Gönderen Konu: 2016 AVENSİS 1.6 ADVANCE ÖNERİ  (Okunma sayısı 4159 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
2016 AVENSİS 1.6 ADVANCE ÖNERİ
« : Temmuz 10, 2016, 01:30:47 »
Uzun zamandır sedan ve sıfır araç bakmaktayım. Manuel veya otomatik farketmez. Sıfır olmasını istiyorum zira nasip olursa 8-10 senede satmadan binmek istiyorum inşallah. Daha önce makyajlı kasa Corolla çıkmadan başlıkta yer alan araç ve makyajlı corolladan hangisinin tercih edilmesine dair konu açmıştım fakat yeni makyajlı corollayı inceleyince tamamen vazgeçtim corolladan.
Mevcut aracım 2005 terra hb corolla, aracın ilk sahibiyim ve son 7 yıldır brc marka lpg ile sorunsuz kullandım, bagaj ve yaşam alanını büyütmek istememden dolayı mevcut aracımı değiştirmek istiyorum.

Yıllık 12-13  bin km yapıyorum. Bu yüzden dizel araç bakmıyorum. Fakat mevcut benzin fiyatları dolayısıyla lpg maalesef şart. Yani lpg uyumlu bir araç olmalı.

Kredi vs. max. 75-80 bin TL bütçe.

Bagaj ve araç içi yaşam alanı yüksek.

Donanım olarak da fakir olmayan bir araç.

Kıstasları ile çıktığım yolda yeni civic'in oldukça yüksek fiyatlarla gelecek olması ayrıca c sınıfı yerine d sınıfı bir araç ve konfordan dolayı başlıkta ki araçta karar kıldım. Araç metalik renk farkı ve hediyelerle beraber 76-77 bin TL bandında ve premium corolla kadar donanımlı ayrıca daha ucuz durumda. Her ne kadar 2018 de aracın bir ihtimal üretiminin durabileceği telafuz edilsede veya 2. el de sıkıntı yaşanabileceği belirtilse de aracı satmak için değil nasipse 8-10 sene binmek için düşünüyorum.

Araç almak son derece stresli ve zor bir iş. Zor şartlar altında kazandığımız parayı yüksek miktarda kullanmış oluyoruz. Bu yüzden sizlerden fikir olarak yararlanmak isterim. Bahsi geçen araç için bildiğiniz kronik arıza vs varmıdır ve aranızda veya tanıdıklarınız da alıp kullanan memnun kalan veya kalmayan var mıdır varsa hangi hususlar acaba?

Benim en çok aklıma takılan Corolla ile aynı motora sahip olan bu araç Corolla dan yaklaşık 160 kg daha ağır acaba LPG araç için aşırı bir performans kaybına neden olur mu bir diğer değişle aracı kağnı arabası gibi ağır yapar mı?

Not: D sınıfı araçlarda Passat baktım en ucuz 90.000 ve lpg uyumu yok aynı şekilde superb için lpg yok en baz paketi bu paralarda ama donanım olarak bitik bir araç. İnsigna-Mondeo-Talisman keza çok pahalı.

C sınıfı için mevcut Civic ve Corolla baktım Avensis yanında sönük kaldılar, Focus güzel ama arka koltuk diz mesafesi berbat. Fransızları hiç yazmıyorum zaten. :) 

Değerli fikirlerinizi beklerim.
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D

Toyota Club Türkiye

« : Temmuz 10, 2016, 01:30:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: 2016 AVENSİS 1.6 ADVANCE ÖNERİ
« Yanıtla #1 : Temmuz 10, 2016, 07:37:47 »
Gözünüz kapalı alın Oğuzhan bey.
Eğer 8-10 yıl süre zarfında binecekseniz hangi aracı alırsanız alın  bu süre sonunda o aracın halen üretim bandında olup olmayacğı belli bile olmaz.
Advance Avensisin donanım anlamında ayrıca hiçte fakir sayılmaz.
Aracın sadece bana göre ağırlık anlamında bizim T27 Avensislere göre dezavantajı var o kadar.

yoksa İç dizayn,göstergeler,Touch 2 ekran 8 inç olması,koltukların ve döşemelerin vücudu daha iyi sarması bence önemli avantajlar.
Arka havalandırma kanalı olmaması,arka far grubu ve tampon tasarımının Corollaya benzemesi ve arka kısmın sanki yarıda kesilmiş bir araç gibi durması dışında bence alınabilir bir araçtır Avensis.

Hayırlı olsun şimdiden  :tamam:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 10, 2016, 08:13:51 »
Kronik sorun daha karşılaşmadık duymadık. Uzun yıllar bineyim lpg ile cep yakmasın d sınıfı konforu olsun derseniz. En kısa sürede bayiye gidip sıkı pazarlık yapmaya bakın
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 10, 2016, 10:09:33 »
Bekir bey ve Talat bey teşekkür ederim, fikrimi pekiştirdiniz, peki lpg ile kullanımında bir sıkıntı olur mu acaba ve lpg için bayilerin taktığı landirenzo mu yoksa prins brc vs. başka bir marka mı önerirsiniz? Ben BRC kullanıcısıyım ve çok memnunum yine BRC düşünüyorum üstelik bayiden 1000 TL gibi daha az maliyetli oluyor siz ne dersiniz?

Sent from my iPhone using Tapatalk
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 10, 2016, 10:27:02 »
Bekir bey ve Talat bey teşekkür ederim, fikrimi pekiştirdiniz, peki lpg ile kullanımında bir sıkıntı olur mu acaba ve lpg için bayilerin taktığı landirenzo mu yoksa prins brc vs. başka bir marka mı önerirsiniz? Ben BRC kullanıcısıyım ve çok memnunum yine BRC düşünüyorum üstelik bayiden 1000 TL gibi daha az maliyetli oluyor siz ne dersiniz?

Lpg ile brc Çorum bayisi 150 bin lpg li avensisi bakıma geldiğini bir sorun yapamadıklarını. Yine aynı motora sahip corolla nın 250bin km üstü lpg kullanımında dahi sorun çıkamadığını söyledi.
Dh forumda avensis inceleme var oradan detaylı öğrenebilirsiniz.
Brc takılırsa kendiniz ayar yapamazsınız. Tek dezavantajı o. Forumda lovato öne çıkıyor. Hem kaliteli hem de kendi ayağınızı kendiniz yapabilirsiniz.
Tabi karar sizin
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 10, 2016, 10:38:08 »
Lpg ile brc Çorum bayisi 150 bin lpg li avensisi bakıma geldiğini bir sorun yapamadıklarını. Yine aynı motora sahip corolla nın 250bin km üstü lpg kullanımında dahi sorun çıkamadığını söyledi.
Dh forumda avensis inceleme var oradan detaylı öğrenebilirsiniz.
Brc takılırsa kendiniz ayar yapamazsınız. Tek dezavantajı o. Forumda lovato öne çıkıyor. Hem kaliteli hem de kendi ayağınızı kendiniz yapabilirsiniz.
Tabi karar sizin

O zaman araç için gerek motor ömrü gerekse çekiş gücü olarak lpg den yana bir sıkıntısı yok diyebiliriz.
Bayiinin taktığı landirenzoyu eliyorum o zaman. Ben lpg de ayar vs çok beceremem diye düşünüyorum daha önce hiç yapmadım malum brc var :) Birde obd vs varmış lpg de ve brc nin yeni çıkan kiti varmış seq 32 bunlar hakkında bilginiz var mı?

Donanım haberi iyi hatırlattınız bakmam faydalı olacaktır, teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 10, 2016, 10:56:49
@tuncay sahin (6765) hocam sizinde fikirlerinizi almak isterim araçla ilgili. Her ne kadar son konuşmamızda biraz beklemeye karar vermiş olsamda insan heveslenince bir an önce almak istiyor.  Öneriniz üzere bu arada bir kaç 2. el baktım ve hep şansızlıktan sanırım 3 kağıtçı takımına denk geldik :) Bunun üzerine sıfır almaya karar verdim.
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 10, 2016, 11:24:23 »
Oğuzhan bey   bende diğer arkadaşlarla ayni görüşteyim.Siz önceki konularda üretimden kalkacak dediginiz için yorum yapmadim.
Ocak  subat gibiydi 2015 yilinda dayima antep toyota bayisi avensis advance inci beyazi araci 75 bin tl ye bırakacaktı.
Aracın içine bindiginiz zaman zaten işçilik kullanilan malzeme genişlik rahatlık her yönüyle corolladan çok üstün bir araç.
Şuan kullanilan motor da Toyota yaklaşık olarak 2009 dan bu  yana kullanilan Valvematic motor.Lpg uyumlu sıkıntısız  bir araç.
Brc veya prins yada lavato taktirabilirsiniz.
Servisler lpg yi kendi takmiyor.Disarida anlasip 2000 tl ise 3000 tl aliyorlar kendileri taktiriyorlar.
Güvendiğiniz bildiginiz iyi bir ustaniz varsa orada taktirabilirsiniz.
Suan kullandiginiz aracin sol donanimini 6 yil kullandim.
Avensiste belki ilm günlerde sizi zorlayacak olan motorun düşük devirlerdeki cansiz isteksiz oluşu olabilir.Valvematic motor da 3000 devirden sonra istekli olacaktir.
Otomatik vites derdiniz yoksa D sinifi avensis alip binin oguzhan bey.
Ayrica 2.elde cok temiz uygun  araclar var.
Hatta biraz daha imkaninizi zorlarsaniz  85 bin civarlarina temiz 1.6 dizelini bulursunuz.
Bulmazsani da benzinli lpgli isterseniz örnek verdiğim arac gibi rahat bulursunuz
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sadece-2-ay-kullanildi-314885660/detay

Bunun haricinde otomatik isterseniz  2011 2012 1.8
147 hp  cvt sanzuman avensis öneririm.
1 saat kullanma şansım oldu .Zevk alacaginiz güzel bir araç

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 10, 2016, 11:27:41 »
Oğuzhan bey kötü İnsanalra denk gelmişsiniz.Ama acele etmezseniz sahibinden temiz araçlar denk gelir.Sorgulatirsiniz servise gösterir gecmisine bakarsiniz alirsiniz.Ama sabırlı olmak lazim

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 10, 2016, 12:22:17 »
Tuncay bey teşekkür ediyorum, araç artık kafamda iyice netleşti, yapılan km dolayısıyla dizel lüx olacaktır bana, dediğiniz gibi  yaşadığım şehirde temiz ikinci elini bulabilirsem ona bulamaz veya çok fiyat farkı kalmadığı takdirde sıfıra yönleniyorum o zaman.

İlandaki aracın fiyatına bayii sıfır bırakıyor ama lpg siz tabii, gerçi farklı ve uzak şehir olunca yol masraflarınıda eklemek gerekiyor. Yaşadığım şehrin ilanlarına bir gözatayım ben :)

2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D