İyi akşamlar herkese. 2015 aralık 20 de aldığım Toyota corolla 1.33 aracım normal şartlar altında Antalya şehir içi trafiğinde klima açık maksimum esirgemeden kullanımlarımda 8,5- 8,7 litre arasında, Klima kapalı 7,5-8 litre arası yakıyordu. Uzun yolda Antalya Yozgat arasında 150-160 km hızlarda hiç durmadan mola vermeden 7 saatte Yozgata vardığımda 8,5 litre idi. Yozgattan Antalyaya dönüşte 120 km hızı geçmedim ve yakıt ortalamam 5,6 litre ile eve girdim.
Aracım şu an 9950 km de ve 9950 km de her yakıt altığımda yakıtı sıfırlayıp yaptığım ölçümler bunlar.
Sorunum şu geçen gün araçla Dedemlerin evin bahçeye girişte biraz yüksek kaldırım var 10 santim anca, aracı stop ettirdim klima açıktı sonra kalarüfer peteklerinden bir yanik kokusu geldi balata yanığ gibi.
O günden sonra aracı ne kadar sakin kullansamda 9,7 10 litrenin altına düşüremedim.
Bu araç en az 9000 km bindiğimde ayağımı gazdan hiç esirgemediğim halde 8,5 litrenin üstünü görmezken şim 9,5 litrenin altına inmiyork ve sakin kullanıyorum biraz bassam 11 litreye dayanacak.
Acaba diyorum servis vakti yaklaştıya 10000 bakımı na müşterileri servise getirtmek için toyotanın bir numarası mı bu yoksa o stop ettirdiğimde debriyaj balatasınımı yandı