Gönderen Konu: Motordan gelen ses  (Okunma sayısı 5404 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
Motordan gelen ses
« : Ağustos 02, 2016, 10:29:26 »
Merhabalar. İnternette yardım isteyebileceğim bir yer ararken bu forum sitesini buldum ve aranıza katıldım. Benim şöyle bir sorunum var. Arabam 94 Model corolla xli model bir araç. Kmsi 193 binde. araç viteste değilken ya da 1. ve 2. viteslerdeyken devir 3000 civarına geldiğinde motordan ses geliyor. Sanayide 2 ayrı dükkana gösterdim ve yatak vuruyor açılıp bakılması lazım bu şekilde arabayı kullanma dediler. Bu sesin ne zaman başladığını bilmiyorum ve o arada çok sık aracımı kullanmışımdır. Seste artma olmadı ama arıza ustaların dediği kadar ciddi midir? 3000tl yi bulur masrafı dediler. Aracım bu arada lpglidir.

Toyota Club Türkiye

Motordan gelen ses
« : Ağustos 02, 2016, 10:29:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
Ynt: Motordan gelen ses
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2016, 12:39:58 »
hoş geldiniz.
   -Öncelikle motordan nasıl veya neye benzer ses geldiğini bilmek gerek. Bunu belirtmemişsiniz.
   -Araç ne zamandır sizde?
   -Ses ne zaman duyuldu?
   -Yağ bakımları ne durumda?
   -Yağsız kullanıldı mı?
   -Gerekli kayış vb. değişimler ne zaman yapıldı?
   -Şanzıman yağı ne durumda?
   -Motor-şanzıman takozluarına bakıldı mı?
   -Araç durduğu yerde boşta iken de gaza basınca veya rölantide aynı ses var mı?
   -Subap ayarları ne durumda?
   -Tekleme vs. oldu mu?

*Siz aracınız ile ilgili ne kadar bilgiye sahipseniz ona göre adım adım gidip sorunu bulmak gerekli. Çünkü biz burada sizin yazdığınıza göre cevap veriyor veya fikir yürütülüyor. (Doktora gidip şikayeti doğru anlatarak teşhis konulması misali...)

Yatak vurma sesi tak tak diye sürekli olan takırtı gibidir. Motor çalışırken gelir ve vitese almaya gerek yok araç durduğu yerde motor çalışırken de yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2016, 13:19:38 »
Büyük ihtimal sübap sesi 3000 liraya komple motor yapılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2016, 20:30:53 »
Araç 12-13 yıldır bizde ancak babam kullanıyordu. Şimdi idaresi 1 yıldır bende yağını 1 ay önce değiştirdim. Yağsız kullanılmadı zaten geçen seneye kadar 3 yıl yattı araba garajda kullanan olmadı. Hiç motor ustasına gitmedi 5-6 yıldır. Zaten ağrıza yapıp da değişen bir parçası da yok. Sese gelecek olursam benim yaklaşık 1 aydır dikkatimi çekiyor. Ses araç boştayken de vitesteyken de yaklaşık 3000 devirde geliyor yüksek bir ses değil sürekli gelmiyor. Kesik kesik sürtünme sesi gibi bir ses. Ancak bu kadar tasvir edebilirim. Rot yaptırmak için sanayiye gitmiştim. Toyota yetkili motorcu görünce bi sorayım dedim. Adamın söylediği acil bakılması gerektiği yatak vurması gibi göründüğü açıp bakmadan tam bir şey diyemeyeceği. Eyvallah deyip bir başka ustaya da gösterdim aynı şeyleri söyledi. Durum böyle belli ki o motor bir şekilde inecek sağlam usta araştırması yapıyoruz şu an.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2016, 20:41:49 »
Kesik kesikse bana rulman sesi gibi geldi. 193 bin km.de ve yatmış bir araç için de normal. V kayışındaki kasnakların rulmanları bozulunca belirli devirlerde kesikli sesler yapabilirler.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '95
  • 12 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 03, 2016, 07:53:59 »
Merhaba,

Sesi kaydedip paylaşma imkanın var mı? Motoru açtırmadan önce kesinlikle kompresyon testi yaptır. Bu test ile motor pistonlarında subaplarında kaçak var mı ölçülür. Motorda arıza olup olmadığını motoru açmadan görme şansınız var. Çok zahmetli ve pahalı bir test değildir. 20dk'da yaparlar.
1995 Corolla XEI

Yapıyorsan! Bir iyilik yapıyorsan, iyi yap.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 03, 2016, 10:37:07 »
Sadece Hareket halindeyken mi bu ses geliyor? Yatak sesi duran araçtada gelir. Sonuçta pistonlar vuruyor. İyi bir ustaya dinletmekte fayda var. Yaşar abinin subablar vuruyordu seyir halinde, oda olabilir...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 03, 2016, 13:51:47 »
Öncelikle geçmiş olsun bu tür seslerde arızanın netleşmesi adına sesi 3- 4 farklı motor ustasına dinletmek gerekir hepsinden aynı sonuç çıkarsa güvendiğiniz birine baktırmak gerekir açtırmak gerekir bahsi geçen ses triger seti ile de alakalı olabilir zira uzun süredir anlaşılan değişmemiş . Toyota motorları özellikle efsanenin motoru yağız kalmadığı sürece kolay arıza verecek bir motor değildir biz 13 yıl 222 bin km kullandık motora daha anahtar değdirmeden sattık sattığımızda hale 1 gram yağ eksiltmezdi araç .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 03, 2016, 19:47:23 »
sağolun arkadaşlar buradan da öğrendiklerimle 3. bi ustaya da götürdüm o da yatak vuruyor dedi. Tanıdığımız bir ustaya bıraktık artık. Durduğu yerde daha çok geliyor ses. Yarın sabah ne olacağı belli olacak. Sesi duyduğumuz anda aracı garaja bırakmadık kullandık kim bilir kaç km. Bu, durumu olumsuzlaştırıyor. yarın tekrar yazabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 04, 2016, 10:44:15 »
sağolun arkadaşlar buradan da öğrendiklerimle 3. bi ustaya da götürdüm o da yatak vuruyor dedi. Tanıdığımız bir ustaya bıraktık artık. Durduğu yerde daha çok geliyor ses. Yarın sabah ne olacağı belli olacak. Sesi duyduğumuz anda aracı garaja bırakmadık kullandık kim bilir kaç km. Bu, durumu olumsuzlaştırıyor. yarın tekrar yazabilirim.

Geçmiş olsun. En kısa zamanda az masrafla ve sağlmaca olması dileklerimizle. Belkide araç 3 yıl yattığı için yağ karıncalaşıp da bu soruna sebep olmuştur. Motor açılmışken kayışları yeniletirseniz de çok yerinde olacaktır. Usta söylemezse bile muhakkak siz yaptırın. Birkaç ay sonra da sadece triger için 150 TL işçilik ödemeyin.