Gönderen Konu: Toyota 2015 1.33 life aracım yakıt sorunu. Üstadlardan yardım bekliyorum.  (Okunma sayısı 1088 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 15
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür edildi
İyi akşamlar herkese. 2015 aralık 20 de aldığım Toyota corolla 1.33 aracım normal şartlar altında Antalya şehir içi trafiğinde klima açık maksimum esirgemeden kullanımlarımda 8,5- 8,7 litre arasında, Klima kapalı 7,5-8 litre arası yakıyordu. Uzun yolda Antalya Yozgat arasında 150-160 km hızlarda hiç durmadan mola vermeden 7 saatte Yozgata vardığımda 8,5 litre idi. Yozgattan Antalyaya dönüşte 120 km hızı geçmedim ve yakıt ortalamam 5,6 litre ile eve girdim.

Aracım şu an 9950 km de ve 9950 km de her yakıt altığımda yakıtı sıfırlayıp yaptığım ölçümler bunlar.

Sorunum şu geçen gün araçla Dedemlerin evin bahçeye girişte biraz yüksek kaldırım var 10 santim anca, aracı stop ettirdim klima açıktı sonra kalarüfer peteklerinden bir yanik kokusu geldi balata yanığ gibi.

O günden sonra aracı ne kadar sakin kullansamda 9,7 10 litrenin altına düşüremedim.

Bu araç en az 9000 km bindiğimde ayağımı gazdan hiç esirgemediğim halde 8,5 litrenin üstünü görmezken şim 9,5 litrenin altına inmiyork ve sakin kullanıyorum biraz bassam 11 litreye dayanacak.

Acaba diyorum servis vakti yaklaştıya 10000 bakımı na müşterileri servise getirtmek için toyotanın bir numarası mı bu yoksa o stop ettirdiğimde debriyaj balatasınımı yandı :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Koku normal olabilir, baskı balatada sorun olduğunu sanmıyorum. Son verdiğiniz 9,7 litre tüketim biraz fazla. Kısa mesafelerde klima açık iken çok yakar. Ben de Antalya sıcağında kısa mesafede klima açık iken 8 litreyi gördüm. Aracı sizden başkası kullanmıyorsa 10 bin bakımda servise iletin durumu, belki hava filtresi çabuk kirlenmiştir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
1,33 motor için yakıt tüketimi bence hayli yüksek .1.33 bir aracın 8 litreden fazla yakması çok anormal bir durum servise götürünce aracınızı inceletin derim ben sen sörlerle alakalı bir durum varsa bilgisayara bağlandığında çıkacaktır
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 15
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür edildi
cevaplar için teşekkür ederim. Bende balatadan pek şüpelenmiyorum, dediğiniz gibi hava filtresi olabilir çünkü bu 9000 km baya bi tozlu topraklı yollarda geçti antalyada ki caddemizde aracı alalı alt yapı çalışmaları var ve sürekli toz toprak kapı pencere açamıyoruz.