Uzun zamandır sedan ve sıfır araç bakmaktayım. Manuel veya otomatik farketmez. Sıfır olmasını istiyorum zira nasip olursa 8-10 senede satmadan binmek istiyorum inşallah. Daha önce makyajlı kasa Corolla çıkmadan başlıkta yer alan araç ve makyajlı corolladan hangisinin tercih edilmesine dair konu açmıştım fakat yeni makyajlı corollayı inceleyince tamamen vazgeçtim corolladan.
Mevcut aracım 2005 terra hb corolla, aracın ilk sahibiyim ve son 7 yıldır brc marka lpg ile sorunsuz kullandım, bagaj ve yaşam alanını büyütmek istememden dolayı mevcut aracımı değiştirmek istiyorum.
Yıllık 12-13 bin km yapıyorum. Bu yüzden dizel araç bakmıyorum. Fakat mevcut benzin fiyatları dolayısıyla lpg maalesef şart. Yani lpg uyumlu bir araç olmalı.
Kredi vs. max. 75-80 bin TL bütçe.
Bagaj ve araç içi yaşam alanı yüksek.
Donanım olarak da fakir olmayan bir araç.
Kıstasları ile çıktığım yolda yeni civic'in oldukça yüksek fiyatlarla gelecek olması ayrıca c sınıfı yerine d sınıfı bir araç ve konfordan dolayı başlıkta ki araçta karar kıldım. Araç metalik renk farkı ve hediyelerle beraber 76-77 bin TL bandında ve premium corolla kadar donanımlı ayrıca daha ucuz durumda. Her ne kadar 2018 de aracın bir ihtimal üretiminin durabileceği telafuz edilsede veya 2. el de sıkıntı yaşanabileceği belirtilse de aracı satmak için değil nasipse 8-10 sene binmek için düşünüyorum.
Araç almak son derece stresli ve zor bir iş. Zor şartlar altında kazandığımız parayı yüksek miktarda kullanmış oluyoruz. Bu yüzden sizlerden fikir olarak yararlanmak isterim. Bahsi geçen araç için bildiğiniz kronik arıza vs varmıdır ve aranızda veya tanıdıklarınız da alıp kullanan memnun kalan veya kalmayan var mıdır varsa hangi hususlar acaba?
Benim en çok aklıma takılan Corolla ile aynı motora sahip olan bu araç Corolla dan yaklaşık 160 kg daha ağır acaba LPG araç için aşırı bir performans kaybına neden olur mu bir diğer değişle aracı kağnı arabası gibi ağır yapar mı?
Not: D sınıfı araçlarda Passat baktım en ucuz 90.000 ve lpg uyumu yok aynı şekilde superb için lpg yok en baz paketi bu paralarda ama donanım olarak bitik bir araç. İnsigna-Mondeo-Talisman keza çok pahalı.
C sınıfı için mevcut Civic ve Corolla baktım Avensis yanında sönük kaldılar, Focus güzel ama arka koltuk diz mesafesi berbat. Fransızları hiç yazmıyorum zaten.
Değerli fikirlerinizi beklerim.