Gönderen Konu: HASAR KAYDI HAKKINDA  (Okunma sayısı 2275 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
HASAR KAYDI HAKKINDA
« : Temmuz 12, 2016, 01:20:31 »
merak ettiğim konu şu arkadaşlar sizin suçunuz yokken  size biri çarptı araç hasar gördü karşı tarafın sigortası tamiratı yaptırdı bu durumda tramer sorguda hasar kaydı çıkar mı aracımızda ?

Toyota Club Türkiye

HASAR KAYDI HAKKINDA
« : Temmuz 12, 2016, 01:20:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: HASAR KAYDI HAKKINDA
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2016, 01:27:44 »
Evet çıkıyor.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2016, 01:28:18 »
evet. buradaki konu kimin suçlu-hatalı olduğu değil. araçta bir sorun olup olmadığıdır.  sizi alacağınız araç ilgilendirir sahibinin karakteri, hatası, kırmızı ışıkta geçmesi vs değil. aracın başına bi şey geldi mi? gelmedi mi ? işte bütün mes ele bu. !
 ince eğirip sık dokumak !
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2016, 01:37:20 »
Evet çıkıyor.

hım şimdi bizim araca park halinde halk otobüsü sürtünmüş ön çamurluk ta ezik oluştu. servis sanırım düzeltme için uğraşmak istemedi çamurluğu değiştiriz dedi. buda 2500 lira kadar hasar görünmesine sebep olcak ben aracı satacak olsam alıcıya nasıl izah ederim durumu malum ufacık sorunu pert gibi algılayanlar var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2016, 01:53:54 »

hım şimdi bizim araca park halinde halk otobüsü sürtünmüş ön çamurluk ta ezik oluştu. servis sanırım düzeltme için uğraşmak istemedi çamurluğu değiştiriz dedi. buda 2500 lira kadar hasar görünmesine sebep olcak ben aracı satacak olsam alıcıya nasıl izah ederim durumu malum ufacık sorunu pert gibi algılayanlar var
Ezik çok değilse daha doğrusu düzeltilebilecek gibiyse  Auto King, Otto Zenith gibi kaskonuzun anlaşmalı olduğu alternatif onarım merkezlerine başvurun.
Boşu boşuna çamurluğu değiştirip aracınızın değerinin düşmesine izin vermeyin, servisin ekmeğine yağ sürmeyin.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 12, 2016, 02:03:10 »

Fazla sanirim. Serviste 2 kapi saci degisti, çamurluk duzeltilip boyandi 2.200 tl tuttu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 12, 2016, 04:22:10 »
ben bi araç alırken nasıl davranıyorsam, karşımdaki de benim aracımı alırken aynı şekilde davranacaktır.
 biz hala aracın çamurluğu, kapısı, boyası diye düşünürsek u işin içinden çıkamayız. günümüzde araç çok, eskisi gibi değil, sokaklarda top oynayarak büyüdük hemde başkentin orta yerinde. şimdi şu an şanlıurfa suruçtayım kaldırımda yürüyecek yer yok. bu kadar arabanın olduğu yerde, dolu da yağacak, buzda düşecek, mermide düşecek, taşta düşecek, top oynarlarken topta gelecek, 2 dengesiz kavga ederken aracınıza bulaşacak her şey olacak, ve birileri de gelip 5-7-10 yaşındaki aracınızın motoruna, bakımına, ön takımına hiç ilgi alaka göstermeden değişeni var mı? boyalı ?mı diye soracak. biz bu kafayla hiç bir yere gidemeyiz.
 4 kapısı 4 çamurluğu değişmiş bir aracın (kazası yok) size nasıl bir zararı dokunur?
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 12, 2016, 08:09:29 »
Aynen katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 12, 2016, 10:21:01 »
ben bi araç alırken nasıl davranıyorsam, karşımdaki de benim aracımı alırken aynı şekilde davranacaktır.
 biz hala aracın çamurluğu, kapısı, boyası diye düşünürsek u işin içinden çıkamayız. günümüzde araç çok, eskisi gibi değil, sokaklarda top oynayarak büyüdük hemde başkentin orta yerinde. şimdi şu an şanlıurfa suruçtayım kaldırımda yürüyecek yer yok. bu kadar arabanın olduğu yerde, dolu da yağacak, buzda düşecek, mermide düşecek, taşta düşecek, top oynarlarken topta gelecek, 2 dengesiz kavga ederken aracınıza bulaşacak her şey olacak, ve birileri de gelip 5-7-10 yaşındaki aracınızın motoruna, bakımına, ön takımına hiç ilgi alaka göstermeden değişeni var mı? boyalı ?mı diye soracak. biz bu kafayla hiç bir yere gidemeyiz.
 4 kapısı 4 çamurluğu değişmiş bir aracın (kazası yok) size nasıl bir zararı dokunur?

Bende sonuna kadar katılıyorum. Mercedes aracımı alırken bir tanıdığımdan aldım.Çok temiz bakılmış olduğunu biliyordum. Yalnızca aracın sağında solunda sürtme kaynaklı lokal boyalar vardı. Macun bile yoktu arabada.. Benim için hiç sorun teşkil etmediğinden aldım, 2 yıl boyunca "keyfini" sürdüm. Ancak aracı satmam gerekti ve 4 ay boyunca boya yüzünden aracın yanına yaklaşan olmadı ve tertemiz "kullanıcı"ya gidecek arabamı galeriye verdim.

Bu süre içinde 100lerce kişi aradı, sordukları tek şey tramer-boya-değişen...Bizim arabadan anladığımız bu kadar işte...  Aracın bakımının yapılıp yapılmadığı( dikkat edin yetkili serviste mi özel serviste mi demiyorum), hangi yağı kullandığınız, araca fırça değdirip değdirmediğinizin vs hiç bir önemi yok.. motorunda şanzımanında bir sıkıntı var mı diye soran bile olmadı..

Şimdi yine araba arıyorum, ister istemez boyasızlara bakmak durumunda hissediyorum kendimi.. Ne yazık ki sistem bizim gibi düşünen az sayıda insanı da bu şekilde öğütüyor.
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 12, 2016, 23:37:43 »

Harika bir yorum yapmışsınız tebrik ederim bende hiç bakmam boyananına ve değişenine araç düzgün kullanılmış mı ön takım şanzıman sağlam mı içi temiz mi ailemi gönül rahatlığı ile bindirebilir miyim bunlar önemlidir. Hangimiz kazalı çizik ezik büzük araba ile dolaşmak ister mutlaka hasarlı parça ya değişecek ya da düzeltilecek başka yolu var mı ki ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 13, 2016, 00:04:57 »
bence düzeltilip boya yaptırmaktansa , orjinal parça değiştirmek daha iyi. sonuç fab. çıkarkende bu parçalar tek tek takılıyor. aracın şaselerinde ve direklerinde oynama yoksa boyayı sorun etmememiz lazım, ancak malisef sistem buna izin vermiyor. tamamıyla kısır bir döngü. biz alırken sıkıntı etmesek bile satarken sıkıntı oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 13, 2016, 02:05:16 »
Amerikada adamlar aracın boyası iyi değilse komple boyatıp satıyor :)
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 13, 2016, 08:51:08 »
Amerikada adamlar aracın boyası iyi değilse komple boyatıp satıyor :)
Amerika da genelde araba yaptırılmıyor, işçilik çok pahalı olduğu için sıfır arabayı tercih ediyorlar. Hasar kuçukse öyle geziyo adamlar, çok şahit oldum :) ben ordayken mustang başlangıç fiyatı 21 bin dolardı. Türkiye de ikinci ellerini 150 bine satıyorlardı o zamanlar.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 13, 2016, 11:05:17 »
Şimdi bir soru: iki araç var, aynı model ve aynı km de. Hatta ikiside 63bin lira fakat birisinde sağ kapı ve çamurluk boyalı. Hangisini alırsınız?
2005 Toyota Corolla Terra 1.6 vvti (Sadece Benzin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 13, 2016, 11:21:11 »
Şimdi bir soru: iki araç var, aynı model ve aynı km de. Hatta ikiside 63bin lira fakat birisinde sağ kapı ve çamurluk boyalı. Hangisini alırsınız?

Bence bakım kayıtları ve içerideki yıpranma karşılaştırılmalı bu durumda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 13, 2016, 12:15:37 »
Boyasız olanı alırdım. Bakımı zaten yaptıracaksınız. İç kısmını da yakın olarak düşünüyorum. Boyasız olanın İçi dökükse boyalı olanı alırım.
Aldırma söylenenlere:
Varsın görenler seni bir ot sansın.
Sen gül ol da uğruna ötmeyen bülbül utansın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 13, 2016, 14:37:25 »
Boyasız olanı alırdım. Bakımı zaten yaptıracaksınız. İç kısmını da yakın olarak düşünüyorum. Boyasız olanın İçi dökükse boyalı olanı alırım.
Bende aynı fikirdeyim. Hani tanıdık bir araç olsa boya falan göz ardı edilir ama geçmişini bilmediğim araç için boyasız olsun duruma göre 3-5 fazla olsun.
2005 Toyota Corolla Terra 1.6 vvti (Sadece Benzin)