Öncelikle herkese merhaba, siteye yeni üyeyim ve yeni keşfetmiş bulunuyorum, daha doğrusu bi problemden dolayı internette çözüm ararken keşfettim ve bi çok konuda bu site üzerinden sorunu olanlara destek olunduğunu görüyorum bu sebepten ben de sizlerden bahsedeceğim konuda desteklerinizi bekliyorum

2000 model 1.4 vvti terra model toyota kullanicisim, aracı 6 ay kadar önce satın aldık araçta çok hafif bir tekleme mevcuttu lpg ayarı ile duzelebilecegini düşünüyorduk bi süre üzerine gitmeyip o şekilde kullandik,
Lpg ayarı vs yapıldı ancak sorun duzelmedi mahallemizdeki tanıdık bu işlerden anlayan bir abimiz sorunun hava ya da yakıt sensoru ile ilgili olduğunu düşünerek sensorlerden birini temizledi (diğerinin de temizlenen bir şey olmadığını arizaliysa değişmesi gerektiğini belirtti) bahsettiğimiz çok hafif tekleme sorunu bu şekilde çözüldü.
Bir süre bu şekilde kullandıktan sonra tekleme tekrar basladi ve bu sefer araç kullanmak istenmeyecek derecede tekleme yaptı ve ateşleme bobininin birinin görevini yapmadığını tespit ettik , calismayani taiwan mali bi bobin ile değiştirdik sorun cozuldu,
çok geçmedi şimdi tekrar sorun yaşıyoruz benzinde çok fazla hissedilmese de lpg de aşırı derecede araç tekleyerek gidiyor aynı arkadaş aracın sensorlerinden birinde sorun olduğunu düşünmekle beraber emin olamadı , başka bir motor ustası araç üzerindeki ateşleme bobinlerinin hiçbirinin orjinal olmadığını ve bu yüzden hepsinin değişmesi gerektiğini (bosch marka ile) söyledi bu şekilde duzelebilecegini belirtti , soyledigine göre bobinler tam olarak arızalı değil fakat görevini tam yerine getirmiyorlarmis, parçayı 220 tl den getirtip toplam1000 tl ye duzeltebilecekmis (ayrıca 120 tl işçilik de bunun için biraz fazla gibi) duzelmezse parçalari geri alip para iadesi yapacakmış öyle de garanti veriyor,
ben güvenemiyorum fazla para vermek de istemiyorum konu hakkında önerisi olan varsa memnun olurum eğer bobin degismeliyse de ise yarar uzun ömürlü olabilecek uygun fiyatlı parca alabileceğim yerler ile ilgili ya da tanıdık düzgün güvenilir usta önerisi her türlü öneriye açığım ,
Bu arada standart bakımları yapıldı , kelebek kontrol edildi filtreler değişti bujier kontrol edildi,
Kusura bakmayın biraz uzun oldu umarım yeterince açıklayıcı yazabilmisimdir