Gönderen Konu: Ahhhh Toyotam Ahhhhhh  (Okunma sayısı 1894 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ahhhh Toyotam Ahhhhhh
« : Ocak 28, 2009, 22:35:41 »
Merhaba Arkadaşlar;

2004 Model Toyota Corolla Family aracım var. 2. el olarak yaklaşık 1 yıl önce yaklaşık 20.000 TL ye aldım ve 1 yılda sağolsun 2000 TL den fazla masraf yaptım. Yetkili servisler bölümünde daha önce eleştirilerede çok katıldım. Aracım ile geçtiğimiz bir kaç ay önce toprak yolda 3-5 km yol yaptım patt airbag ışığı yandı Yetkili servise götürdüm başta geçici arıza dedi sildiler aracı teslim aldığım gün aracın air bag ışığı yine yandı tekrar servise gittim sonuç: Emniyet kemeri airbag arızalı fiya 530 YTL arka cam otomatiğim çalışmıyordu ona da bakın dedik kontrol düğmeleri bozulmuş ne kadar ? 500 TL şu bu derken aracı çıkarmak bize 1200 lira ya mal oldu işin özü elektronik konusuna hakim, Toyota dan anlayan İstanbul da iyi bir özel servis bilen arkadaş paylaşabilirse sevinirim. 7 yıl dağda bayırda kullandığım Opel im 1 lira masraf çıkarmadı ama Toyotamın da bu kadar nazik olması çok canımı yaktı.

Selamlar

Toyota Club Türkiye

Ahhhh Toyotam Ahhhhhh
« : Ocak 28, 2009, 22:35:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Ahhhh Toyotam Ahhhhhh
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2009, 22:54:21 »
 Muhammed bey öncelikle geçmiş olsun.Allah kolaylık versin.İstediğiniz yardım ile ilgili size herhangi bir tavsiyede bulunamayacağım.Çünkü İstanbulda tanıdıgım yok.Bu arada siz bir ara aktiftiniz ve en az 3 ay kadar bir zamandır göremedik sizi.Acaba aracınızın arızalrı çıkıncamı aklınıza geldi bu site yoksa yoğunsunuzda öyle bağlanamıyorsunuz.Aslında sohbeti de güzel bir insansınız.Yada ben öyle hatırlıyorum..
 Bu arada kemer için bilmiyorum ama,cam otomatiği için servisi pek önermiyorum.Arızayı tam bilmemekle,sadece anlattıklarınız doğrultusunda söylüyorum.Bilen biri elbet çıkacaktır.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2009, 23:01:01 »
Çok teşekkür Ederim Özcan Bey işlerim nedeni ile pek online olamıyorum. Aracın sorunlarını halletmeden önce aslında online olmam gerekirdi :) ama bakın hallettikten sonra ancak gelebildim. Beni hatırlamanız da gerçekten beni çok sevindirdi görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Öyle yada böyle Toyotamı seviyorum. Forum umuzuda her yerde anlatır överim. :) Hatta tüm gittiğim Toyota servislerinde bizim forumumuz var katılın oraya cevaplar verin diye de reklamımızı yapıyorum... :)

Selamlar, Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2009, 23:52:59 »
  Bu aralar sorununa çare arayıp sonrada bir dahada bağlanmayan insanlar dadandı siteye.Sizi biliyorum bir zamanlar sürekli aktiftiniz.Hani uzun bir zaman sonra gelince sorma gereği duydum.Bak hala aktif toyotacı olarak duruyorsunuz...Sevgiler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2009, 00:36:43 »
Tekrar hosgeldiniz Muhammet Bey. :)

O airbag isigi problemi bizim hanimin Kia Optima(Magentis) arabasinda da cikti. On yolcu koltugunda agir bir kutu falan tasidiysaniz, ya da ani hareket ettiyseniz olur diyorlar. Garanti kapsaminda duzelttiler.Hava yastiklari, genelde aracin garantisinden daha uzun sureli garantiye tabi oluyor.Bir de insan hayatiyla, can guvenligiyle ilgili oldugundan normal garanti suresi bitse bile ucretsiz cozmeleri lazim. 
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2009, 00:44:50 »
  Ama orasının Amerika oldugunuda unutmamak lazım.Burda genelde fiyatı nasıl şişirim mantığı hakim.Dediğin zihniyette ki işletmeler de var ama bize denk gelmiyor Ahmet..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2009, 08:24:32 »
  Selam.
 Bence sorun basit bir fiş arızası bile olabilir. İyice kotrol etmek lazım bence. Özcan'ın da söylediği gibi sizinde paylaşımlarınızı bekleriz ve eminim sorununuz konusunda daha yardımcı olabilecek arkadaşlarda vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2009, 09:59:03 »
geçmiş olsun
bence yetkili servisten dolayı fatura bukadar kabarık
çok kalite ustalarımız var ama öncelikle bulmanız gerek :)
ben bu sorunu çözdüm çok şükür
maksimum yetkili servis fiyatının yarısına sorunlarınızı çözebilirsiniz
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 29, 2009, 11:45:13 »
benim oksijen sensörüm kırıktı daha önce yazdığım gibi, dün sanayide tam olarak bütün günümü harcadım, biraz da hırs yaptım servise gitmedim, çünkü servis oksijen sensörüne 360ytl, onun bağlandığı küçük parçaya da sağlam bir fiyat istemişti, bir de işçilik var tabi..neyse izmir 2. ve 3. sanayi sitelerini aradım, benim arabam için hiç bir dükkanda oksijen sensörü yoktu.. sonra 1. sanayi sitesine gittim orda bir dükkanda 150ytlye buldum, aldım hemen, o bağlandığı küçük parçayı da tornacıda yaptırdım 20ytl o aldı, takan usta da 10 ytl aldı (sadece sensörü yerleştirip soket takıldı benim yapabilceğim iş, ama lift yok mecburdum) servis 450ytl gibi bir fiyat çıkardı ben bu aynı işi 150ytl sensör, 20ytl tornacı, 10 ytl işçilik verdim.. hem de oksijen sensörüm orjinal parça..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 29, 2009, 12:46:26 »
Senin adına sevindim Türkay..Ucuza bitirmende güzel olmuş..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 31, 2009, 19:59:30 »
Arkadaşlar dediğim gibi servis baya sağlam para verdim ama bir daha hiç gitme niyetim yok. Yapılanlar ise;

air bag ışğı sol emniyet kemeri sebebi ile yanıyor değiştirilecek .(Hiç bir parçanın serviste tamir edildiğini de göremedim bu güne kadar)(530 TL)

Arka Cam otomatiği çalışmıyor; Cam kumanda düğmeleri arızalanmış değiştirilecek (480 TL)

Araba yağ akıtıyor; Karter terleme yapmış yalıtımı yapılacak (350 TL)

Arabada rolanti de titreme var. Gaz kelebeği temizlenecek (100 TL)

Gel de bundan sonra servise git arkadaş; Hepsini yaptırdım ama İstanbul da hala iyi bir özel servis bilmiyorum. Arkadaşlarım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 31, 2009, 22:00:26 »
Arkadaşlar dediğim gibi servis baya sağlam para verdim ama bir daha hiç gitme niyetim yok. Yapılanlar ise;

Arabada rolanti de titreme var. Gaz kelebeği temizlenecek (100 TL)

Gel de bundan sonra servise git arkadaş; Hepsini yaptırdım ama İstanbul da hala iyi bir özel servis bilmiyorum. Arkadaşlarım :)

Hepsine tamam da işte bunu abartmışlar...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 02, 2009, 00:34:58 »
Muahmmed Alyürük e
istanbulda toyota özel servis (usta) ben gitmedim ama toyotronic diye bir yer var. sahibi eski servis ustası imiş ben bir kaç kez telefonla görüştüm tatmin edici cevaplar aldım.Kendisi  türkiye birincisi olduğu için japonyada eğitim falan almış ,deneyebilirsiniz.google dan toyotronic diye aratırsanız çıkıyor.
Daha sonrada memnun kalıpkalmadığınızı gözlemlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 02, 2009, 21:18:33 »
ya allah kötusune denk getırmesın.benım arabama 40,000  bakımında bıraz gurulutulu calısıyo dedım gercı hala öle calısıyo bu bızım kasalarda ..d.bakır kardelende yaptırıyodum servıstekı gencten cocuk filtre baglantısını söktu gaz kelebegı hemen ordas guzelcene  temızledı 5 kurusta para almadılar lafını bıle etmedıler..Gercı zamanında az bıbırımıze gırmemıstık servıs mudurlerıyle  ustralarla..biraz terslık yapmak gerekıyo ozaman para almayı unutuolar..bu ne ınsafsızlık 2 spreye 100 ytl ıste..gercı bende 50,000 kadar bakımlarını servıslerde yaptırmıstım artık garantısı bıttı  gıtmeytecem aqcıkcası...yag deıstırme  195,00 tl hıc bısey yapmasalar..abi hava fıltresındekı sensoru sok motorun dıbınden fıltreyı sök  bezle sen temızle aynı bole yaptı gozumun onunde 5dk sürmez
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 03, 2009, 19:17:21 »
İyi de hocam sende her defasında servise takılmışsın.
Kontrol düğmesine de 500 TL hesap nasıl çıkarıyorlar anlamıyorum. Allah yedirtmesin.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #15 : Şubat 07, 2009, 17:01:00 »
kötüü şans diyelim seninkine yoksa Toyata bu kadar masraf çıkarmaz bizde 1.6 gli vardı efsane kasa araba bi gün olsun sorun  çıkarmadı sadece bakım ve lastik başka bi şeyii yoktu ama senin harcadıgın para baya fazla hakkınıı araa bence