Gönderen Konu: t27 2 adet soru: =)  (Okunma sayısı 1728 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
t27 2 adet soru: =)
« : Temmuz 09, 2016, 23:25:35 »
öncelikle iyi akşamlar biri kendimin halt yemesi öteki babamdan mütevellit 2 adet sorum olacaktı :)

malumunuz bu çekiş problemlerimle ünlüyüm :) bu maf sensörünün arızalı olmasından şüpheliydim ufak araştrımalar yaptım şöyle "sensörün soketini sökün motoru çalıştırın motorda anormallik olmuyorsa sensör arızalıdır "gibi birşey okudum ki mantıklı geldi hemen uyguladım tabi vsc abs motor arıza lambası parking fren arızası vs aklınza gelebilecek herşey yandı :) sonra motoru kapattım taktım soketi tekrar marşa bastım arıza lambaları olduğu gibi duruyor :) araçla 1 tur attım akabinde hepsi söndü çok şükür 10 gündür hiç yanmadı da :) bu olay bi sıkıntı oluşturur mu hani işin özeti sadece bi sensörü söktüm çalıştırdım haraket etmedim geri taktım :) bide bu soruya ek o kadar yol ayarı yaptırdık(LPG) bu yaptığım dengesizlik o ayarı etkilemez değil mi :)

2-babamı uyarmama  rağmen gitmiş sarı antfirz almış motor suyuna koymuş bu suyun orjinalliğini bozar mı yada araç için bi tehlike arz eder mi ?

biraz uzun oldu ama kusura bakmayın  :)
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

t27 2 adet soru: =)
« : Temmuz 09, 2016, 23:25:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
Ynt: t27 2 adet soru: =)
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2016, 23:39:22 »
sensör söktak bir sıkıntı yaratmaz. sarı antifriz ise hiç duymadım. bildiğim mavi ve kırmızı renklerde. güvenilir marka ise sorun olmaz. donma sıcaklığı etkilenebilir sadece.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2016, 23:46:36 »
çok teşekkür ederim ..o kadar uyardım orjinali var onların alma ekletiriz diyede yapmış -65 derece gibi bişeyler demişti markasını bilmiyorum ama pek anlamaz markette gördüğü  merdiven altı bi markayı koymuştur kesin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 10, 2016, 00:43:30 »
Bende sana soru sorayım peki TEST işe yaradımı  ? ::) sonuca ulaştın mı?

Arıza lambaların sönmüştür belki ama kablo yada başka bir elm cihazı ile bağlanıp kayıt edilmiş arıza kaydını sildir bir ara. Elm belki bulamayabilir ama kablo ile bağlanınca görünür. Sıkıntısı olmaz muhtemelen. Sarı antifiriz konusuna gelince kafana takma bence ya SU koysaydı  :P hoş ben su koydum lpg olayından sonra geçenlerde ölçtüler -40 mı -45 mi ne yazıyordu. :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 10, 2016, 08:16:27 »

Arıza lambaların sönmüştür belki ama kablo yada başka bir elm cihazı ile bağlanıp kayıt edilmiş arıza kaydını sildir bir ara. Elm belki bulamayabilir ama kablo ile bağlanınca görünür. Sıkıntısı olmaz muhtemelen. Sarı antifiriz konusuna gelince kafana takma bence ya SU koysaydı  [emoji14] hoş ben su koydum lpg olayından sonra geçenlerde ölçtüler -40 mı -45 mi ne yazıyordu. :tamam:
Şu oranı ne kadar?  Uzun vadede kireçlenme yapabilir. Radyatör petekleri kireçle doğabilir yeterli soğutma yapamaz.
Gerçi şimdiye kadar ne olduysa olmuştur sat kurtul derim [emoji23]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 10, 2016, 11:36:20 »
Bencede bu iki olayi hayati.Geri dönüşü yok.Satabilirsin alicisi var

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 10, 2016, 12:12:46 »
Suyun 100 derecede, antifirizin çeşidine göre 150-200 derecede kaynadığını hatırlatalım da antifirizin sadece donmayı önlemek amacı ile kullanılmadığı unutulmasın.
Bu arada benzincilerde, marketlerde satılan dandik antifirizler aracın contalarını, hortumlarını, radyatörünü yer-kemirir, bir sabah aracı çalıştırdığınızda arkadan gelen rengarenk dumanlar size tatsız bir sürpriz yapabilir.
Aracın kitapçığında belirtilen antifirizi veya buna denk bir antifiriz kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 10, 2016, 12:19:11 »
Şu foruma nerden üye oldum arkadaş  :argh: millet gibi cahil cahil binip gezmek vardı anasını satayım, bu  ne yaaa.... arabaya kendimden daha çok bakar oldum  :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 10, 2016, 22:33:19 »

Arıza lambaların sönmüştür belki ama kablo yada başka bir elm cihazı ile bağlanıp kayıt edilmiş arıza kaydını sildir bir ara. Elm belki bulamayabilir ama kablo ile bağlanınca görünür. Sıkıntısı olmaz muhtemelen. Sarı antifiriz konusuna gelince kafana takma bence ya SU koysaydı  :P hoş ben su koydum lpg olayından sonra geçenlerde ölçtüler -40 mı -45 mi ne yazıyordu. :tamam:

hocam cahillik işte yaptık bi hata :)

amacıma ulaştım sayılır lpg de stop etti benzinde etmedi ama :)

sildilrmesek bi sııntı olur mu malumunuz bende elm cihazı yok ... onuda burda okumuştum servisin koyduğu su varmış 7 yıl kullanılıyormuş vs :)