Gönderen Konu: Araç güven vermiyor neden olabilir?  (Okunma sayısı 5565 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç güven vermiyor neden olabilir?
« Yanıtla #20 : Temmuz 11, 2016, 18:03:01 »
Yunus Emre Goodyear efgrp ucuz bir lastik değil ben geçen yıl tanesine 185 tl verdim oda tanıdık sürekli alışveriş yaptığım kaç yıllık arkadaşım . Dışarda 200 tl nin altında fiyat yoktu  195- 60 - 15 için .Bu arada lastik ödüllü bir lastik şimdi çok kötülememek lazım diye düşünüyorum . Aracın sıkıntısı süspansiyon sistemi ile alakalı olabilir . Ben lastiklerimden sessizlik ve yuvarlanma akıcılık anlamında çok memnunum fren konusunda da açıkçası şu ana kadar hiç sıkıntıya düşürmedi tabi,ki kış lastii performansı beklemez tırnakları olmayan düz bir lastik . Kavrama dada bundan dolayı malum araç sedan olunca bagaj ın verdiği bir ağırlıktan dolayı aracın önü biraz yukarı kalkıyor buda kavramada zayıflığa neden oluyor .

Ucuz değil haklısınız fakat bi primacy3 kadarda pahalı değil.Ayrıca genel olarak herkes yol tutuşundan ilk etapta memnun kalıyor egp'nin fakat sonrası ile ilgili daha pek bi yorum görmedim.Birde corolla viraj hakimiyeti o kadarda yüksek bir araç değil kıyas için doğruda olmayabilir tabiki.Benim astrada crossclimate var 16.000km oldu galiba takalı belki biraz daha fazla,düzgün asfaltta gerçekten yapışıyor yola çok memnunum fakat imkanım olsaydı mutlaka conti cpc5 yada michelin primacy3 alırdım.
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 11, 2016, 18:03:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 11, 2016, 18:10:02 »
Ucuz değil haklısınız fakat bi primacy3 kadarda pahalı değil.Ayrıca genel olarak herkes yol tutuşundan ilk etapta memnun kalıyor egp'nin fakat sonrası ile ilgili daha pek bi yorum görmedim.Birde corolla viraj hakimiyeti o kadarda yüksek bir araç değil kıyas için doğruda olmayabilir tabiki.Benim astrada crossclimate var 16.000km oldu galiba takalı belki biraz daha fazla,düzgün asfaltta gerçekten yapışıyor yola çok memnunum fakat imkanım olsaydı mutlaka conti cpc5 yada michelin primacy3 alırdım.
CONTINENTAL CP5'i kullandım, viraj kabiliyeti gerçekten başarılı. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
EGP'lerin dişleri çabuk aşınıyormuş, o yüzden sıcak bakmamıştım.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 11, 2016, 19:00:19 »
Neye göre 36 basiyorsunuz?
Normal kullanim sartlarinda 33 iyidir.
Fakat fazla yolcu ve yuk oldugu zaman 36 yapılır.

Eyüp abi bizde şehir içinde 35 kullanıyoruz. Hem iyi yol tutuyor hem konfor kaybettirmiyor. 33 basınca aracın yakıtı arttı hantallık hissi oluştu. Virajlarda esneme yatma yapmaya başlamıştı. 38 denedim çok geldi zıp zıp oldu. 35-36 iyi geldi. En son babam 35 yaptırmış. Bende bayaaa beğendim. Kişisel tercihte önemli ama hava basıncı biraz fazla olunca dişler daha çok açılıp daha iyi tutuyor
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 500
  • 53 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 12, 2016, 02:27:51 »

Yaşadığım Primacy 3 tecrübesinden sonra en azından yakın zamanda Michelin almayı düşünmüyorum. Konya'da yaz döneminde frende, kalkışta ve dönüşlerde  ciddi tutuş problemi yaşıyordu. Michelin bölge müdürünün lastiklerimi kontrol etmesi sonucu problem olmadığını söylemesi üzerine bende şunu çok net söyleyebiliyorum ki; CPC5'in performansı bence Primacy3'ten çok daha iyi.
8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 12, 2016, 09:53:06 »
Yorumlardan anladığım kadarı ile 4/4 lük bir lastik yok hepsinde bir kusur var .Veya kişi ve kullanım tarzına bağlı olarak memnuniyet veya memnuniyetsizlik var .Ben kendi lastiğime 10 üzerinden  ilk yıl  : 10 veririm -  2 yıl  : 7 veririm
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 12, 2016, 11:18:58 »
Kumho Ecsta SPT Ku31 , yaklaşık 35000 km yi devirdi, 3. yaz sezonunda.
Hala taşgibi  evet 'taş gibi' .  Viraj ve fren kabiliyeti daha iyi bir lastik kullanmadım, Bridgestone Er300 Dahil. Ama uzun yolda bu kadar konforsuz bir lastikte kullanmamıştım.
Evet gerçekten yolu aferdesiniz poponuzda hissediyorsunuz. İlk yıl bu kadar değildi ama, 3. sezonunda resmen 'Pist Yarış Arabası' kullanıyormuşum gibi . Ben de 35 PSİ yerine 32 PSİ bastım bu sefer, biraz etkilese de yine de konfor yok.
Ama verdiği güven , yol tutuşu , frenlemesi ve dayanıklılık konusunda pek çok süper markayı ıskartaya çıkarır. Tam olarak 'genç sport' sürücü lastiği. Ben yaşlanmışım artık  Continental alma zamanı gelmiş.

born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 73000
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 12, 2016, 11:42:53 »
Neye göre 36 basiyorsunuz?
Normal kullanim sartlarinda 33 iyidir.
Fakat fazla yolcu ve yuk oldugu zaman 36 yapılır.
Kapı kenarında 32- 38 yazıyor. İlk kullanışlarımda 33 basıyordum dönüşlerde ses çıkartıyordu. Sonra aşağıdaki videoyu izledim. 36 basıyorum artık. Konfor konusunda hiçbir fark hissetmedim. Lastik 205 55 16 continaltal

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.33 Auris Life 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • DAS AUTO
  • Kilometre: 500
  • 53 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 12, 2016, 19:30:05 »
Kumho Ecsta SPT Ku31 , yaklaşık 35000 km yi devirdi, 3. yaz sezonunda.
Hala taşgibi  evet 'taş gibi' .  Viraj ve fren kabiliyeti daha iyi bir lastik kullanmadım, Bridgestone Er300 Dahil. Ama uzun yolda bu kadar konforsuz bir lastikte kullanmamıştım.
Evet gerçekten yolu aferdesiniz poponuzda hissediyorsunuz. İlk yıl bu kadar değildi ama, 3. sezonunda resmen 'Pist Yarış Arabası' kullanıyormuşum gibi . Ben de 35 PSİ yerine 32 PSİ bastım bu sefer, biraz etkilese de yine de konfor yok.
Ama verdiği güven , yol tutuşu , frenlemesi ve dayanıklılık konusunda pek çok süper markayı ıskartaya çıkarır. Tam olarak 'genç sport' sürücü lastiği. Ben yaşlanmışım artık  Continental alma zamanı gelmiş.

Kumho KU31 araştırdığım ve incelediğim bir lastikti. Kumho Türkiye ile görüştüğümde, firma yetkilisinin bana lastik basıncının düzenli kontrol etmem konusunda bir tavsiyesi olmuştu. Yönlü lastik olduğu için hatalı lastik havasından dolayı düzensiz aşınma olursa, ilerleyen zamanlarda lastik sesinde az da olsa artış olabilir demişti. Belki de bu durum tüm yönlü lastikler için geçerlidir.
8)"16 Octavia 1.2 TSI Style Dsg/7)"09 Avensis 2.0MultidriveS
5)"04 Yaris 1.3 Sol AT/ 6)"06 Avensis 1.8 Elegant A/T 
3)"97 Corolla 1.6 XEİ/ 4)"07 Corolla 1.4D4D MMT
1)"03 Corolla 1.6 Terra/ 2)"05 Cordoba 1.4TDI S-Rider

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 12, 2016, 19:38:59 »
Bende 2011 corolla var üzerinde michelin primacy lastik var.takilalo daha 10 bin anca oldu.
Viraja az sert girdigin zaman aracin arkasi ni rahat bırakıyor.Fren yaparken sanki hiç durmayacakmis gibi oluyor.Bencede cok kaliteli lastik degil.primacy3 parasini hakeden bir lastik degil.
Bu kiyaslamayi bundan onceki aracim 2006 verso elegant uzerinde kumho ku31 vardi.o aracla girdigim virajlarin sehir icinde bile corollanin arkasi kayiyor

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 12, 2016, 20:05:26 »
Kumho KU31 araştırdığım ve incelediğim bir lastikti. Kumho Türkiye ile görüştüğümde, firma yetkilisinin bana lastik basıncının düzenli kontrol etmem konusunda bir tavsiyesi olmuştu. Yönlü lastik olduğu için hatalı lastik havasından dolayı düzensiz aşınma olursa, ilerleyen zamanlarda lastik sesinde az da olsa artış olabilir demişti. Belki de bu durum tüm yönlü lastikler için geçerlidir.
Astra J aldigimda uzerinde 215 50 17 kumho vardi. Bence gayet basariliydi. Astra lastik basincini deger olarak gosterdigi icin 4 lastigin havasida nerdeyse %99 ayniydi.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 14, 2016, 09:15:03 »
Eyüp abi bizde şehir içinde 35 kullanıyoruz. Hem iyi yol tutuyor hem konfor kaybettirmiyor. 33 basınca aracın yakıtı arttı hantallık hissi oluştu. Virajlarda esneme yatma yapmaya başlamıştı. 38 denedim çok geldi zıp zıp oldu. 35-36 iyi geldi. En son babam 35 yaptırmış. Bende bayaaa beğendim. Kişisel tercihte önemli ama hava basıncı biraz fazla olunca dişler daha çok açılıp daha iyi tutuyor
35 bence zıplatır. Araba cukur kasis veya bozuk satihtan gecerse direksiyonda cok hissettirir.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 14, 2016, 12:01:48 »
Selamlar Mahmut bey,
bu her lastik için geçerli. Ben her uzun yola çıktığımda ve benzinliğe girdiğimde lastik basınçlarına bakıyorum.
 Lastik basıncı 'araçtaki yolcu sayısı ve yük' ile değiştirilmesi gereken birşey. Ben şehir içinde genellikle boş ve tek kullandığım için, 32-33 PSİ larda tutuyorum. Araç 3-4 kişi ve yük varsa 35-36 psi basıyorum. Şehir içinde ev ve iş yerim çok yakındı, hızım iş-ev arası 40-50 km yi geçmiyordu , bu durumda yollar bozuk olduğu için 29 psi a kadar düşürüp biraz konfor sağlıyordum.
Uzun yolda kesinlikle düşük basınçla gitmem, minimum 32 ye düşürdüm. Ama bundan sonra 35 altına düşmem(2 yolcu+yük) ve üstü için). Lastiklerim 35.000 km yi geçti. 3. yaz sezonunda, durumu mükemmel diyebilirm. Tabiki biraz sertleşme var ama ilk aldığımla arasında bariz bir sertlik farkı yok. Lastikte asimetrik aşınma yok. Zaten öyle çok aşınan bir lastik değil.
Bu lastikle ıslak zeminde, yokuş yukarı kalkışları biraz yumuşak yapmak gerekiyor. Onun dışında tutunma sorunu da yok.
36 PSİ gibi basınçlarda , sert girilen virajlarda arkayı atma sorunu Bridgestone Er300'de vardı. Bu yüzden er300 leri 34 psi üstünde kullanmadım. Bunda kesinlikle yanal tutunma Er300 den daha iyi.

Ayrıca lastiğin yanakları 'spor' yani sert ve sağlam olduğu için düşük basınçta bile virajlarda sorun yaratmıyor. Spor lastiklerin iyi yanı bu, sağlam, yol tutuş ve yüksek hızda güvenli. Fakat konforu az. Konfordan taviz veriyorum. Ama uzun yolda canımı sıkmadı değil. Yoldaki her detayı hissediyorsunuz. Sürücü için keyifli olabilir ama yolcu için değil.

born to ride