »
ilgilenen ve cevap yazma zahmetine giren herkese teşekkür ederim.
2000 km lik samsun bursa samsun seyahatimi kazasız belasız atlattım çok şükür.
çok enteresan bir şekilde motor hiç su eksiltmedi. vallahi anlamadım gitti.
arada köye gidip geldiğimde 100 km kadar mesafede az veya çok mutlaka su eksilten motor, 2000 km yol gittim geldim hiç su eksiltmedi. samsundan çıktım, 200 km kadar yol katettikten sonra çorum sungurlu da mola verdim. hem kahvaltı yaparım hem arabanın suyunu eklerim dedim. motor soğusun biraz diye önce kahvaltımı yaptım. sonra geldim radyatörü bir açtım full dolu. yedek su bidonu da dolu. şaşkınlıkla karışık bir mutlulukla kaputu kapattım. bursaya gidene kadar 3 kere daha kontrol ettim. su olduğu gibi duruyordu.
gerii dönüşte de hiç eksiltmeden geldi.
acaba diyorum sadece kısa mesafede mi su eksiltiyor.
gözlemlemeye devam edip sonuçları size bildiricem.
..................
ayrıca arabayı aldığımdan beri ilk defa bu kadar uzun yola gittiğim için ilk defa yakıt tüketimini tam olarak ölçebildim. ortalama 110km sürat ile, km de 16 kuruş gibi bir yakıt tüketimi oldu. bence çok iyi bir rakam.
..................
herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
ahmet - 1980 / samsun
Arh+
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Kan Grubu: ---
Model Yılı: -
216 kere teşekkür etti
272 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Ağustos 12, 2016, 09:21:24 »
Allah esirgesin, hoşgelmişsiniz. Araçlarımızın yakıt tüketim değerini yakalamışsınız. Çok güzel. Taşıorma kabından su alış-verişi yapan bir sistem diye biliyorum ben bizim araçların motorlarını. Yedek su deposu değil de taşırma kabı olması lazım. Galiba onu soruyorsunuz. Umarım doğru anlayıp cevaplamışımdır.
Kısa mesafede eksiltip uzun soluklu yolda eksiltmeyişi de güzelmiş. Siz her ihtimale karşı LPG kitinin su ile ilgili olan bütün bağlantılarını ve hortumlarını gözlemleyiniz.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E100 (1992-1998)
»
Konu: