Gönderen Konu: 1999 Avensis Hakkında  (Okunma sayısı 1383 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '04
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
1999 Avensis Hakkında
« : Temmuz 07, 2016, 22:44:34 »
Merhaba arkadaşlar.

Şu anda 2003 model fiesta kullanıyorum, konforundan, performansından ve tasarımından memnun değilim (geriye de pek bir şey kalmadı zaten).

Az önce oturduğum ilçede takasa açık olarak satılan bir Avensis ilanı denk geldi (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-auto-center__dan-kusursuz-full-otomatik-toyota-avensis-307109612/detay)

1999 model, 270 binde tertemiz görünüyor. Ciddi ciddi düşünmeye başladım.

Corolla niyetindeydim aslında ancak o paralara 95 96 model boş corollalar var, tercih etmedim bu yüzden. İlandaki Avensis çok hoşuma gitti, oldukça temiz görünüyor. Aklımdaki tek soru işareti aracın KM'si. Yeni evliyim, masrafa açık değilim :) alacağım araca uzunca bir süre ufak tefek masraflar dışında büyük masraf yapma imkanım yok. Toyotaların motorlarının 1 milyon km yaptığı söylenir, ancak şanzıman hakkında kimse bir şey demiyor :) 17 yaşında otomatik şanzımanlı 270 bin km yapmış bir araç, sizce alınır mı?

Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

1999 Avensis Hakkında
« : Temmuz 07, 2016, 22:44:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 30 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: 1999 Avensis Hakkında
« Yanıtla #1 : Temmuz 08, 2016, 00:17:34 »
Km orjinal ise alınır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '00
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2016, 09:42:38 »
Hocam aynı kasanın 2000 modeli var bende ve çok memnunum. Lpg de yakıt tüketimi rahatlığı süper. daha önceki corollamdan daha rahat.İyi bir ustaya gösterip alabilirsin. aracın çalışmayan aksamları ve özelliklerini iyi kontrol et çünkü yedek parçasını dışarda bulman çok zor. Serviste bulursun ama fiyatı çok pahalı. Heryerine iyice baktırmadan alma
2000 Avensis
2007 Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2016, 11:26:46 »
Aynı araçtan 3 seneye yakındır kullanıyorum. Aracı alırken ustama göstererek aldım. Allah'a şükür genel bakımların dışında masraf çıkartmıyor. İyi bir ustaya gösterdikten sonra rahatça binebilirsiniz.
2000 AVENSİS SOL OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2016, 09:10:49 »
Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar. İlandaki araçla ilgili görüştüm galeriyle, benim 117 bindeki 2003 model ghia fiesta için 15 bin lira teklif edince vazgeçtim :) Şimdi aracımın satılmasını bekliyorum, 150 160 bini geçmemiş çok temiz avensisler geliyor sahibinden.com'a, takipteyim bakalım. Karar verdim ama bu fiyata başka arabaya binmeyeceğim :) Tekrardan teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2016, 09:22:55 »
Hacam o yasta ve o km de otomatik sanzimanli bir araba eger cok fazla km yapmissa ve takintiliysaniz bence otomatik sanzimana bulasmayin derim sahibi duzenli yagini vs degismemistir, alirken size yagini degistir duzelir vs derler umdugunuz gibi olmaz ki akabinde masrafi cok olur. Obur turlu motor hafif yag eksiktiyor ve gibi durumlarda en fazla bakim suresince duzenli kontrol ederek max 2 litre ayag eklersiniz her bakim araliginda ki buda maddi olarak sizi pek yormaz.( 210.000 de hyundai kullaniyorum yuksek devirde kullanilirssa 2000 - 3000 km de 1 litre yag eksiktiyor. Duzenli kontrol edip ekliyoruz sikintisiz calisiyor ) Ilave on takim eksoz vs gibi ufak capli arizalarsa her aracta olabilecek ufak sorunlar bence.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2016, 16:14:20 »
Teşekkürler Mehmet Bey. Ön takım, kaportada ufak çizikler vs gibi problemlere zaten bakmam pek. Benim için önemli olan kazası olmasın, motoru ve şanzımanı iyi durumda olsun yeter. 11 yıldır araç kullanıyorum ve bu süreçte sadece bir ay otomatik kullanma imkanım oldu. Otomatik kullandıktan sonra nedense düz kullanmak yormaya başladı beni :) O yüzden alırken şanzımanına da baktıracağım, vites geçişlerinde sıkıntısı vs var mı diye. Bir de mümkün olduğunca 150 160 bini geçmemiş araç almaya çalışacağım, şu an aracım satılık, bugün yarın satılır, araştırmaya başladım şimdiden avensisimi :) Teşekkürler tekrardan.