Gönderen Konu: T27 avensis alma sürecine girdim, birkaç konuda yardım lütfen  (Okunma sayısı 1072 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Bu ilk meşajımda öncelikle gönülden merhabalar dileyeyim.
Bir süredir forumu okuyorum, kafamdaki soruların cevabını bulmak için daha çokkkkk okumam gerekli.

Arkadaşlar tatil dönüşü (18 temmuz) kısmetse 2007 model opel vectra c aracımı satıp avensis almaya karar verdim.
İlk merak ettiğim konu şu; aracını sanayide özel servise götüren var mı? ben yetkili servis yerine özel servisi tercih eden birisiyim. ikisi arasında ciddi fiyat farkı var. Yedek parçaların yetkili servis haricinde sanayi bulma şansım ne seviyede olur. ben ankara eryamanda ikamet etmekteyim
     Bunun dışında araçla ilgili bilgi almak ve aracı kullanıcısı tarafından tanımak niyetindeyim. Bu kapsamda Ankarada bu konuda bana yardımcı olacak bir üye var mıdır.
Aracın başında Avensis tutkunu kullanıcıdan bilgi almak oldukca faydalı olur düşüncesindeyim.

bu vesile ile Ramazan bayramınızı şimdiden kutlar, gönlünüzce geçmesini dilerim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 avensis alma sürecine girdim, birkaç konuda yardım lütfen
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2016, 22:31:39 »
Ankarada özel dörtnal toyota var herkonuda yardimci olurlar.Forumda ufuk kardeşimiz var oda hersekilde yedek parca orjinal parca konusunda.
Ayrica bugun merak ettim passat forumuna girdim 2014 2015 2016 passatlaron otomatik el freni birakmama calismama bir sürü sensor arızası  dsg karismasi vs bizim toyota cilarin hic alışık olmadigi ariza
Biz toyotacilaron sorunlari ise arac iceri sesi cok aliyor sagdan soldan cızırtı geliyor.Avensis alirsaniz sorunsuz uzun yillar binersiniz insallah

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 30, 2016, 23:24:41 »
katılıyorum parça konusunda sıkıntınız olmaz gibi ... kullanıcı olarak görüşümü belirmek gerekirse evet sorunsuz d segmenti güzel bi araç 2 senedir kullanıyorum çok şükür bakım dışında sanayiye uğramadım,arıza lambasını da hiç görmedim :)  lpg li mi düşünüyorsunuz bilmiyorum ama benim naçizane önerim ilk etapta bi 1.8'ne bakın derim fiyat biraz oynar ama  otomatik istemiyorum diyorsanız 1.6 'da olur :)
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2016, 23:41:56 »
T27 avensis sahibi olursam kesinlikle lpg li kullanacağım.
2005 yılından bu yana hep lpg li araca bindim, cizgiyi koruyacağım.
aracın tüm bakım ve ikamesini sanayide yaptırma niyetindeyim.
Dörtnal toyota servisine gider danışır fikir alırım, tavsiye çok yerinde oldu, teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 01, 2016, 09:31:53 »
Ankara istanbul çok şanslı özel servis konusunda dörtnala ve yüceller kesinlikle yerkilinservis gibi. Her parça bulunur ustalıkları iyidir. Ben hep dörtnal tercih ettim. Bu yanlışı görmedim. Tavsiye ederiz.randevu alıp gidin çünkü tam dolu oluyor sürekli
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 01, 2016, 10:53:01 »
Öncelikle hayırlı olsun. Güzel bir tercih olmuş. Ben Corolla kullanıcısıyım. Ancak Avensis de güzel araba. Arkadaşlar zaten yazmışlar. Her ne kadar TOYAN servis olarak iyi de olsa özel servise gitmek maliyet açısından daha uygun oluyor. Dörtnal en iyilerden birisi. Zaten gittiğinizde göreceksiniz ne kadar dolu ve aranan bir servis olduğunu. Ayrıca Dörtnal çalışanlarında bir de ilave olarak dostluk ve arkadaşlık göreceksiniz.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,