Gönderen Konu: SIKINTILI SESLER  (Okunma sayısı 5263 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '12
  • 20 kere teşekkür etti
Ynt: SIKINTILI SESLER
« Yanıtla #20 : Ağustos 03, 2016, 20:12:53 »
Gecmis olsun. Forum da bir cok konusu var. Usta dogru soylemis. Manuel 1.6 olsaydi bu seferde kronik sanziman sesi duyacaktiniz.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yorumunuz için teşekkür ederim. otoyol da süratli giderken (140-160) frene yavaşca dokunduğumda direksiyonda titreme meydana geliyor. bu gün onuda söyledim. fren disklerinin tornaya girmesi lazım dedi usta. benimde bildiğim kadarı ile fren disklerini tornaya vermek pek sağlıklı olmadığı. sizlerin tavsiyesi nedir?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 03, 2016, 20:12:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 03, 2016, 21:02:52 »
yorumunuz için teşekkür ederim. otoyol da süratli giderken (140-160) frene yavaşca dokunduğumda direksiyonda titreme meydana geliyor. bu gün onuda söyledim. fren disklerinin tornaya girmesi lazım dedi usta. benimde bildiğim kadarı ile fren disklerini tornaya vermek pek sağlıklı olmadığı. sizlerin tavsiyesi nedir?
Bu tornalama isi diskin aşınma duru mu yani kalinligiyla ilgili. Belli bir mm kadar tornalatmak mumkun. Kurtariyorsa tornalarlar. Ilave balatalarinizin durumunada bakmak gerek . Ama bir daha ki sefere disk ve fren balatasini birlikte degismenizi tavsiye ederim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 04, 2016, 10:39:02 »

Disk normalden/standart ölçülerden ince ise torna zaten yapılamaz. Bunu tornacılar (disk tornası yapan yerler) biliyor durma göre size yeni disk alın derler. Şayet torna kurtarıyorsa yaparlar. Ayrıca nacizane tavsiyem; km veya yıl olarak eskidiyse sıfır disk almanız iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotasını keşfediyor
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 29, 2016, 16:01:39 »
Arkadaşlar merhaba,beşince ayda sizin yorum ve görüşlerinizi alarak 2016 1.6 active cvt auris almıştım araçtan çok memnum genel olarak,yakışı biraz can sıkıyo 12-13lt'nin altına düşümedim son derece nazik ve devirli kullanmama rağmen ama insallah düşeceğini düşünüyorum.lakin birde aracımda rahatsız olduğu 3 durum var,ağustos'ta ilk ücretsiz bakımında bunu kar oto toyoya'ya dile getircem ama daha evvel size sorup paylaşmak isterim.

1-geri manevra yaparken direksiyondan gelen böyle sürtünme gibi ses
2-frene basınca gelen ses
3-yavaş giderken gelen çizik sesi

varsa başına gelen ve çözümü bilen arkadaşların tecrübelerini paylaşmasını rica ederim,kazasız belasız günler.

Sayın Ali Bey,
Öncekikle araca az yaktırmak istiyorsanız mümkün mertebe aracı çok zorlamamanız, gaz pedalına adeta pamuk gibi basmanız gerekmekte. Bunu önceki aracımda çok zaman gözlemledim. Biraz agresif kullandığım zaman dizel aracım 8 litreden aşağı yakmıyordu. Fakat aracı daha nazik, mantıklı kullanınca yakıt tüketimim 5-5,5 litre civarına düşüyordu. Güzergahtan kaynaklı belki fazla yakıyor olabilir. Onun haricinde sürüş sitilinize bağlı olarak fazla yakıyor olabilir. Burda naçizane bir kaç tavsiye vermek istiyorum. Mesela düz yolda ilerde rampa varsa hızınızı biraz artırıp, rampada da devir düşürmeden çıkarsanız araç daha az yakar. Ya da mümkün olduğunca gaz pedalına zayıf basıp, aracın daha yüksek vitese geçiş yapmasını sağlamak gibi. Tabi şehir içi sıkışık trafikte bu dediklerimi yapabilmek çok zor, ki zaten fazla yakıyor. En azından uzun sayılabilecek yollarda bunları uygularsanız tüketiminiz düşecektir.

Direksiyondan geldiğini söylediğiniz ses benim eski aracımda da vardı. Çok basit bişey ama direksiyonun alt kısmını serviste yağlamışlardı, sorun kalmamıştı. Belki buna benzer basit bir sorun olabilir. Sonuçta sıfır araç aldınız. Çok büyük bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Frene basınca gelen ses, yine eski aurisimde vardı. Balatadan kaynaklanıyordu. Pek sorun etmemiştim. Muhtemelen sizinki de öyle bişeydir. Yine de servise gösterin. Belki fabrikasyon hatası disk-balata nedeniyle olabilir.

Yavaş giderken gelen çizik sesi benim ve arkadaşımın aurisinde de oluyordu. İki metalin birbirine sürtme sesi gibiydi. Zamanla geçmedi, balataları değiştirdik, diski tornalattık yine geçmedi. Çok üzerine düşmediğimiz için önemsemedik ama zannedersem kronik sorun.

Kazasız belasız sürüşler dilerim. En ufak kafanıza takılan bir sorunda servise sorun,gösterin. Sonuçta sıfır araç aldınız, üzmeyeceklerini düşünüyorum.
Trafik kurallarına uyalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Ekim 22, 2016, 23:12:58 »
değerli cevaplarınız için çok teşekkürler arkdaslar k.bakmayın girme fırsatım olmamıstı sımdı okudum çok sağolun.seslere gelince;
bahsettiğim sesler için servis kronik dedi bu modeller yapar dedi salladımı artık bılmıyorum yapamadı bende bu seslere alıştım gibi lakin bir ses var ki beni mahfediyor.direksiyondan mı sol kapıdan mı sol dikizin ordan mı bir türlü kestiremiyorum ama bozuk yollarda patika yollarda ve düz yolda gaza fazla basınca o bulamadığım yerde zıırrrrr diye zırılto yapıyo.basına gelen bu durumu yasayan arkadaslar var mıdır acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 19, 2017, 15:09:28 »
Şehir içinde kısa mesafede (1-5 km arası) 7-8 lt ortalama yakan bir auris düşünemiyorum. Ben her gün işe gitmek için servise 1,5 km yol yapıyorum. Hızınıza göre ortalama 14-21 lt arası yakıyor. Kontak kapadığınızda 4.2" tft ekranda gittiğiniz mesafede ne kadar yaktığınızı görürsünüz.

Arabayı ilk aldığım gün ankara-sapanca-istanbul uzun yol yaptım. Ortalama 7.5 lt ile geldim. (%90 - 110-140 km hızla cruise modunda gittim)

Geçtiğimiz hafta İstanbul-sapanca-kartape-sapanca-istanbul yaptım. Ortalama 8.2 lt yaktım. (Dağa tırmandım. %70 cruise modda kullandım)

Auris yakıyor kardeşim :)

Az yaksın isterseniz ancak maks 90 km'de cruise modda gideceksiniz. O zaman 6 lt görür.
Auris 1.6 Advance Skypack Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • DENİZLER GELECEĞİMİZDİR...
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '11
  • 61 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 19, 2017, 17:47:03 »
Arkadaşlar merhaba,beşince ayda sizin yorum ve görüşlerinizi alarak 2016 1.6 active cvt auris almıştım araçtan çok memnum genel olarak,yakışı biraz can sıkıyo 12-13lt'nin altına düşümedim son derece nazik ve devirli kullanmama rağmen ama insallah düşeceğini düşünüyorum.lakin birde aracımda rahatsız olduğu 3 durum var,ağustos'ta ilk ücretsiz bakımında bunu kar oto toyoya'ya dile getircem ama daha evvel size sorup paylaşmak isterim.

1-geri manevra yaparken direksiyondan gelen böyle sürtünme gibi ses
2-frene basınca gelen ses
3-yavaş giderken gelen çizik sesi

varsa başına gelen ve çözümü bilen arkadaşların tecrübelerini paylaşmasını rica ederim,kazasız belasız günler.

Balatalar bitmiş ve diskleri çiziyor muhtemelen. Benimde ayni sıkıntı basima gelmişti. Bosh marka balata ile değiştirdim. Tabi diskleride değiştirdim ve 2 disk 2 balataya iscilikle birlikte 350 lira verdim. Soğuk havalarda ses tekrar geliyor balatalar isinana kadar. Eger istanbuldaysaniz parcalari ufuk sonmezden temin edebilirsiniz. Kendisi toyotacluptr nin tedarikcisidir. [/img]

Muhtemelen seninkide böyle oluyor. Diskleri sakin taslatma çünkü fren sakaya gelmez. Ufuk sönmez den yardim alabilirsiniz parca tedarigi icin.
//////--ALO 158--\\\\\\
/////SAHİL GÜVENLİK\\\\\\
 //////KOMUTANLIĞI\\\\\\
                                       DENİZLER GELECEĞİMİZDİR...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ocak 19, 2017, 19:39:17 »
Hocam düşük hızda gelen çizik sesi veya kayış sesine benzer ses benim araçta da var. 20 km 30 km hız  arası duyulan bir ses.bu ses frene basınca kesilmiyor. Aracı gösterdim frenlerden geliyor diye ama sesin şanzumandan geldiğini söyledi. Haf ya sonu servise götüreceğim aracı. 2013 1.6 otomatik 25000 km de böyle sesi duymak hoş değil valla. Sizin araçtaki ses benim dediğim gibi bir ses mi. Frene basınca kesiliyor mu ses. Birde gruptaki diğer arkadaşlarda belirttiğim durum var mı.iyi geceler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • DENİZLER GELECEĞİMİZDİR...
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '11
  • 61 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 23, 2017, 00:28:08 »
Hocam düşük hızda gelen çizik sesi veya kayış sesine benzer ses benim araçta da var. 20 km 30 km hız  arası duyulan bir ses.bu ses frene basınca kesilmiyor. Aracı gösterdim frenlerden geliyor diye ama sesin şanzumandan geldiğini söyledi. Haf ya sonu servise götüreceğim aracı. 2013 1.6 otomatik 25000 km de böyle sesi duymak hoş değil valla. Sizin araçtaki ses benim dediğim gibi bir ses mi. Frene basınca kesiliyor mu ses. Birde gruptaki diğer arkadaşlarda belirttiğim durum var mı.iyi geceler

Emre valla benimde düşük hizda frene basinca çizik sesi geliyordu balata bitmis diskleri yemisti resimde gördüğün gibi. Ama eğer ki sorun sanzumanda ise gözünü korkutmak istemem ama otomatik sanzumanda sorun varsa maliyeti büyük. Servise götür yada isin ehli bir ustaya. Sonucu bizimlede paylasirsan seviniriz kardesim.
//////--ALO 158--\\\\\\
/////SAHİL GÜVENLİK\\\\\\
 //////KOMUTANLIĞI\\\\\\
                                       DENİZLER GELECEĞİMİZDİR...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ocak 23, 2017, 10:36:45 »
2013 auris otomatik vites aracı lifte kaldırıp 30 km hıza çıkardığımızda şanzımandan ince bir ses geliyor. Ya aracın şanzımanında sıkıntı var yada çalışma sesi. Yazdım ama kimsede cvp vermedi. Sanırım sizin aracınızda böyle bir ses yok.cam açıkken özellikle dar sokaklardan geliyorken.