Gönderen Konu: Neden Toyota da bunlar eksik?  (Okunma sayısı 6663 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Neden Toyota da bunlar eksik?
« Yanıtla #40 : Temmuz 20, 2016, 19:28:02 »
Eski modellerin yok hala Kadir, bazı parçaları yurtdışında da yok. Şimdi tam model ismi vermeyeyim ama 90 ların ortalarının modelleri. Bazı parçalar için ise, eski modellerin piyasa değeri düşünüldüğünde, çok ilginç rakamlar görülebilir. Araç adeti düşük olunca yerli yan sanayisi de gelişmiyor.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 20, 2016, 19:30:28
Adet düşük olunca, bazı parçalar için kalıp hazırlama maliyetine girmiyor çoğu üretici. Üretim az olunca da...

Umarım Mazda Türkiye'de de yatırım yaparda, bu durum hem Milli ekonomi, hem kullanıcı olarak değişir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 20, 2016, 19:28:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Temmuz 21, 2016, 21:18:36 »
Mazda'nın yedek parça stoğunun diğer markalara göre az olduğu doğrudur. Fakat bu sorunu diğer Japonlarda veya Fransız araçlarında da yaşamak mümkündür.
Mazda şu anda stoğunda çok ihtiyaç olan parçaları bulundurmaktadır. Ayrıca yan sanayisinde de bir çok parça bulmak mümkündür.

Bence arabaya gerçekten binen için, uzun yıllar kullanacak için önemli olan arabanın sağlamlığı ve kalitesidir. Almanya'da bmw, Mercedes, audi haricinde bolca mazda bulunuyorsa ve Almanya'da mazda sorunsuz araç seçiliyorsa yorumu forumseverlere bırakıyorum. Şu anda Japon araçlar arasında da en kaliteli ve yol sesi az, en donanımlı, tasarımı en güzel araç inkar edilemez bir şekilde Mazdadır. 2. Eli de sanıldığı kadar yavaş değildir, temiz ve piyasaya göre uygun fiyattaki  bir ilan kısa sürede satılır. Bu yüzden biniciyseniz 2. Eli düşünmeyin.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 68000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 79 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 19, 2016, 00:30:07 »
Şimdi arkadaşlar kızmaz ise önce kendi fikrimi yazıp, ardından da beklentimi yazayım.
 Şöyle ki, aracım 2012 model 1.33 Corolla. Bir alacak karşılığı (darbe, değişen olmadığı ve km.si de 28.000 de olduğundan) kabul ettim. Kabul etme nedenlerimden biri de, şu sıra Van'da ikamet ediyorum ve muhtemelen iki ya da üç sene daha buradayım ve sanayinin burada geçirdiğim iki sene içerisinde zayıf olduğunu gözlemlemem ve Toyota'nın da servisinin olması. Gitmez, kaçmaz, boş araba, seni tatmin etmez gibi defalarca duyduğum söylemlere rağmen bir taraftan ihtiyaç ve mecburiyet eğrisinin kesişmesi ile aldık. Bu arada ilk Japon otomobilim.
 Evet ilginç bir makine. Benimkisi Comfort modeliymiş. Katlanan ayna falan var. Donanıma bakıyorum idare eder, içindeki dikiz aynasını beğenmedim onu da kararan aynayla değiştirdim. Araç LEGO gibi, eklemeye oynamaya müsait. Arkadaşların yazdığı gibi kaput içi yalıtım yok. Onu da aldık taktık.
 Donanım-para oranı doğru, birde segmentine göre fena değil. İçeri biraz yol sesi alıyor ama onu da yuvarlanma sesi düşük lastiklerle kesebiliriz.
Gördüğüm firma yanlışı (şahsen) üzerindeki lastikler 50 yanak olmamalı. ilk fırsatta onları 60 yanak yapacağım. Bulunduğum şehirde asfalt yapısı çok düzgün değil.
Asıl beni şaşırtan şu oldu (diğer modellerde durum nasıl bilmiyorum) aracımda gece yol yaparken cam düğmelerini el yordamıyla buluyorum, düğmelerin içine bir tane led takmak bu kadar zor olmasa gerek. bunu alırken kimse dikkat etmez, Toyota da inanıyorum o düğmelerin içine LED takarsa zarar etmez.
Bir kere yanlış trene bindiyseniz; koridordan ters tarafa yürümenin hiç bir faydası yoktur.
 Friedrich Nietzche

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Eylül 19, 2016, 16:43:24 »
neden bunlar toyota da bunlar eksik? 

sorusunun cevabı ;

ne farkı var derseniz n farkı var bence sorunsuzluk ile sorumsuzluk arası bir şeyler birbirine karıştırılıyor bence her ikside sağlanabilir bence daha fazla ar-ge ile...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.