Gönderen Konu: motor Supapları değişimi  (Okunma sayısı 1796 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 blue 1,3
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '06
  • 35 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
motor Supapları değişimi
« : Temmuz 29, 2016, 11:41:46 »
Selamlar abilerim kardeşlerim 2 hafta önce Manisa'dan Gaziantep tatil giderken  afyon civarında arabamda tekleme olduğunu fark ettim. buji kablosu kontrol yaptım ama değişiklik olmadı. yoluma devam ettim. Gaziantep sanayide aracımın bujilerini değiştik ama sorun devam etti supapların gözleri ölçü aletiyle test ettiler sonuç olarak 1 gözde hata olduğunu söylediler  aracımı  1 günde söktüler acayip bir şey motorun yarısını söktüler supapları ve üst kapağı motor yenilemeciye gönderdik zaten gözle görülür kurum bağlama vardı. taşlamacının raporu supaplarda ufak kırıkların olduğu idi.
1 takım supap :325 tl serviste 1250 tl
1 takım conta :175 tl serviste 634 tl
1 takım supap lastiğ kayıt herhalde :75 serviste 180 tl
 devir daim :125 tl serviste 125 tL(kampanya varmış :)
1 takım buji:45 tl
muhtelif sıvı conta cıvata  antifiriz vs:125 tl
tamirci işçilik:250 tl
Motor yenilemeci işçilik :225 tl

servisten fiyat sordum çünkü gaziantepteki hiç tedarikçide ürünler hazır yoktu İstanbul'dan geldi 2 gün sonra serviste sadece devirdaim vardır diğer parçalarda yoktu en az 15 gün de gelir dediler.
  bu kadar sökülmüşken tirger zincirini değiştireyim diye düşündüm 160 binde aracım  piyasada 425 tl Serviste 800tl dediler usta kontrol etti gerek yok dedi.

yani kısacası başımdan böyle bir olay geçti lpg kullanıyorum 89 bin beri yani 71 bin km oldu taktıralı lpg den dediler artık ne kadar doğru bilemiyorum.
kısmet tabiki sonuçta arabamız yenilenmiş oldu tatili sanayide geçirdim :( 5 gün sürdü bu işler  performans mükenmel  saygılarımla

Toyota Club Türkiye

motor Supapları değişimi
« : Temmuz 29, 2016, 11:41:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: motor Supapları değişimi
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2016, 11:55:20 »
Antepte nerde yaptırdınız
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 blue 1,3
  • 35 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2016, 12:03:08 »
selam  abi benim aile Nizip ilçesinde orada yaptırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2016, 12:04:18 »
Forumda Ufuk Sönmez abimizden parça yardımı alabilirsiniz aslında
LPG ayarı hatalı yapılmasından kaynaklı olabilir
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2016, 12:07:23 »
Gecmis olsun arac marka model mevcut lpg markasi. Aracinizin gaz ayarini ne siklikla kontrol ettirdiginiz. Bu gibi bilgileri paylasirsaniz daha saglikli olur. Birde bir tekleme belirtisine istinaden bir anda subaplari degistirmeniz garibime gitti.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2016, 12:27:19 »
Hayirli olsun mehmet bey.Benim de hanim turgutlu lu.İzinler acilinca bizde nasip olursa oraya gideceğiz.
Lpg de kullanirken çok yüksek devir kullanmayin.Mesela ben onceki lpg li aracimda turgutlu ya giderken mola vermeden önce 5 10 dk veya çok dik yokuslarda benzine aliyordum.
Osekilde biraz kullaniyordum.Sonra tekrar lpg ye gecip devam ediyordum
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 blue 1,3
  • 35 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2016, 12:34:13 »
Abiciğim gaz ayarlarını 10 binde -20 binde yaptırıyorum servisin ön gördüğü km yaptırıyorum lpg atiker ustamda kaliteli Osman usta  işin ehli birisi benim kanaatimce yüksek devirde kullandım ve Aytemiz petrol gaz  almaya başladım son 6 aydır onun etkisi olabilir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: Çok çok acil !!! Ekspertiz raporu öneri ?
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2016, 13:05:14 »
Geçmiş olsun. Takım contayı 175,00 liraya aldıysanız yan sanayi sanırım, keşke orijinal alsaydınız.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2016, 13:39:11 »
Böyle bir işçilik yok Türkiyenin hiçbir yerinde. 450tl işçilikle kurtarmanız mucize.  Aracı bedavaya elden geçirmişsiniz. Subabları Çelik taktırmadınız galiba? Keşke motor yapılmadan bir konu açsaydınız Çelik subabları söylerdik. Geçmiş olsun.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 29, 2016, 13:47:25 »
Abiciğim gaz ayarlarını 10 binde -20 binde yaptırıyorum servisin ön gördüğü km yaptırıyorum lpg atiker ustamda kaliteli Osman usta  işin ehli birisi benim kanaatimce yüksek devirde kullandım ve Aytemiz petrol gaz  almaya başladım son 6 aydır onun etkisi olabilir diye düşünüyorum.
Hocam gazin markasiyla pek bir subap yanmasinin alakasini ben bu zamana kadar gormedim. En fazla cekiste gazdan dolayi sikayetiniz olur. Ustalarimizi hepimiz seviyoruz lakin ustalarimiz stft ltft den habersiz. Gaz ayarini soto kalibrasyon yapip gonderiyorlar. Cekistede sikinti yoksa gaz ayarini iyi saniyoruz. Halbuki hem fakir karisimin hemde zengin lpg ayarinin motora zarari mevcut. Her ne kadar ustaniz iyiysede bir elm cihazi alip gaz ayarinizi kendiniz gozlemleyiniz.

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 blue 1,3
  • 35 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2016, 13:50:31 »
İşçilik olayı ben sanayiden gelemeyim 15 yaşına kadar sanayide çalıştım herkesi az çok tanırım bunun yanında nizipte usta el emeği uygundur.
çelik supap konusuna gelince abi konu açacak fırsatım olmadı inanın düştük bir defa sanayiye ALLAH KAZA vermesin bu gibi durumlar arabaya biniyorsan başına geliyor. takım conta yan sanayi orijinal almak için servise gittim ama 634 tl onu geçtim serviste sadece devirdaim var onun dışındaki parçaları Japonya'dan sipariş ederim en erken 10-15 diyorlar zaten 1 haftalığına gitmiştim 5 günde ancak kurtuldum.

abi o dediğin cihazın tam adına alabilirmiyim sana zahmet çok faiş değilse alırım.

saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 29, 2016, 14:01:26 »
İşçilik olayı ben sanayiden gelemeyim 15 yaşına kadar sanayide çalıştım herkesi az çok tanırım bunun yanında nizipte usta el emeği uygundur.
çelik supap konusuna gelince abi konu açacak fırsatım olmadı inanın düştük bir defa sanayiye ALLAH KAZA vermesin bu gibi durumlar arabaya biniyorsan başına geliyor. takım conta yan sanayi orijinal almak için servise gittim ama 634 tl onu geçtim serviste sadece devirdaim var onun dışındaki parçaları Japonya'dan sipariş ederim en erken 10-15 diyorlar zaten 1 haftalığına gitmiştim 5 günde ancak kurtuldum.

abi o dediğin cihazın tam adına alabilirmiyim sana zahmet çok faiş değilse alırım.

saygılarımla
Forum da torque progarami kullani mi , elm cihazi kullanimi gibi konulari mevcut. Aliexpres te 3 dolar civari bir urun . Elm cihazi diye aratirsaniz cikiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 29, 2016, 14:03:16 »
Japonyadan sipariş en erken 30-40 günde gelir. Elindeki çakma ürünü satmak için güzel tiyatro yapmış. Antepte sanayiye araba sokulmaz bence
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 blue 1,3
  • 35 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 29, 2016, 14:57:24 »
bunu söyleyen yetkili servis kaan abi  muhittinoğlu  Toyota yetkili servisi
Gaziantep cennet sanayi işçilik yönünden  sen bir de gel MANİSA Sanayisini gör %99 kasap usta denmez fiyatta gelincede  yetkili servise rahmet okutuyorlar. Sakın ha Manisa sanayisine girmeyin çünkü kendi esnafı bile İzmir'e veya Akhisar Turgutlu'ya götürüyor arabasını..::)