Gönderen Konu: 1999 Gösterge Aydınlatması  (Okunma sayısı 1866 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
1999 Gösterge Aydınlatması
« : Temmuz 31, 2016, 04:58:08 »
Öncelikler herkese selamlar.
Aracımın devir saatinde 2-3 arasında sanırım ampul patladı. Bu sebeple bunu yaptırırken yeşil olan rengi degiştirerek daha güzel bir görünüm elde etmek istiyorum. Gösterge panelini ve klima düğmelerinin bulunduğu kısmı nasıl sökebilirim. Sadece ampulleri değiştirmem yeterli mi?
Kadran üzerinde yeşil jelatin olduğunu okumuştum birkaç yerde. Ne renk ampul takarsak takalım jelatin sebebiyle yeşil gözükecek yazmışlar. Bu kadar zahmetli bi iş midir? Daha önce yapan var mı?
Led ampul kullanarak parlaklığı arttırabilir miyiz? Ne tür bir ampul veya led kullanmalıyız?
Voltaj sorunu yaşayıp led veya ampulleri yakar mı?

Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ediyorum.

Toyota Club Türkiye

1999 Gösterge Aydınlatması
« : Temmuz 31, 2016, 04:58:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 1999 Gösterge Aydınlatması
« Yanıtla #1 : Ağustos 12, 2016, 00:39:08 »
2001 corolla var bende sanırım içleri aynıdır.  ampullerin üzerine yeşil naylon kılıf takmışlar normal sarı ampulün üzerine.
Ben gösterge panellerine mavi beyaz aralığında bir renkte ampul aldım park farı ampulü çok güzel oldu yeşil renk veren pabuçları çıkardım.

Orta konsol için klima düğmelerini yuvarlak olanlarını kendine doğru çek çıkıyor.  Sonra sol ve sağdakinde iki tane vida var onları sök küllüğü çıkar.

Bardaklıktan yardım alarak alttan kendine çekerek yukarı çık. En üst için biraz tornavida ile aşağı bastırarak çıkarmak gerekiyor sonra eline geliyor zaten.  Orda da 3 veya 2 tane küçük ampul var onlar da yeşil pabuçlu onlara mecbur sarı alacaksın sanırım ben bulamadım mavi. Aynı boyutta sarı ampul al ve şapkayı tak yerine tak ampulü. Sonrası topla kapat iyi kaliteli al çünkü kadran ve konsol sökmek zor uzun süre idare etsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 16800
  • Model Yılı: '05
  • 7 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2016, 23:34:07 »
2001 model Sol special corolla göstergesi (petek desenli) ışklarını 5 ledli ampuller ile değiştirdim. ledler beyaz ancak mavi renk alabildim. bayağı şaşırdım ama hoş oldu tavsiye ederim 4 adet led işinizi görür. klima panelindeki aydınlatmalar standart dipsiz ampul değil ledini bulmak zor :D
TOYOTA Diyorum. Daha Ne Deyim ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Tanrı dağı kadar Türk, Hira dağı kadar MüsIümanız.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 67000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 26, 2016, 13:20:36 »
2001 model Sol special corolla göstergesi (petek desenli) ışklarını 5 ledli ampuller ile değiştirdim. ledler beyaz ancak mavi renk alabildim. bayağı şaşırdım ama hoş oldu tavsiye ederim 4 adet led işinizi görür. klima panelindeki aydınlatmalar standart dipsiz ampul değil ledini bulmak zor :D

Sayın Enes bey,

Acaba değiştirmiş olduğunuz led lambalı göstergelerin fotoğrafını bizimle paylaşır mısınız? Ayrıca kullanmış olduğunuz ampullerin bip kısımı nedir? Ne diye piyasada bulabiliriz?

Selamlar,
Samet
Yetmez Türk'e dünya yetmez
Dört yön, yedi kıta yetmez
Aya çıksak aya, yetmez!
Güneşi de yakacağız..