Şimdi arkadaşlar kızmaz ise önce kendi fikrimi yazıp, ardından da beklentimi yazayım.
Şöyle ki, aracım 2012 model 1.33 Corolla. Bir alacak karşılığı (darbe, değişen olmadığı ve km.si de 28.000 de olduğundan) kabul ettim. Kabul etme nedenlerimden biri de, şu sıra Van'da ikamet ediyorum ve muhtemelen iki ya da üç sene daha buradayım ve sanayinin burada geçirdiğim iki sene içerisinde zayıf olduğunu gözlemlemem ve Toyota'nın da servisinin olması. Gitmez, kaçmaz, boş araba, seni tatmin etmez gibi defalarca duyduğum söylemlere rağmen bir taraftan ihtiyaç ve mecburiyet eğrisinin kesişmesi ile aldık. Bu arada ilk Japon otomobilim.
Evet ilginç bir makine. Benimkisi Comfort modeliymiş. Katlanan ayna falan var. Donanıma bakıyorum idare eder, içindeki dikiz aynasını beğenmedim onu da kararan aynayla değiştirdim. Araç LEGO gibi, eklemeye oynamaya müsait. Arkadaşların yazdığı gibi kaput içi yalıtım yok. Onu da aldık taktık.
Donanım-para oranı doğru, birde segmentine göre fena değil. İçeri biraz yol sesi alıyor ama onu da yuvarlanma sesi düşük lastiklerle kesebiliriz.
Gördüğüm firma yanlışı (şahsen) üzerindeki lastikler 50 yanak olmamalı. ilk fırsatta onları 60 yanak yapacağım. Bulunduğum şehirde asfalt yapısı çok düzgün değil.
Asıl beni şaşırtan şu oldu (diğer modellerde durum nasıl bilmiyorum) aracımda gece yol yaparken cam düğmelerini el yordamıyla buluyorum, düğmelerin içine bir tane led takmak bu kadar zor olmasa gerek. bunu alırken kimse dikkat etmez, Toyota da inanıyorum o düğmelerin içine LED takarsa zarar etmez.