Gönderen Konu: Adana'da Toyota özel servis?  (Okunma sayısı 7861 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
Adana'da Toyota özel servis?
« : Temmuz 28, 2016, 10:57:54 »
Arkadaşlar merhaba. Aracımın garantisi Mayıs ayında bitti ve kilometresi 52000 oldu. Bakıma götürmek gerek artık. Ama yetkili servis kazığı yemekten usandığım için gerekli yağ, filtreleri vs temin edip bulunduğum ildeki güvenilir bir Toyota ustasına gitmek istiyorum. Daha önce telefonla aradığım ismi lazım olmayan bir özel servis "parçaları alıp gelirseniz bakım yapmayız" dedi. Neymiş efendim bütün parçalar kendilerinde mevcutmuş. "Orjinal mi taktığınız filtreler " dediğimde "yoh, orjinal değil ama orjinalden daha iyi, hele siz gelin" dediler :)

Neyse, yine lafı uzattım, dostlar Adana'da bildiginiz bir Toyota ustası var mı? Forumda çok Adana'lı yok gerçi ama yine de şansımı denemek istedim. Azıcık yakın bir yerde olsa hiç düşünmeden İstanbul'a Tem Toyota'da Ufuk kardeşimin yanına gideceğim ama 1000 km az değil :) Son çare okarak yetkili servise sadece sadece bakım parası ödeyip  (160 tl) gideyim mi diye düşünmüyor değilim.

Herkese güvenli sürüşler,Saygılar.
Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

Adana'da Toyota özel servis?
« : Temmuz 28, 2016, 10:57:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Adana'da Toyota özel servis?
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2016, 22:15:01 »
Öncelikle teşekkür ederim :)

Uğur Yaldız ile görüştünüz mü?

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2016, 22:36:22 »
Ufuk bey daha önce bir telefonla aramıştım. "Yağımı, filtremi alıp gelsem" olur mu bakıma diye sordum. "Hayır olmaz, malzemeleri buradan almanız gerek" şeklinde bir cevap aldım Uğur ustadan. 1 sene önce 40000 bin bakımında oldu bu olay. Ondan beri gitmiyorum servislerine. Hala şaşkınım niye öyle dediler. ..
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2016, 22:57:43 »
Anladım, diğer bir seçenek olarak bulunduğunuz ildeki yetkili servise yağınız dahil olmak üzere parçalarınızı kendiniz temin edeceğiniz, onlardan sadece işçilik hizmetini almak istediğinizi teklif edebilirsiniz?

Bunun dışında da başka bir şey gelmedi aklıma şimdilik, keşke daha fazla yardımcı olabilsem size.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 28, 2016, 23:22:25 »
Abi konuyu yeni gördüm .

Sonra neye karar verdiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 28, 2016, 23:43:25 »
Kardeşim ya seninle  konuştuğumuz mazda ata özel servise ya da sana bahsettiğim öteki özel Toyota servisine gideyim diyorum . Yetkili servisleri aradım biraz mırın kırın ettiler, hatta bir tanesi durun bir üstüme sorayım gibisinden bir şey söyledi :) Sanki uçak bakımı yapıyorlar..Altı üstü yağ ve filtre değişimi. Mıçı 180, Onatça 160 tl fiyat verdi. Bundan sonra ağır bakım harici gitmem diye düşünüyorum yetkili servise.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2016, 00:11:57 »
Kardeşim ya seninle  konuştuğumuz mazda ata özel servise ya da sana bahsettiğim öteki özel Toyota servisine gideyim diyorum . Yetkili servisleri aradım biraz mırın kırın ettiler, hatta bir tanesi durun bir üstüme sorayım gibisinden bir şey söyledi :) Sanki uçak bakımı yapıyorlar..Altı üstü yağ ve filtre değişimi. Mıçı 180, Onatça 160 tl fiyat verdi. Bundan sonra ağır bakım harici gitmem diye düşünüyorum yetkili servise.

Abi ben toyotanın bir bakımını ata mazda da yaptırmıştım parçalarıda ufuk abiden almıştım hiç bir sorun yaşamadım . Onun haricinde mazda ataya kimi götürdüysem memnun kaldı ve devamlı oraya gidiyorlar . Yeri büyük servisler gibi değildir ama ilgi alaka var . Yeri gelir sahibi Ali usta bile üşenmez araçlarla ilgilenir paracı bir insanda değildir . En son ben kuzenimin bmw 1.16 sını götürdüm borusanın dudak uçuklatan bakımını orada parçalar dahil 400 tl ye yaptırdık . Corollayı götürdüğümde fren balataları da kontrol edilmişti o zaman 50 tl almıştı ama sadece yağ filtre değişimi için 30 tl alıyordu . Eğer buraya giderseniz dediğim gibi beni söyleyin tanımaz ise en son kuzeni ile 2012 model beyaz 1 serisi ile gelmiş deyin hatırlıcaktır .

Aslında şöylede yapabiliriz eğer buraya götürmeye karar verirseniz bizim fordun da bakımı gelmek üzere parçaları aldıktan sonra aynı güne denk getirebilirsek birlikte gidebiliriz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2016, 00:45:57 »
Olur kardeşim hem tanışmış oluruz yüz yüze. Benim parçalar hazır bekliyor evde. 1-2 hafta bekleyebilirim seni. Maksat bir ustanın olmasi arada gidip fikir alabileceğimiz, arabanın derdini sorabileceģimiz. Yetkili serviste arabanın yanına bile gidemiyorsun ya ben sevmiyorum o işi.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2016, 00:49:37 »
Olur kardeşim hem tanışmış oluruz yüz yüze. Benim parçalar hazır bekliyor evde. 1-2 hafta bekleyebilirim seni. Maksat bir ustanın olmasi arada gidip fikir alabileceğimiz, arabanın derdini sorabileceģimiz. Yetkili serviste arabanın yanına bile gidemiyorsun ya ben sevmiyorum o işi.

Banada uyar abi . Bende arabanın başında durmayı seviyorum bugün aykanda showroomda dört döndüm birde yarım saatlik iş 2 saat sürüyor serviste .
Abi senin için salı hariç hangi günler uygun ben ona göre işimi ayarlar sana uyarım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 29, 2016, 08:26:31 »
Tamam kardeşim. Ben her gün musaitim tatildeyim.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota yokken buralar tarlaydı
  • Kilometre: 124500
  • Model Yılı: '04
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 27, 2017, 23:56:21 »
Hazır konu açılmışken ben de birşeyler yazayım.  Daha önce Ankara Dörtnal Toyota'da gönül rahatlığı periyodik bakımı yaptırıyorduk. Adana'da ben de usta araştırdım.  Sizin bahsettiğiniz Ata Mazda'yı aradım 80 tl işçilik alırız dediler. Gayet makul bir fiyat. Başka forumlarda Çelik Otomotivden bahsetmisler. Ben de orayı aradım 100 tl işçilik alırız dediler.  Fotoğrafları gayet kurumsal gorunuyordu. Neyse Ufuk beyden filtreleri, yağı ve ön balatami aldım gittim. Gayet güzel ilgilendiler ama baya masraf çıktı. 260 tl lik malzeme tedarik ederek gittim 445 tl dr ordan fiyat çektiler bizim aracın bakım maliyeti oldu 700 TL. Yapılan işlemleri ve ücretlerini ekliyorum. Bakabilir misiniz sizce de çok değil mi fiyatlar? Farları parlattılar üç beş lira bisey tutar heralde nolcak dedik 100 tl farlara gitti 🤔
Disklere ve balata merkezine işlem yaptılar fiyatı ekte. Ilgi alaka iyi olmasına rağmen bu fiyata bir daha ugramam oraya buraya da not düşelim Adana'da olanların aklında bulunsun bir dahaki sefere de Ata Mazda'yı deneyecez artık..😌
Toyota Corolla 1.6 VVT-i Sport 2004

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 28, 2017, 22:15:07 »
Şimdi  siz bütün kar ettikleri malzemeleri alıp gitmişsiniz. E adamların da biyerden para kazanması gerek. :D Far parlatmayı kendileri icat etmişler sırf para almak için. Disk torna vs ona bişey diyemem.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Haziran 18, 2017, 00:17:54 »
Uğur yaldız otomotiv tavsiye eder misiniz,şanzıman uyari ışığı kontağı cevirdigimde sonmedi,çalıştığında da hareket etmedi vites e almama rağmen, 5 dakika kadar sonrada çalıştırdım hiç bi sıkıntı çıkarmadan devam ettim,baski balatadan mi,araç 107 binde baskı balata gic degismedi

Tavsiye etmem . Kötü bir tecrübem olmadı ama corolla varken araştırdığımda çok iyi olmadığını öğrenmiştim şimdi nasıldır bilmiyorum .