Gönderen Konu: Neden Toyota da bunlar eksik?  (Okunma sayısı 6739 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: Neden Toyota da bunlar eksik?
« Yanıtla #20 : Temmuz 06, 2016, 02:19:15 »
Haklisiniz lakin soyle bi eksik var. Kiymali pide fiyatına sadece tas firin ekmegi aliyorsak burada bir sorun var demektir. Donanim olarak kiyas yapmak istemiyorum diger markalarla cunku toyota gercekten cok boş. Sevmiyor muyum seviyorum. Degisik bi hissiyat ama gercekten hem seviyorum hemde almam :)). Sebebi de cok acik ya. Adamlar jupitere arac gonderdi biz burda forumda hala arabalara hiz sabitleyicinin 3 kuruşluk dugmesini nasil takacagimizi hiz sinirlayiciyi nasil aktif hale getirecegimizi konusuyoruz. Insanlara koyun muamelesi yapmaya gerek yok. Ha toyota fiyati uygun araclar satsa yine anlarim oda yok. Sasedeki sağlamlığı motorundaki toklugu hissettirdigi gibi birazda dolu arabalar yapsa vw e falan nal toplatir. Ticari kaygilarla hareket ettigi muddetce hyundai gibi bi marka olup cikar. Gerci hyundai ye hakaret etmeyim zira getz bile sunroof lu o tarafta :P :D. Ha bundan su anlasilmasin. Hersey donanim mi ? Tabiki hayir. Ama cok önemli seylerden biri donanim ve maaaaaaaaalesef toyota modelleri cok boa :(
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 06, 2016, 02:19:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 802 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 06, 2016, 02:31:12 »
Haklisiniz lakin soyle bi eksik var. Kiymali pide fiyatına sadece tas firin ekmegi aliyorsak burada bir sorun var demektir. Donanim olarak kiyas yapmak istemiyorum diger markalarla cunku toyota gercekten cok boş. Sevmiyor muyum seviyorum. Degisik bi hissiyat ama gercekten hem seviyorum hemde almam :)). Sebebi de cok acik ya. Adamlar jupitere arac gonderdi biz burda forumda hala arabalara hiz sabitleyicinin 3 kuruşluk dugmesini nasil takacagimizi hiz sinirlayiciyi nasil aktif hale getirecegimizi konusuyoruz. Insanlara koyun muamelesi yapmaya gerek yok. Ha toyota fiyati uygun araclar satsa yine anlarim oda yok. Sasedeki sağlamlığı motorundaki toklugu hissettirdigi gibi birazda dolu arabalar yapsa vw e falan nal toplatir. Ticari kaygilarla hareket ettigi muddetce hyundai gibi bi marka olup cikar. Gerci hyundai ye hakaret etmeyim zira getz bile sunroof lu o tarafta :P :D. Ha bundan su anlasilmasin. Hersey donanim mi ? Tabiki hayir. Ama cok önemli seylerden biri donanim ve maaaaaaaaalesef toyota modelleri cok boa :(
beni anlayan insanlar çıkıyor ya mutlu oluyorum.
1.500 tl ye satılan navitech nx 224r yi 2500 tl ye nasıl satıyorlarsa sırf arka koltuğa kolçak istedim diye 3000tl fiyat çekmeyi nasıl biliyorsa onu takmayıda bilsinler bir zahmet

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 06, 2016, 06:53:48 »
Zamanında bende toyota aldım donanımdan şikayetçi değilmiydim şikayetçiydim fakat bunu bile bile aldım ve hiç biryerde konu açıp şikayette bulunmadım . Eğer size araçta var denilip olmayan birşey varsa haklısınız ama size araçta ne varsa o var denildiyse konunun bir anlamı kalmıyor. Ben toyotayı sorunsuz diye tercih etmiştim ve yağ yakma problemi yaşayınca audi tercihim oldu şu an aracım full sayılacak paket olmasına reğmen aracımda hız sabitleyici yok bunu alırkende bildiğimden tutup ya dünya para verdim araçta hız sabitleyici yok demenin bir anlamı yok. Eğer aracınızın donanımından şikayetçi iseniz satar daha donanımlısını daha ucuza alabilirsiniz. Tercih sizin.

iPhone cihazımdan tapatalk ile gönderildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 06, 2016, 13:50:44 »
Mahmut abinin mesajı çok güzel olmuş. Ama şu var mesela, Mahmut abi deseydi ki "ben sabitleyici istiyorum" , x fiyata alabilirsiniz diyebiliyorlar. Toyotada oooo biz takmayız o sorumluluğu alamayız şöyledir böyledir. Dizele zaten takılamıyor Toyotada o ayrı mevzu.
Bide Mahmut abi isterse sabitleyici ve sınırlayıcı beraber alıyor aynı kol üzerinde , Toyotada sadece sabitleyici geliyor kolla beraber.
Vag grubu gerçekten araba yapıyor. Bu kocaman bir gerçek
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 06, 2016, 15:20:53 »
Mahmut abinin mesajı çok güzel olmuş. Ama şu var mesela, Mahmut abi deseydi ki "ben sabitleyici istiyorum" , x fiyata alabilirsiniz diyebiliyorlar. Toyotada oooo biz takmayız o sorumluluğu alamayız şöyledir böyledir. Dizele zaten takılamıyor Toyotada o ayrı mevzu.
Bide Mahmut abi isterse sabitleyici ve sınırlayıcı beraber alıyor aynı kol üzerinde , Toyotada sadece sabitleyici geliyor kolla beraber.
Vag grubu gerçekten araba yapıyor. Bu kocaman bir gerçek

Mahmut abin istiyor hız sabitleme veriyor 1500 tl . :)

Kardeşim şaka bir yana vag gurubunda dediğin gibi parasını verdikten sonra ekletemeyeceğin bir donanım yok . Hatta vag com ile sonradan sadece yazılımla bir sürü özelliği de açabiliyorsun .
Hatta ve hatta standart donanımlı bir araç yerine kendin sana özel bir araç oluşturup sipariş verebilme imkanı bile sunuyorlar . Tabi bu durumda ciddi bir bekleme süresi oluyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 4000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 18, 2016, 20:16:45 »
2015 model toyota corolla mı bitmek bilmeyen sorunlarından dolayı satıp 2016 model highline donanım golf araç aldım. inanın arkadaşlar dünya varmışş.. Ben bugünden sonra hiçbirşekilde kimseye tavsiye etmem . alın birde şu video yu inceleyin
 https://www.youtube.com/watch?v=f_E1DSQHN1Q

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 18, 2016, 21:00:04 »
valla toyota'nın olayı motor adamlar sağlamlıkta aşmış kendini vw'deki bi arızayı Toyota yıllar sonra verebiliyor haa donanım mevzusu cidden kıl durum vw çok fazla seçenek sunuyor bu konuda opsiyonel olarak dünyanın şeyini sunuyolar ki çok iyi bişey bu Toyota cidden boş ama kimseyede bizde şu donanım var deyip boş vermiyolar alırken hangi donanımın olup olmadığını biliyosunuz zorla satmıyolar ve cidden elektirikçide 50lira tutmayan şeyleri koymuyolar buna bende anlam veremiyorum
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 19, 2016, 11:35:37 »
Şahsen ilk defa Japon aracı aldım ve aldıktan sonra anladım ki araç donanım fakiri. haa ama bu tip şeyler aracı alıp kullanmadan anlaşılmıyor aşağıda vereceğim örnekler gibi.. Japonlar konfordan çok sağlamlığa dayanıklılığa önem veriyor. Batıda siesta yapan keyif severengi ispanyol italyan fransız donanımı doldurmuş gırtlağa kadar veya bir alman aracına alışıyorsunuz e tabi haliyle ondan inip buna binince de attan inip eşşeğe misali oluyor insan.. üstelik aynı fiyata.. buraya gelip bindiğin aracı kötüleyeceğine almasaydın kardeşim diyorsunuz ama insan kullanamadan bilemiyor bazı şeyleri..
Corolla'da 95.000tl verdiğiniz Full donanımda bile olmayanlar..
- Xenon farlar yok.
- Dönüşe duyarlı sis farları yok.
- Kumandadan veya aracı kilitleyince açılan/kapanan camlar yok.
- Hareket edince kilitlenen kapılar yok.
- Arka yolcu klima (kanalı) yok.
- Soğutmalı kolçak yok.
- Sunroof / Cam tavan yok.
- Yolcu koltuğu yükseklik ayarı yok.
- Vasat hoparlörler..
bunlar uzar gider ama daha ince detayları var şimdi anlatılmaz yaşanır.. ha ocak ayında 1.33 life a 51.000tl veren ben şikayetci miyim bunlardan. Hayır ama 2016 yılında 82.000tl ye Passat standart sunarken bunları Toyota nın bu inatçı donanım fakirliği sinir hoplatıcı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 19, 2016, 12:31:12 »
Toyotanın alman araçlara göre donanım fakiri olduğu bir aşikar ama her marka kendi stratejisi üzerinden ilerliyor.. Toyota ne kadar çok donanım, o kadar çok potansiyel sorun diye düşünüyor muhtemelen..

Benim anlamlandıramadığım nokta şu.. toyotanın donanım giderek fakirleşiyor mu?

2008 model aurisim, elegant paketti.. yağmur -far sensörü, hız sabitleyici, anahtarsız giriş çalıştırma vs gibi bir çok özellik vardı.  Şimdi 2011-2012 aurislere niyetlendim..  elegant donanım zaten yok dizellerde.. o olmadığı gibi en dolu diye lanse edilen comfort plus bile bomboş :S 

Ha şöyle de bir durum var,bu kadar şikayet ediyoruz ama  diğer modellerde çok daha fazla seçenek olmasına rağmen yine toyotaya yöneldim, başka araç bakmıyorum bile..  :D
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 19, 2016, 12:47:15 »
Toyota yo anlamak gercekten güç.Eskiden benzinlilerde anahtarsiz calistirma var  dizellerde yok iken suan dizellerde var benzinlide yok yeni avensiste bu sekilde.
Acayip seyler yapiyorlar
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 19, 2016, 13:52:54 »
Piyasanın kızıştığı şu dönemlerde artık tatmin edici araçlara yönelmek farz oldu.
Şahsen "0" araç almayı kafaya koyduğum an bakacağım ilk marka Mazda olacaktır. Toyotaya göre daha donanımlı ve daha yakışıklı araç üretmeye başladıklarını düşünüyorum. Ayrıca Hem cinsi olan Japon sağlamlığı ve sorunsuzluğu onda da var.
Neden Toyota bu kadar eksik donanım yapıyor diye düşündüğümde ise;
Az parça az sorun, Türkiye Satış politikaları, Avrupa ile bir olmayışımız, Diğer markaların + donanım fiyatı isteme taktiğinin Toyotaya sıçraması gibi benzer nedenlerden dolayı olabilir.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 19, 2016, 18:31:18 »
Piyasanın kızıştığı şu dönemlerde artık tatmin edici araçlara yönelmek farz oldu.
Şahsen "0" araç almayı kafaya koyduğum an bakacağım ilk marka Mazda olacaktır. Toyotaya göre daha donanımlı ve daha yakışıklı araç üretmeye başladıklarını düşünüyorum. Ayrıca Hem cinsi olan Japon sağlamlığı ve sorunsuzluğu onda da var.
Neden Toyota bu kadar eksik donanım yapıyor diye düşündüğümde ise;
Az parça az sorun, Türkiye Satış politikaları, Avrupa ile bir olmayışımız, Diğer markaların + donanım fiyatı isteme taktiğinin Toyotaya sıçraması gibi benzer nedenlerden dolayı olabilir.

herkesin almak isteyip de almaya cesaret edemediği marka,ÇOK AMA ÇOK GÜZEL ARAÇLARI VAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Temmuz 20, 2016, 09:42:18 »
herkesin almak isteyip de almaya cesaret edemediği marka,ÇOK AMA ÇOK GÜZEL ARAÇLARI VAR

Gayet rahat alınabilecek bir marka aslında. Servis ve yedek parça sorunu yok. Biraz reklam ve fanatiklik gibi oldu ama yanlış anlaşılmamışızdır inşallah.
Kaçırdığımız bir durum var. Yıllardır Türkiye de araç satışı yapıyorlar. Nereden baksanız en az Toyota kadar Türkiye deler. Hala korkulacak ne var anlamış değilim doğrusu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 20, 2016, 12:01:29 »
Gayet rahat alınabilecek bir marka aslında. Servis ve yedek parça sorunu yok. Biraz reklam ve fanatiklik gibi oldu ama yanlış anlaşılmamışızdır inşallah.
Kaçırdığımız bir durum var. Yıllardır Türkiye de araç satışı yapıyorlar. Nereden baksanız en az Toyota kadar Türkiye deler. Hala korkulacak ne var anlamış değilim doğrusu.
Mazda Türkiyede ilk zamanları efsane girişleriyle akıllara işlenmişti (aşağıdaki Mazda 323) sonraki yıllarında 626 gibi kasalarıyla şimdiki Honda Toyota dan daha itibarlıydı. sonradan distribütörü mermerciler ile sıkıntı yaşayınca ve servislerde yüzlerce kişiye üçkağıt yapınca bir anda marka imajı yıkıldı.. yaşınız itibarıyla çevrenizde mazda sı olan varsa bunları hatırlarsınız. sonrasında araçları Türkiyeye gelemez oldu. bu dalgalı seyri hep böyle devam etti. 1990 larda geldi 2000 leri görmeden gitti 2005 de geldi sonra durdu vs.. yani son kullanıcı için alıp da elinde kalacak türden ikinci elde sıkıntı yaşayacağı bir Chevrolet gibi bir imaj kaldı. yoksa konfor donanım olarak Honda ve Toyota dan önce gelir kendisi 2005 modelinde dahi ısıtmalı deri koltuktan sunroofa kadar donanımda full olan saat gibi bir araçtır... hâla daha severim ama yanaşamam..  :)

çocukluk hayalim eniştemin Kırmızı 323 Mazdası.. liseliler bilmez.  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 20, 2016, 14:02:44 »
Çok eskiden yazmıştım, Avrupa araçlara benzer konfor özellikleri sergileyen Japon aracı. Avrupada da kaliteli bulunur. En olumsuz yanı, yan sanayisi ülkemizde gelişmemiştir. Bir kaç model önceki Toyota vb araçların parçalarına ulaşmak kolay iken, Mazda'da bazı parçalar hiç yok modele de bağlı olarak. Hatta bazılarını yurt dışında da bulamazsınız. Alt yapıda kimileri ise Ford ile uyumlu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 20, 2016, 14:50:14 »
Mazda Türkiyede ilk zamanları efsane girişleriyle akıllara işlenmişti (aşağıdaki Mazda 323) sonraki yıllarında 626 gibi kasalarıyla şimdiki Honda Toyota dan daha itibarlıydı. sonradan distribütörü mermerciler ile sıkıntı yaşayınca ve servislerde yüzlerce kişiye üçkağıt yapınca bir anda marka imajı yıkıldı.. yaşınız itibarıyla çevrenizde mazda sı olan varsa bunları hatırlarsınız. sonrasında araçları Türkiyeye gelemez oldu. bu dalgalı seyri hep böyle devam etti. 1990 larda geldi 2000 leri görmeden gitti 2005 de geldi sonra durdu vs.. yani son kullanıcı için alıp da elinde kalacak türden ikinci elde sıkıntı yaşayacağı bir Chevrolet gibi bir imaj kaldı. yoksa konfor donanım olarak Honda ve Toyota dan önce gelir kendisi 2005 modelinde dahi ısıtmalı deri koltuktan sunroofa kadar donanımda full olan saat gibi bir araçtır... hâla daha severim ama yanaşamam..  :)

çocukluk hayalim eniştemin Kırmızı 323 Mazdası.. liseliler bilmez.  :P

Bu araç gtasanandreas'ta vardı diye hatırlıyorum küçükken bunu arardım sportif dururdu bide gece farlar açıldımı ne sevinirdim  :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 20, 2016, 15:32:01 »
Selam
Haklısın özellikle 90 ların sonunda müthiş popülerdi ancak bence Mazda nın en büyük sıkıntısı ülkemizde güçlü bir distribütör ile çalışmadığı yada çalışamadığı içindir şu ana kadar.Doğuş`un elinde olsa inan çok farklı olurdu ama tabi onlarda fiyatlarda öperdiler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Temmuz 20, 2016, 16:36:16 »
Selam
Haklısın özellikle 90 ların sonunda müthiş popülerdi ancak bence Mazda nın en büyük sıkıntısı ülkemizde güçlü bir distribütör ile çalışmadığı yada çalışamadığı içindir şu ana kadar.Doğuş`un elinde olsa inan çok farklı olurdu ama tabi onlarda fiyatlarda öperdiler :)
İyiki doğuşun eline düşmedi. Yoksa bol miktarda kazık yerdik. Böylesi hayırlı olmuş.

Daha önce bir mazda sahibi olarak da söylüyorum, şahsen Toyotadan daha iyi bir araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 20, 2016, 17:42:15 »
Eski paylaşımlarımda vardı, en Avrupalı Japon. Avrupa'da da kalite olarak beğenilirdi zaten. Fakat yan sanayisi gelişmemiş. Bugün, bir kaç model eski Toyota'nın (populer modelleri) her parçasına ulaşılabilirken, Mazda'da sıkıntılı olabiliyor. Hatta bazı modellerinin bazı parçaları yurt dışında da yok. Kimi modellerin, kimi parçaları ise Ford ile uyuşuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Temmuz 20, 2016, 18:09:51 »
Eski paylaşımlarımda vardı, en Avrupalı Japon. Avrupa'da da kalite olarak beğenilirdi zaten. Fakat yan sanayisi gelişmemiş. Bugün, bir kaç model eski Toyota'nın (populer modelleri) her parçasına ulaşılabilirken, Mazda'da sıkıntılı olabiliyor. Hatta bazı modellerinin bazı parçaları yurt dışında da yok. Kimi modellerin, kimi parçaları ise Ford ile uyuşuyor.
Geçmiş yıllar evet olmuş Hakan abi ama günümüzde çok nadir rastlanan bir hal aldı. Parçası bulunmayan marka neredeyse kalmadı.