Degerli forum üyeleri, yakin bir arkadasimda 2016 model VW Caddy 2.0 tdi 102 hp dsg vitesli versiyonu var. Beygir gücü ve tork degerini yetersiz buldugu icin Antalya merkezde Ecufast denilen bir yazilimla aracin gücünü 140 beygire torkunu da 340nm'ye cikardi. Aracin gidisinde ve yakit tüketiminde ciddi anlamda iyilesme gerceklesti. Ayni uygulama bizim 1.4 dizel Corolla'lar icinde mevcut. Acaba bu tur uygulamalarin motora zarari var mi? Cünkü ayni aracin 140 ve 150 beygirlik versiyonlari da mevcut. Bu konuda bilgisi olanlarin görüş ve düsüncelerini paylasmalarini rica ediyorum.
Ecufast yerine DR.Ecu yada Paşaoğlunda yaptırmanızı tavsiye ederim. Ecufast biraz emekli işi yazılım. Çok basit kalıyor.
Benim arkadaşım 1.6 TDİ DSG Leona yaptırdı. Aracın gidişi iyileşti. Yakıtı cidden düştü. Ama dediğim gibi uzman yerlere yaptırın
rsa yaptirin ilgi alaka memnun kalirsiniz
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
corolla yi sa 120 beygir yapıyorlar herhalde
LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Peki motora bi zarari var mi bu tur yazilimlarin?
motor omurunu kısalttığı söyleniyor ama teknik ve güvenir bir bilgim yok
LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim bilgim yok ama kendimce bir yorum yapmak istiyorum. Eğer bu 1.4 motor 120 beygir olabilseydi, fabrika bunu neden 120 beygir olarak satmadı ? Bu fabrikanın mühendisleri, uzmanları bu konuda hiç mi kafa yormadılar. Bence sıkıntı olur. Ama dediğim gibi bildiğimden yazmıyorum. Sadece olayla ilgili düşüncelerim bunlar.
Benim bilgim yok ama kendimce bir yorum yapmak istiyorum. Eğer bu 1.4 motor 120 beygir olabilseydi, fabrika bunu neden 120 beygir olarak satmadı ? Bu fabrikanın mühendisleri, uzmanları bu konuda hiç mi kafa yormadılar. Bence sıkıntı olur. Ama dediğim gibi bildiğimden yazmıyorum. Sadece olayla ilgili düşüncelerim bunlar.
Satış politikası tam donanım çıksa ilerleyen yıllarda eklenecek ekstra bişey bulamazlar. Dediğiniz gibi bir sürü hesap yapılıyor küçük hacimli yüksek beygirli motorların çoğu 100.000 km olmadan bitti.
Leon 1.6 Tdi aracımızda Antalya Ecufast yazılım mevcut fakat satış sonrası müşteri memnuniyeti sıfır. Chip tuning öncesi abi kardeş gibi olan insanlar yazılımdan sonra kafanıza bir şey takılıp aradığınız zaman telefonlara bile cevap vermiyorlar.
Firmaların araçları bu şekilde üretmemelerinin başlıca sebepleri egzoz emisyon oranları, aracın gürültüsü, güvenlik, ve pazarlama stratejileri. Yazılım denilen uygulamadan sonra motor sesinde ve egzoz emisyonunda değişim gözleniyor.
Motor ömrüne gelecek olursak aracınızı sürekli üst limitlerde kullanırsanız haliyle kısalır. Chip tuningden sonra da üst limitlerde kullanırsanız yine kısalır. Burada amaç dizel aracın alt devirlerini canlandırmak ekonomiyi bir nebze artırmak olmalı. Tabi insan arada pedalı yaslayıp torku da hissetmeli şahsi fikrim
@Yasin Aygün (36715) Siz Leon'a yapilan uygulamadan memnun kaldiniz mi acaba? 2.0 tdi motorun 140,150 ve 180bg olan versiyonlari Transporter'da mevcut. 102bg'lik motorda zaten Transporter'dan alinma. Ben araci test ettim. Aracin cekisi iyi, ama hizlanmasinda sikinti var. O yuzden 140 bg'e cikarmak daha iyi olacaktir. Belki servis bile yazilim yapiyordur.
@Yasin Aygün (36715) Siz Leon'a yapilan uygulamadan memnun kaldiniz mi acaba? 2.0 tdi motorun 140,150 ve 180bg olan versiyonlari Transporter'da mevcut. 102bg'lik motorda zaten Transporter'dan alinma. Ben araci test ettim. Aracin cekisi iyi, ama hizlanmasinda sikinti var. O yuzden 140 bg'e cikarmak daha iyi olacaktir. Belki servis bile yazilim yapiyordur.
Merhaba Kubilay Bey,
Evet memnunuz çok şükür araç orjinalden 1.6 motor 105 beygir, şuan ise 135-140 beygir civarı diye tahmin ediyoruz. Ekonomik kullanımda çok az da olsa 0.2-0.3 lt tasarruf artışı var. Fakat performans kullanımında anlık tüketimde 49 litreleri gördüğümüz bile oluyor

Bahsettiğiniz 2.0 Tdi motor versiyonlarının sadece yazılımsal farkı olmayabilir Kubilay Bey, turbolarında da farklılık olmalı ki aynı hacimden o kadar fazla güç farkları ortaya çıkabilsin.