Gönderen Konu: Direksiyonu sola çevirdiğimde sağ ön yolcu koltuğu altından gelen ses?  (Okunma sayısı 2175 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar sübap sorununu hallettim ama bu sefer de direksiyonu sola çevirdiğimde, bazen ilk kalkış anında bazen de yokuşta ön yolcu koltuğu altından bir sürtünme sesi geliyor. Bir anda sert bir sürtünme sesi gelip geçiyor. Lastikten olduğunu zannettim 3 farklı ustaya gösterdim ama hepsi lastikte bir şey yok dediler. En son sübapları yaptırdığım yerdeki ustaya göntürdüm, bindi ve ses egzoslarla ilgili dedi çarşamba getir bakayım dedi ama bana pek mantıklı gelmedi. Sizce bir alakası var mıdır?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Sadece marş sonrası ilk kalkışta mı geliyor,
Yoksa her zaman mı geliyor?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
@Ahmet Güve (8047) ilk kalkıştada oluyor. Trafikte ışıktan sonra da oluyor. Ne zaman olacağı belli değil. :) Ama yüksek bir sürtünme sesi gelip hemen geçiyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
Her zaman oluyor ise inceleme lazım,
Sadece ilk marş sonrası olsa idi ABS kontrol sistemi diyecek idim.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Arabanın motoru da biraz gürültülü çalışıyor gibi. Motor takozlarından bir sorun olmuş olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Motor takozu titreşim yapar surtme sesi değil. Rotlar nasıl gosterdiniz mi o da surtme sesine benzer ses çıkartır.

2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar daha önce sorduğum torpidodan gelen sesi videoya kaydettim. Bu ses bazen çok şiddetli oluyor. Video kayıt esnasında çok az yapıyormuş gibi geliyor olabilir. Arabayı çalıştırmadan veya seyir esnasında bu sesin gelme sıklığı artıp azalabiliyor. Daimi yapan bir ses değil bazen tamamen gidiyor. Ses klimadan geliyor ama neresinden geldiğini çözemedim. Yağlanması gereken bir dişli olduğundan bahsedilmiş ama onunla ilgili mi bilmiyorum... (Hoporlör sesini biraz fazla açarsanız daha net duyabilirsiniz.)
https://www.youtube.com/watch?v=RYuscRSE75Q

Bu videoda motorun çalışma sesi. Arkadaş araban dizel araba gibi çalışıyor dedi. Sübap ayarlarından sonra bana da biraz sesli çalışıyor gibi geldi. Motor kulaklarında veya takozundan dolayı böyle bir ses değişimi meydana gelebilir mi? Bu konuda bahsettiğim sürtme sesini kayıt edemiyorum bir anda gelip gidiyor zaten. Fakat onun sebebi de motorun sesli çalışması ile alakalı olabilir diye bu videoyu ekliyorum. Yorum yapabilir misiniz?
https://www.youtube.com/watch?v=YKLwLyHKsl8&feature=youtu.be

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
LPG li Toyotalarda subap değişimi sonrasında boşlukların 0.05 fazla verilmesi tavsiye edilir.
Buda özellikle rölantide sesin artmasına yol açıyor.
Sanki o ses e benziyor.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar daha önce sorduğum torpidodan gelen sesi videoya kaydettim. Bu ses bazen çok şiddetli oluyor. Video kayıt esnasında çok az yapıyormuş gibi geliyor olabilir. Arabayı çalıştırmadan veya seyir esnasında bu sesin gelme sıklığı artıp azalabiliyor. Daimi yapan bir ses değil bazen tamamen gidiyor. Ses klimadan geliyor ama neresinden geldiğini çözemedim. Yağlanması gereken bir dişli olduğundan bahsedilmiş ama onunla ilgili mi bilmiyorum... (Hoporlör sesini biraz fazla açarsanız daha net duyabilirsiniz.)

Bu videoda motorun çalışma sesi. Arkadaş araban dizel araba gibi çalışıyor dedi. Sübap ayarlarından sonra bana da biraz sesli çalışıyor gibi geldi. Motor kulaklarında veya takozundan dolayı böyle bir ses değişimi meydana gelebilir mi? Bu konuda bahsettiğim sürtme sesini kayıt edemiyorum bir anda gelip gidiyor zaten. Fakat onun sebebi de motorun sesli çalışması ile alakalı olabilir diye bu videoyu ekliyorum. Yorum yapabilir misiniz?
https://www.youtube.com/watch?v=YKLwLyHKsl8&feature=youtu.be

Hocam aracınızın motoru sizinde düşündüğünüz gibi sesli çalışıyor bizdeki vvt-i motor bu kadar ses çıkarmıyor sürtme konusunda fikrim yok
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
O direksiyonu çevirince ara sıra gelen ses, kayış veya debriyaj aksamı ile ilgili (volan) olabilir mi, herhangi bir bakan kontrol eden oldu mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
@Demirhan ÜNLÜ (29821) bugün tamire bıraktım bakalım.
@Ahmet Güve (8047) usta yoktu boşluk mesafesini not olarak yazdım.
@Burak Yılmaz (34665) usta yoktu not olarak motorun çok sesli çalıştığını yazdım.
@Mahmut DAMAT (31982) bugün ustanın bakması gereken tüm yerleri yazdım. Daha önce serviste kontrol ettirmiştim (10 gün önce) debriyaj baskı balatada sorun yok demişlerdi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Bende asfalt olmayan taşlı bir yola girdiğimde takır takır direksiyondan ses geliyor.
Serviste sordum ses elektronik direksiyon olduğu için normal dedi geçti. ama çok sinir bozucu tofaş kullanıyor gibi hissediyorum kendimi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar tüm sorunları hallettim iki sorun kaldı sadece  :D Birincisi üstte sordum klimadan gelen ses. Aşağıda tekrar video linkini ekliyorum. Seyir esnasında oldukça fazlalaşıyor bu ses...
Klimacıya gittim ama bir türlü sıra gelmeyince sorun çözülemedi hala...

İkincisi ise ön tamponda bir miktar çizik ve güneşten solma var ön tamponu komple boyatmayı düşünüyorum. Biraz titiz birisiyim belki başka birisi için sorun teşkil etmeyebilir. :)
Adana'da iyi bir kaportacı bilen birisi var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
tamam iste video cektiginiz yerin sol tarafında sıcak soğuk geçişini yapan yer var yanlis değilsem küçük bir parca o yapiyor diyorlardi forumda.Konusu bile vardk.bir çok e12 de vardi.Hafif yaglama ile duzeltildi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Klimadan gelen sesin nedenini sonunda buldum. Aslında kaç tane elektrik - klima ustasına gösterdim ama hiç birisi bir yorum bile yürütemedi sadece söküp baktıklarında bir sonuca ulaşabileceklerini söylediler. Geçen gün iyice kafaya taktım durumu ve soketlerle oynarken küçük bir soketin tam yerine oturmadığını farkettim. Soketi yerine taktıktan sonra hiç ses falan kalmadı.  :lol: 1 yıldan beri boşuna sinir oluyormuşum... İnşallah ses geri gelmez bu arada. Tekrar yapacak diye korkuyorum bir yandan. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
Klimadan gelen sesin nedenini sonunda buldum. Aslında kaç tane elektrik - klima ustasına gösterdim ama hiç birisi bir yorum bile yürütemedi sadece söküp baktıklarında bir sonuca ulaşabileceklerini söylediler. Geçen gün iyice kafaya taktım durumu ve soketlerle oynarken küçük bir soketin tam yerine oturmadığını farkettim. Soketi yerine taktıktan sonra hiç ses falan kalmadı.  :lol: 1 yıldan beri boşuna sinir oluyormuşum... İnşallah ses geri gelmez bu arada. Tekrar yapacak diye korkuyorum bir yandan. :D

Hangi soket Eser Bey,resim ekleme şansın var mı?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
ben şu sürtme sesinin kaynağını merak ettim söylermisiniz rica etsem
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
@MEHMET KÖKSAL (34259) yarın unutmazsam fotoğrafını çekip eklerim. Torpidoyu çıkardıktan sonra sol altta küçük soket.

@BURAK YILMAZ (34396) sesin kaynağının egzosun alt bağlantısından olduğunu söyledi usta. Ben sabah tamirhanehye bıraktım akşam iş çıkışı olarak aldım. Ayrıca sübap ayarını tekrar yaptırdım motor eskisi gibi sesli çalışmıyor artık. Şimdilik arabada çok şükür ses falan kalmadı.