Gönderen Konu: Bir veda ve yeni bir başlangıç  (Okunma sayısı 1108 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Bir veda ve yeni bir başlangıç
« : Haziran 30, 2016, 19:02:06 »
2012 yılında 35,000  tl ye  almış olduğum 2009 model corolla  23,ooo kmde elegant benznli manuel vitesli aracımı 2016 haziran 15 te 86,000km 38,500  tl ye satmış bulunmaktayım bu süre zarfında gerek uzun yol ve şehir içi tüketimleri konusunda beni hiç üzmedi bilmiyorum iyi mi yaptım kötü mü yaptım onu zaman gösterecek...?
Şimdi bambaşka bir marka model bir araç almayı düşünüyorum gerek bagaj büyüklüğü ve motor şanzıman konusunda 1,6 dizel dsg skoda octavia sytle paket sanrflu araç için bayram sonrası için almaya karar verdim  bakalım bu araçta corolla kaar memnun olacak mıyım ?
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Toyota Club Türkiye

Bir veda ve yeni bir başlangıç
« : Haziran 30, 2016, 19:02:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sabretki zamanı geldiğinde çok şükür diyesin
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7100
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir veda ve yeni bir başlangıç
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2016, 19:14:11 »
2012 yılında 35,000  tl ye  almış olduğum 2009 model corolla  23,ooo kmde elegant benznli manuel vitesli aracımı 2016 haziran 15 te 86,000km 38,500  tl ye satmış bulunmaktayım bu süre zarfında gerek uzun yol ve şehir içi tüketimleri konusunda beni hiç üzmedi bilmiyorum iyi mi yaptım kötü mü yaptım onu zaman gösterecek...?
Şimdi bambaşka bir marka model bir araç almayı düşünüyorum gerek bagaj büyüklüğü ve motor şanzıman konusunda 1,6 dizel dsg skoda octavia sytle paket sanrflu araç için bayram sonrası için almaya karar verdim  bakalım bu araçta corolla kaar memnun olacak mıyım ?

ALLAH utandırmasın. Nebi bey Skoda için bir daha düşün derim. Deneme sürüşü yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Ankara'da servisi çok zayıf ve yetersiz. Benim Skoda Rapid marka aracım vardı. Sıfır aldım. Kışın çalışmadı arızayı bilemediler. Arıza teşhisini ben yaptım söyledim. Yedek parça ellerinde yokmuş Almanya'dan 45 günde geldi. Parça geldiğinde haberim olmadı. Ben aradım beklediğim parça geldi mi diye sorduğumda "Yoğunluktan haber veremedik taşınma durumumuz vardı" dedi ve 5 gün sonrasına randevu verdi. Kaldı ki aracım garantiliydi.

Skoda aracı satana kadar iyi satınca her şey bitiyor. Ankara'da yetkili servisleri de çok zayıf ve yetersiz. Şuan Corolla kullanıcıyım çok şükür memnunum. Benim ağzım Skoda'dan yandı kimsenin ağzı yansın istemem. O yüzden bir daha düşünün derim. Nacizhane yaşadıklarımı anlattım. Lütfen yanlış anlaşılma olmasın.
Lamekan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 30, 2016, 19:32:46 »
Hayırlısı olsun. Araba işi şans işi. Bizde 6 sene evvel arkadaşa 2007 model Skoda Fabia 1.4 tdı almıştık 100.000 de. Araç şuan 200.000 km oldu maşallah taş gibi banamısın demiyor. Skodanın Fabia Octavia SuperB harici araçlarının satışı az olduğu için orjinal yedek parça stoğu fazla  olmuyor. O nedenle arıza durumunda beklemelerin olması normal. Aynı durum Toyota Avensis için de geçerli. Sadece Orjinal Cam için 1 ay gün verildigini duymuştum. Kaldıki servislerin ilgisi tamamen müşteri odaklı. Bir çok firmada bazı müşterilerin istek ve talepleri daha hızlı yerine getirilirken bazı müşteriler Toyota Japonyaya mail gönderiyorlar. Kendi yaşadığım sıkıntıyı söyleme gereği duymuyorum ama  Hatırlarsanız Corollanın iç tavan lekesi için güve  pisliği diyen servis dahi çıkmıştı. O nedenle hangi marka alırsanız alın inşallah üzülmez ve büyük sıkıntılar yaşamazsınız temennisinde bulunmak istiyorum.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 01, 2016, 08:26:51 »
Yavuz bey temenniniz için teşekkür ederim bu zamana kadar hep toyota kullandık japonlarda güçlü dizel ve otomatik olmadığı için tercihimi alman grubundan denemeye karar verdim toyotayı nasıl şans işi aldıysak başka marka araç alırken o şans yanımızda olur.Ankara ve Tekirdağ da bulunan skoda servislerinde böyle sıkıntıların olduğunu biliyorum ama İstanbul için bir sıkıntı duymadım zaten motor şanzıman volkwagene ait  parçalar olmazsa ordan alırız diye düşünüyorum :)
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 01, 2016, 11:44:27 »
...Skoda Rapid marka aracım vardı. Sıfır aldım. Kışın çalışmadı arızayı bilemediler. Arıza teşhisini ben yaptım söyledim. Yedek parça ellerinde yokmuş Almanya'dan 45 günde geldi. Parça geldiğinde haberim olmadı. Ben aradım beklediğim parça geldi mi diye sorduğumda "Yoğunluktan haber veremedik taşınma durumumuz vardı" dedi ve 5 gün sonrasına randevu verdi. Kaldı ki aracım garantiliydi...
Yüzünüze karşı "ne demeye Škoda aldın ki sen yav" deselermiş daha iyiymiş. Vardır bir hayır. Toyota ile kazasız belasız İnşaallah.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 02, 2016, 08:36:11 »
Toyota daki motorlar tamama sorunsuz ama bence maşadı geçti şuan 1 elin parmakları kadar atmosferik motor kullananan firmalardan birisi kimse artık sollama yaparken araba çeker mi çekmez mi yolda diye düşünmekten turbo destekli motorları alıyorlar gerek yakıt tüketimi gerekse çekiş gidiş konusunda tercih benzinli/ dizel ve otomatik vites olsun istiyor.
Şuan bilmiyorum kimse 90bg dizel 205 nm torklu aracı alır mı?
Rakipleri en düşüğü 1,5 - 1,6 cc 110 bg-130bg arası 250nm -320nm torklu araçları varken toyata almak ne kadar mantıklı dizelde 1 hız sabitleme sistemi olmamasına rağmen 2015 yılında 4 auto cam  elektrikli yaptı ve hala sac  jant kullanıyor
toyota da bana göre artık sorunsuz değil onda da bir takım müşteri menmuniyetsizliği ilgisizlik var her markada olduğu gibi ama önemli olan en aza indirgenmesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 02, 2016, 09:48:27 »
En güzel renk gamı olan marka

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13800
  • Model Yılı: '15
  • 98 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 02, 2016, 10:21:32 »
Hayırlı olsun   
Octavia kalite hissi yüksek bi araç. İçinde kendinizi(özellikle krem rengi) premium bi araçta hissediyosunuz ve mutlu ediyor.
1.6 TDİ 110 DSG çok güzel yürüyor
Ben olsam dizel düz vites style Suberb de düşünürdüm
Bu arada Octavia 2017de makyajlanabilir bi kaç haber okumuştum.Tabi VAG grupun 2017de yeni 1.5 dizel motor çıkaracağı gibi haberlerde var
Bence Türkiye de araba almak çok büyük bi yük ve doğru karar verip sonradan üzülmemek gerek
LİFE 1.33 COROLLA