0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamın aleykum arkadaşlar öncelikle bayramınız mübarek olsun. Aracı alalı 1 Hafta oldu bugün de bayram sebebiyle uzun yol yapma fırsatım oldu. Ankara - Söğüt istikametinde ilerlerken özellikle Polatlı - Eskişehir arasında orta şiddette rüzgar vardı ağaçlar hafif eğimli durumdaydı. Aracı yolda tutmakta biraz zorlandım hızım 120 - 140 aralığında iken. Bende hızı kontrollü şekilde yolculuğu tamamladım. Ancak merak ettiğim bu araç için sizce normal mi ? Direksiyonda boşluk olmasından şüphe ediyorum fakat diğer bölgelerde yaşamadım. Daha önce aynı yolu farklı araçlarla da geçtim yine rüzgarlı havalarda ama bu kadarı hissetmedim aracın gezmesini. Diğer araçlar da pek karşılaşmadım yolda seyrederken. Düşünceleriniz nedir bilginize ve tecrübenize ihtiyaç duyuyorum.
İlke aracın şase yapısı gereği rüzgar almaya çok megilli nerdeyse topluyor gibi bir hali var mesela efsane kasalara bak hem yere yakın hem kasa daha yayvan ve hatları yuvarlak kasa 1 ton olmasına rağmen bizim araçların yarısı kadar yan rüzgardan etkilenmiyor yol tutuş ona keza virajlar desen ona keza . Bizim araçlar tamam konfor olarak güzel araç fakat bu konuda kesinlikle sınıfta kalır . Ben honda ve ford un yol tutuş ve viraj kabiliyetine bayılıyorum .Birde Toyota bağımsız süspansiyon neden ısrarla kullanmıyor anlamıyorum sedan araçlarında hala bağımlı "muhterem aks kafasi" .Honda - Ford bu konuda çizgisini hiç bozmuyor ve bağımsız süspansiyon olayını bırakmıyorlar buda yol tutuş ve konfor olarak geri dönüyor . Sırf bu yüzden bir sonraki aracım Toyota olmayabilir .