Selamlar abilerim kardeşlerim 2 hafta önce Manisa'dan Gaziantep tatil giderken afyon civarında arabamda tekleme olduğunu fark ettim. buji kablosu kontrol yaptım ama değişiklik olmadı. yoluma devam ettim. Gaziantep sanayide aracımın bujilerini değiştik ama sorun devam etti supapların gözleri ölçü aletiyle test ettiler sonuç olarak 1 gözde hata olduğunu söylediler aracımı 1 günde söktüler acayip bir şey motorun yarısını söktüler supapları ve üst kapağı motor yenilemeciye gönderdik zaten gözle görülür kurum bağlama vardı. taşlamacının raporu supaplarda ufak kırıkların olduğu idi.
1 takım supap :325 tl serviste 1250 tl
1 takım conta :175 tl serviste 634 tl
1 takım supap lastiğ kayıt herhalde :75 serviste 180 tl
devir daim :125 tl serviste 125 tL(kampanya varmış

1 takım buji:45 tl
muhtelif sıvı conta cıvata antifiriz vs:125 tl
tamirci işçilik:250 tl
Motor yenilemeci işçilik :225 tl
servisten fiyat sordum çünkü gaziantepteki hiç tedarikçide ürünler hazır yoktu İstanbul'dan geldi 2 gün sonra serviste sadece devirdaim vardır diğer parçalarda yoktu en az 15 gün de gelir dediler.
bu kadar sökülmüşken tirger zincirini değiştireyim diye düşündüm 160 binde aracım piyasada 425 tl Serviste 800tl dediler usta kontrol etti gerek yok dedi.
yani kısacası başımdan böyle bir olay geçti lpg kullanıyorum 89 bin beri yani 71 bin km oldu taktıralı lpg den dediler artık ne kadar doğru bilemiyorum.
kısmet tabiki sonuçta arabamız yenilenmiş oldu tatili sanayide geçirdim

5 gün sürdü bu işler performans mükenmel saygılarımla