Gönderen Konu: 2011 Auris 1.6 Otomatik motor arıza ışığı yanıyor?  (Okunma sayısı 2074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce 2011 model 1.6 tam otomatik auris aldım. Aracı aldığım gün bir kaç saat kullanımdan sonra motor arıza lambası yandı.Direk toyota yetkili servise gittim ve önemli bir sorun olmadığı hava,yakıt karışımı kaynaklı hata verdiğini söylediler.Araçta lpg yok. Neyse tamam dedim aradan 2 gün geçti ve şuan yine motor arıza lambası yandı.Aracın gidişinde herhangi bir sorun yok fakat motor arıza ışığı yakıyor.Arabaya binmeye çekiniyorum.Yarın tekrar servise gideceğim. Bu tarz bir sorunla karşılaşan oldumu? Sürekli bu arıza ışığı yakıcaksa işimiz iş valla.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Auris 1.6 Otomatik motor arıza ışığı yanıyor?
« Yanıtla #1 : Ağustos 01, 2016, 20:49:50 »
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce 2011 model 1.6 tam otomatik auris aldım. Aracı aldığım gün bir kaç saat kullanımdan sonra motor arıza lambası yandı.Direk toyota yetkili servise gittim ve önemli bir sorun olmadığı hava,yakıt karışımı kaynaklı hata verdiğini söylediler.Araçta lpg yok. Neyse tamam dedim aradan 2 gün geçti ve şuan yine motor arıza lambası yandı.Aracın gidişinde herhangi bir sorun yok fakat motor arıza ışığı yakıyor.Arabaya binmeye çekiniyorum.Yarın tekrar servise gideceğim. Bu tarz bir sorunla karşılaşan oldumu? Sürekli bu arıza ışığı yakıcaksa işimiz iş valla.
Aldığınız kişi de benzer sorunla karşılaşmış Mı? Bence başka bir servise daha gösterin.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2016, 09:16:20 »
Servisin yaklaşımı da çok iyiymiş.. önemli bir sorun yok.. Bence de başka bir servise gösterin, ihmal etmeyin nolur nolmaz.. Şimdi küçük olan bir sorun giderilmezse ileride başka sıkıntılara sebebiyet verebilir..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2016, 09:36:18 »
Hava-yakıt deyince ben ilk MAF'dan şüphelenirim LPG yoksa. Yağsız kontak sprey alıp hava akışmetresini (MAF) temizleyin. ELM cihazınız varsa arızaları silin temizlik sonrasında, yoksa akü kutup başını söküp 5dk bekleyin. Forumda konular, nette videolar mevcut bu işle ilgili.