Gönderen Konu: Kuşadasında gezilecek yerler  (Okunma sayısı 3180 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Kuşadasında gezilecek yerler
« : Temmuz 01, 2016, 19:35:57 »
Arkadaşlar,

Nasip olursa bayramdan sonra 2 hafta Kuşadasında tatildeyim.
Bu bölgede gezilecek yerler konusunda tavsiyeyere açıgım.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Toyota Club Türkiye

Kuşadasında gezilecek yerler
« : Temmuz 01, 2016, 19:35:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Kuşadasında gezilecek yerler
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2016, 20:18:15 »
Dilek yarımadası milli parkina gidebilirsin Ahmet abi iceride 4 koy var. Denizi temiz manzarasi sahane milli parka girmeden 1-2 km geride Zeus magarasi var yuzme biliyorsaniz ugrayin suyu buz gibidir. Kuşadasina yaklasik 25 km mesafede güzelçamlı beldesine baglidir bu soyledigim yerler milli parkin giriste arac ucreti aliyorlar ama sahilde sezlong derdi yoktu en son iki yil once oyleydi simdide oyledir insallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2016, 20:19:46 »
Güzelçamlı ve denizi, biraz yol giderim dersen şirince, milet ören yeri, Efes antik kenti, ve dilek yarımadası.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 01, 2016, 23:24:19 »
Merhaba üstad  aqua parka uğramanı tavsiye ederim avrupada sayılıdır, hemen girişte, kadınlar plajı kumu güzeldir, ama halk plajı olduğundan çok kalabalıktır, milli parka mutlaka uğra , çam ağaçları arasına masmavi deniz, eğer vaktiniz olursa selçuktan gecerseniz şirince köyüde görülmeye değer..
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 02, 2016, 00:33:49 »
Sana hayırlı ve keyifli tatiller dilerim kardeşim.
En son 2008 yılında gittiğimde yolların durumu berbattı. Yollar hala öyle mi? Şehir merkezinden Club Flipper tarafına giderken yollar köstebek yuvası ve tümsek vari berbat yamalar mevcuttu. 40-45 yanak lastiklerimiz zarar görmüştü
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #5 : Temmuz 02, 2016, 03:18:16 »
Özcan,
Konu dışı olacak ama 40-45 yanak lastik e enaz 40 psi hava basmaz isen o dedigin olmasi çok normal.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 02, 2016, 08:04:47 »
Sana hayırlı ve keyifli tatiller dilerim kardeşim.
En son 2008 yılında gittiğimde yolların durumu berbattı. Yollar hala öyle mi? Şehir merkezinden Club Flipper tarafına giderken yollar köstebek yuvası ve tümsek vari berbat yamalar mevcuttu. 40-45 yanak lastiklerimiz zarar görmüştü
En son gecen sene gittim yollari guzeldi abi.

Ahmet abi senin konuna gelecek olursam diger yorumlarda hepsi yazilmis. Ayni yerleri ben gezdim. Sirince köyüne gitmeyi unutma :)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 02, 2016, 09:33:55 »
Geçen yıl tatilde Aydın Davutlar daydım . Sırasıyla Güzel çamlı   Zeus mağarası  -  milli park  4 tane harika koyu var hele son koy açık deniz o kadar temiz ki suyunu içeseniz gelir . İlk koy çocuklar için çok mükemmel hem komple mil tabanı hem de 200 felan açılınca ancak boy oluyor denizi .Çok fazla çekirge sesi var kafa şişiriyor yolda önünüze domuz ve yavruları çıkabilir sakın korkmayın alışmışlar insanlara resim bile çektirebilirsiniz  o derece ben çektim . Zeus mağarası milli park girişinin  500 metre gerisinde suyu buz gibi güzel ortam . Kuş adasına akşam gittim ben ama kadınlar plajın övüyorlar  devamında Meryem ana  klisesi falan varmış oraya gidemedim vaktim yetmedi sizin süre uzunmuş  hepsini gezebilirsiniz .İyi tatiller şimdiden
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 02, 2016, 10:42:10 »
Özcan,
Konu dışı olacak ama 40-45 yanak lastik e enaz 40 psi hava basmaz isen o dedigin olmasi çok normal.
İlk ve son kullanışımız olduğu için bilgi sahibi değilim, teşekkür ederim bilgilendirme için :)

Gidilecek yerlerin hepsini arkadaşlar söylemiş zaten. Gerçi oralara gidecek zamanımda olmadı zaten.
Güzel fotoğraflar bekliyoruz senden.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 03, 2016, 01:20:02 »
Bugun kusadasindayim.gezmeye geldim. Milli parkin son koyuna gidin. Biraz cakillidir ve hemen derinlesir. Bir de yiyeceklerinizi acikta birakmayin sagolsunlar domuz surusu gelir alir. ( yucel bey bahsetmis zaten)

Bir de otobandan beleviye veya kusadasina ayrildlginiz andan itibaren adaya varanakadar 6-7 tane sabit kamerali radar var. Fotografinizi cekip gonderiyorlar. Hiz siniri 70  ben 150 liraya bir fotograf cektirmistim gecen ay.

Otobandan ayrildiginizda hemen bir duzluk geliyor orada var. Selcuk girisinde taris mevkinde var. Selcuktan pamucak kusadasi yoluna  thk hava alaninin yolunda 2 tane var. Ada girisinde var. Yani dikkatli olun..

Gezilecek yerler ise isteginize bagli . deniz isterseniz davutlar milli parki( son koy),kadinlar denizi veya sahil sitelerinin oldugu yerler olabilir. Dag isterseniz meryem ana veya sirince olabilir. Ayrica selcugun ust tarafinda ortaklara giderken tiren muzesi var. Giris 5 tl. Ataturk un vagonu var ve turkiyede ilk kullanilmaya baslanilan lokomotifler var...baskada gezilip gorulecek yer pek yok. Sali gunleri oralarda iseniz tire ye gezmeye ( 50 km) gidersiniz pazari var. Orada degirmen veya kaplan dag restoran var. Tire siş kofte isterseniz merkezde iş bankasinin yaninda hacioglu var oradan yiyebilirsiniz.
Ödemise gidebilirsiniz (90 km) töngel pide veya odemis kofte yiyebilirsiniz. birgi ye cikabilirsiniz.( trt1 de yesil deniz dizisinin cekildigi yer)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 03, 2016, 05:09:52 »
Mahmut hocam özetlemiş en güzelinden. Ama bana kalırsa bu taraflarda hiç bir yer yok gezilecek görülecek. Özellikle de bu sıcaklarda, ya kaldığınız yerde klima altında oturun yada sadece sahile gidin.

Benim tatil anlayışıma göre değil hiç buralar, şirince mesela özelliksiz bir mekan, efes var antik kent olarak oralarda milet var. Müze kart edinseniz iyi olur çünkü baya pahalı içeri girmeler. 2 hafta boyunca ne yapılabilir ki bende merak ettim. Milli park var ama öyle gidip göreyim cinsten değil, sabahtan gidip mekan kapıp kahvaltı öğlen yemeği gibi piknik yapılabilecek bir yer. Öyle koy koy gezeyim derseniz pişman olursunuz çünkü adam akıllı park alanları yok. Park ettiğiniz yerden bile zor çıkabilirsiniz. Tabi park edecek yer bulabilirseniz. Bu hafta didimdeydim bomboştu bu bayram tatili başladı her yer doldu taştı. Kalabalık yerler beni sıkıyor. Bayramda da nasipse karaburun izmir ödemiş yapıp büyükleri ziyaretle sonlandıracağız iznimizi.

Aile olmasa zaten direk dağ köyüne gidip sessizliği yaşamak istiyorum. :argh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 03, 2016, 08:33:09 »
Şirince'de deniz börülcesi yemeyi ihmal etmeyin derim. Zeytinyağlı güzel bir lezzet.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 03, 2016, 13:44:49 »
Mahmut hocam özetlemiş en güzelinden. Ama bana kalırsa bu taraflarda hiç bir yer yok gezilecek görülecek. Özellikle de bu sıcaklarda, ya kaldığınız yerde klima altında oturun yada sadece sahile gidin.

Benim tatil anlayışıma göre değil hiç buralar, şirince mesela özelliksiz bir mekan, efes var antik kent olarak oralarda milet var. Müze kart edinseniz iyi olur çünkü baya pahalı içeri girmeler. 2 hafta boyunca ne yapılabilir ki bende merak ettim. Milli park var ama öyle gidip göreyim cinsten değil, sabahtan gidip mekan kapıp kahvaltı öğlen yemeği gibi piknik yapılabilecek bir yer. Öyle koy koy gezeyim derseniz pişman olursunuz çünkü adam akıllı park alanları yok. Park ettiğiniz yerden bile zor çıkabilirsiniz. Tabi park edecek yer bulabilirseniz. Bu hafta didimdeydim bomboştu bu bayram tatili başladı her yer doldu taştı. Kalabalık yerler beni sıkıyor. Bayramda da nasipse karaburun izmir ödemiş yapıp büyükleri ziyaretle sonlandıracağız iznimizi.

Aile olmasa zaten direk dağ köyüne gidip sessizliği yaşamak istiyorum. :argh:

Didim konusunda ,,, bende bazi hafta sonlari gidiyorum. Kardesim orda. Gittigime pisman oluyorum. Park yeri buldum mu arabayi ellemek icimden gelmiyor. (Merkezden bahsediyorum)

Ve ayrica ben de daga gitme taraftariyim. Denizdense agaclik yerde yasamayi seviyorum. Gorev icabi 8 yil Rize`de kaldiktan sonra dogayi daha bir seviyorum.
 Gecen gozluk hakkinda soru sormussunuz. Evet gozlukculer 100 tl gibi bir fiyata boyuyorlar. Ben 1 hafta once boyattim. 40 tl cam 100 tl boya ( burasi kucuk yer oldugundan fiyatlar yuksek olabilir)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Temmuz 03, 2016, 14:39:05 »

Didim konusunda ,,, bende bazi hafta sonlari gidiyorum. Kardesim orda. Gittigime pisman oluyorum. Park yeri buldum mu arabayi ellemek icimden gelmiyor. (Merkezden bahsediyorum)

Ve ayrica ben de daga gitme taraftariyim. Denizdense agaclik yerde yasamayi seviyorum. Gorev icabi 8 yil Rize`de kaldiktan sonra dogayi daha bir seviyorum.
 Gecen gozluk hakkinda soru sormussunuz. Evet gozlukculer 100 tl gibi bir fiyata boyuyorlar. Ben 1 hafta once boyattim. 40 tl cam 100 tl boya ( burasi kucuk yer oldugundan fiyatlar yuksek olabilir)
Teşekkürler Mahmut hocam  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #14 : Temmuz 03, 2016, 15:08:29 »
Evimin ön balkon manzarası böyle,
Zaten evim yeşiller içinde,

O nedenle deniz benim için ihtiyaç,
 :)

[attach=1]

[attach=2]
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 03, 2016, 15:12:56 »
Kültür gezisinden çok çocukların bol bol denize girecekleri yerler en güzeli. Ben bu mevsimde gitmiş ve aşırı sıcaklardan bunalmıştım. Aqua parka 2 gün ayırmıştık.Kızımla çocuklaşmak ve kızımı eğlendirme bahanesi ile eşimle kim daha çok risk alacak yarışına girmek harika zaman geçirmemize sebep olmuştu.  Yaşa gitsin yani ve rezil olurum diye korkma çünkü orada bu çok normal :)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 03, 2016, 15:19:17 »
Bazen insan kendisiyle dalga gecebilmeli..... Bazen ben de bunu yapiyorum..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 03, 2016, 15:28:24 »
Ahmet abi didim akbuk de ev kiralayabilirsin.hem sakin oluyor hemde deniz sığ ve temiz.ben 2 senedir oraua gidiyorum.Rahatiz 1 hafta kaliyoruz.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Temmuz 03, 2016, 15:34:04 »
Ahmet hocam sen şimdi o manzarayı ve havayı bırakıp sıcağın bağrına geleceksin ha  :argh:

Deniz kenarında yaşamak için bence denizin dibinde olmalı ev. Bizimkisi malesef uzak arabaya binip 10 dakka gitmek lazım  :argh: havuz olacak ohh miss boşver denizi :asikadam: havuzdaki su da durağan olmayacak alabalık çiftliğindeki gibi her daim temiz buz gibi su akacak. Oyyy oyyy oruçlu oruçlu ne canım çekti be yahu.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 03, 2016, 15:43:04 »
Ahmet abi didim akbuk de ev kiralayabilirsin.hem sakin oluyor hemde deniz sığ ve temiz.ben 2 senedir oraua gidiyorum.Rahatiz 1 hafta kaliyoruz.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gaye koyu guzeldir....galiba sizin dediginizyer de oralari....
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007