0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yunus Emre Goodyear efgrp ucuz bir lastik değil ben geçen yıl tanesine 185 tl verdim oda tanıdık sürekli alışveriş yaptığım kaç yıllık arkadaşım . Dışarda 200 tl nin altında fiyat yoktu 195- 60 - 15 için .Bu arada lastik ödüllü bir lastik şimdi çok kötülememek lazım diye düşünüyorum . Aracın sıkıntısı süspansiyon sistemi ile alakalı olabilir . Ben lastiklerimden sessizlik ve yuvarlanma akıcılık anlamında çok memnunum fren konusunda da açıkçası şu ana kadar hiç sıkıntıya düşürmedi tabi,ki kış lastii performansı beklemez tırnakları olmayan düz bir lastik . Kavrama dada bundan dolayı malum araç sedan olunca bagaj ın verdiği bir ağırlıktan dolayı aracın önü biraz yukarı kalkıyor buda kavramada zayıflığa neden oluyor .
Ucuz değil haklısınız fakat bi primacy3 kadarda pahalı değil.Ayrıca genel olarak herkes yol tutuşundan ilk etapta memnun kalıyor egp'nin fakat sonrası ile ilgili daha pek bi yorum görmedim.Birde corolla viraj hakimiyeti o kadarda yüksek bir araç değil kıyas için doğruda olmayabilir tabiki.Benim astrada crossclimate var 16.000km oldu galiba takalı belki biraz daha fazla,düzgün asfaltta gerçekten yapışıyor yola çok memnunum fakat imkanım olsaydı mutlaka conti cpc5 yada michelin primacy3 alırdım.
Neye göre 36 basiyorsunuz?Normal kullanim sartlarinda 33 iyidir. Fakat fazla yolcu ve yuk oldugu zaman 36 yapılır.
Kumho Ecsta SPT Ku31 , yaklaşık 35000 km yi devirdi, 3. yaz sezonunda. Hala taşgibi evet 'taş gibi' . Viraj ve fren kabiliyeti daha iyi bir lastik kullanmadım, Bridgestone Er300 Dahil. Ama uzun yolda bu kadar konforsuz bir lastikte kullanmamıştım.Evet gerçekten yolu aferdesiniz poponuzda hissediyorsunuz. İlk yıl bu kadar değildi ama, 3. sezonunda resmen 'Pist Yarış Arabası' kullanıyormuşum gibi . Ben de 35 PSİ yerine 32 PSİ bastım bu sefer, biraz etkilese de yine de konfor yok. Ama verdiği güven , yol tutuşu , frenlemesi ve dayanıklılık konusunda pek çok süper markayı ıskartaya çıkarır. Tam olarak 'genç sport' sürücü lastiği. Ben yaşlanmışım artık Continental alma zamanı gelmiş.
Kumho KU31 araştırdığım ve incelediğim bir lastikti. Kumho Türkiye ile görüştüğümde, firma yetkilisinin bana lastik basıncının düzenli kontrol etmem konusunda bir tavsiyesi olmuştu. Yönlü lastik olduğu için hatalı lastik havasından dolayı düzensiz aşınma olursa, ilerleyen zamanlarda lastik sesinde az da olsa artış olabilir demişti. Belki de bu durum tüm yönlü lastikler için geçerlidir.
Eyüp abi bizde şehir içinde 35 kullanıyoruz. Hem iyi yol tutuyor hem konfor kaybettirmiyor. 33 basınca aracın yakıtı arttı hantallık hissi oluştu. Virajlarda esneme yatma yapmaya başlamıştı. 38 denedim çok geldi zıp zıp oldu. 35-36 iyi geldi. En son babam 35 yaptırmış. Bende bayaaa beğendim. Kişisel tercihte önemli ama hava basıncı biraz fazla olunca dişler daha çok açılıp daha iyi tutuyor