Gönderen Konu: otomobilizin yakıt tüketimi ne kadar biliyormusunuz?Tıklayın görün  (Okunma sayısı 14549 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
1000 devirde 5. viteste 34km gibi bir hızı var hakkı abi, 1000in çok çok çok az altında resim çektim, 32km gibi duruyor, çok çok çok az üstünde baktım 40 gözüküyor, tam ortada çekemedim resim, 34-35 km gibi bir hız, az değil abi bu, normal olması gereken bu değil mi?debriyajı kontrol ettirdim, kaçırma yok.. ecu sıfırlandıktan sonra ölçmedim depo doldurarak, 50ytl 40ytl falan alıyorum genelde, en son 50 ytl aldım, şu an 150km yaptım az kaldı depoda

Dün akşam ben de 3-4 deneme yaptım 0 eğimli ve müsait bir yolda. Benim araç her ne kadar "ne yapıyorsun ulan!" şeklinde homurdansa da 42 km/saat hızla gitmeyi başardı. Zaten daha önceki bir denememde de, 90 km/saat hıza 2200 devirde ulaştığım için bu rakam bana oldukça normal geldi. Vites oranlarını bilmiyorum ama senin araç 1.6 olduğuna göre aynı devirde bir kaç km/saat daha hızlı olması gerekir diye düşünüyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
hakkı abi senin araç dizelmiydi? bana çok garip geldi o devirde o hızlar, benimki 1000de 34km, 3000de 100km, 6000de 210km yapıyor..34 az değil hakkı abi, 40 yaptığını düşünsek 6000devirde 240 yapar, devir kesiciye bile girmeden..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
hakkı abi senin araç dizelmiydi? bana çok garip geldi o devirde o hızlar, benimki 1000de 34km, 3000de 100km, 6000de 210km yapıyor..34 az değil hakkı abi, 40 yaptığını düşünsek 6000devirde 240 yapar, devir kesiciye bile girmeden..

Benimki 1.3 benzinli. Sen haklı olarak düz orantı kuruyorsun ama şahsi düşüncem bunun pratikte gerçekleşme olanağı yok. Çünkü devir yükseldikçe debriyajın kaçırma oranı artıyordur mutlaka. Her devirde aynı performansla çalışacağını hiç sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
düz orantı kuruyorum da hakkı abi sallamıyorum kafadan, bu dediğim hepsinin resmini de çektim,uygun koşul yol pist vs birşey bulsam 5.vites 1000devirden devrin sonuna kadar vidyo da çekmek isterim ama ibre vidyosu çekmek pek mümkün olmuyor, yandaki birinin çekmesi lazım o da kullananı rahatsız ediyor, resimler var bolca..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
Yanlış anlama Türkay, hızın bana düşük geldiği için debriyajından şüphelendiğini belirtiyorum sadece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
tuketılen yakıt mıktarı;45 lt
katledılen yol(sehırıcı);450 km
lıtre fıyatı:2.90 tl
100 km de 10 lt yakıyor
1 km de 29.00 tl yakıyor.
bende 10 lt olcmustum dmekkı dogruymus uzun yoldada 8 lt yakıyor oda bıraz fazla fabrıka 7 lt olmazı lazım dıyor gercı ben 130 km den asagı ınmıyorum oda ayrı:D
  80 Km ile gitmesine rağmen duramayıp kaldırıma çıkıp aracına zarar vermesine rağmen,ehliyetsiz olmasına rağmen,yaşının küçük olmasına rağmen ...Ben buna korkusuzluğun mükemmeli diyorum başka bir şeyde demiyorum (her ne kafar babası tarafından çekirdekten (buda ne oluyorsa) yetiştirilmiş olsada)..Yasal hız sınırları sanırım forumda yazılamıyor yazılsa bile yönetim tarafından muhakkak uyarılır ve burada belirtilir diye biliyordum.Ama gözden kaçmış..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
ben de 40-45 gibi bir değer sanıyordum, hatta o yazdığım yerde de böyle dedim, ama kafadan atmıştım sonra çıktım denedim resim çektim 34 gibi bir değer olduğunu gördüm, aslında ben de debriyajdan şüpheleniyordum aa özcan abiyle sanayiye gittiğimizde baktı usta, sıkıntı olmadığını hiç kaçırmadığını söyledi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  80 Km ile gitmesine rağmen duramayıp kaldırıma çıkıp aracına zarar vermesine rağmen,ehliyetsiz olmasına rağmen,yaşının küçük olmasına rağmen ...Ben buna korkusuzluğun mükemmeli diyorum başka bir şeyde demiyorum (her ne kafar babası tarafından çekirdekten (buda ne oluyorsa) yetiştirilmiş olsada)..Yasal hız sınırları sanırım forumda yazılamıyor yazılsa bile yönetim tarafından muhakkak uyarılır ve burada belirtilir diye biliyordum.Ama gözden kaçmış..
özcan abi kaldırıma çıkma olayını anlayamadım o benmiyim :) bendim o kaldırıma çıkan :) ve forumda da yazmadım onu sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
özcan abi kaldırıma çıkma olayını anlayamadım o benmiyim :) bendim o kaldırıma çıkan :) ve forumda da yazmadım onu sanırım
Türkay yazdıklarımı ve kimden alıntı yaptığımı bir daha ve net bir şekilde okurmusun kardeşim..Demek kaldırıma da çıktın haaa  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
sanayide söylemiştim abi yaa :) kaput biraz yukarda duruyor ya, orda anlatmıştım nedenini, ehliyetsiz bir macera, kaldırımda sonlanmıştı :( önermiyorum kimseye, ehliyetsiz kullanmayın kardeşim, haklı bile olsanız bir kaza anında haksız olan direk siz olursunuz, benim başıma gelen olay da öyleydi, suçlu olan bir transporterdı, ama ehliyetsiz olduğum için direksiyonu refüje kırdım, adam bana çarpsa yanmıştım ben, bu şekilde hallettim ama her zaman benim kadar şanslı olamazsınız..biraz sabır, sonra ehliyet cepte kafa rahat..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
Türkay yazdıklarımı ve kimden alıntı yaptığımı bir daha ve net bir şekilde okurmusun kardeşim..Demek kaldırıma da çıktın haaa  :D

Tebrik ederim Özcan kardeş, Türkay'ı iyi oltaya getirdin :D :D

Ben o mesajı hatırlıyorum, hatta o meşhur uyarı mesajımı yazmak üzereydim ama o sırada Internet Explorer dondu. Bu aralar maalesef çok oluyor. Bazı mesajları atlayabiliyorum. Dikkatin için teşekkürler Özcan kardeş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
  Özür Türkay.Şimdi hatırladım.Kaput deyince aklıma geldi.Evet aynen öyle kardeşim.Ehliyet yok,yaş küçük..İnsan yaşlandıkça daha bir olgunlaşır,geriye dönüp şöyle bir bakıp,yaptıklarının muhakemesini yapınca bazı şeyleri daha iyi anlıyor.
  Bazen küçük kardeşim habersiz arabayı alır giderdi.Spor araba ve hız tutkunuydu.Bir akşam eve giderken bizim sitenin önünde (Ayaş yolu)lacivertbir  araba paramparça olmuş.Trafikte sıkışmış.Kaza yerinden geçerken ağır ağır geçerken o lacivert arabanın plakasında L (06 LTZ)harfini görmemle kendimi kaybettim.Ve zor toparladım kendimi,belediye otobüsünü  yalvar yakar durdurdum.Olay yerine koştuğumda kaza yapan araba şükürler olsun ki bizim araba değildi.O kazadan sağ çıkan oldumu bilmiyorum (inşallah kimseye bir şey olmamıştır) ama eve gidince kardeşim evde oturmuş tv seyrediyordu.Doya doya öptüm onu,kendimi tutamadım ve ağladım.Annemle ikisi şaşkın bana bakıyorlar.Sorduklarında yaşadıklarımı anlattım.Ve kardeşim bir daha da arabayı alıp bir yerlere gitmedi.Spor arabadan ve hızdan da vazgeçti(tam 12 yıl geçmiş aradan).Şimdi A4'ü var.Usul usul ve titiz bir kullanımda.Bazen bana "abi A5 beni kendine çok çekiyor,dayanamıyorum "desede ne yaptığının farkında ve bilinçli..
   Allah hepimizi kazalardan,kötülüklerden ve kötü insanlardan sakınsın arkadaşlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Tebrik ederim Özcan kardeş, Türkay'ı iyi oltaya getirdin :D :D

Ben o mesajı hatırlıyorum, hatta o meşhur uyarı mesajımı yazmak üzereydim ama o sırada Internet Explorer dondu. Bu aralar maalesef çok oluyor. Bazı mesajları atlayabiliyorum. Dikkatin için teşekkürler Özcan kardeş.
   Durma hemen yaz Hakkı.Kelimelerimi seve seve paylaşabilirim seninle.Feda olsun sana :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
abi bende de deli gibi bir spor araba ve hız merakı vardı, bu forumda ismail abinin sanırım paylaştığı bir video vardı, onu izledikten sonra toparladım biraz, artık arabayla yavaş gitmekten çok daha fazla zevk alıyorum, anlık birşey, hızlı gidince yüksek dozda adrenalin pompalanıyor, insanın hoşuna gidiyor ama yok yani, sakat abi çok sakat, arkadaşımın m3üyle ehliyetsiz bir şekilde izmir-aydın otobanında aydına kadar gidip geldik, direksiyondaydım, chip vardı araçta, 2**km/h hızdan sonra sadece gittiğin şerit gözüküyor, yol çizgileri düzleşiyor, direkler nerdeyse bir duvar halini alıyor, o videoyu izleyene kadar o anı tekrar yaşamak istiyordum, hız tutkusu vardı, ama o video delirtmişti beni, ağladım izlerken, yaşama çok bağlı biri değilim, kaybetcek birşeyim olduğuna inanmıyorum, ama izlerken aklıma sevdiklerim geldi, beni sevenler.. arkamdan üzülecek olanlar..ben hayatımı kaybererek onların hayatını zehir etmiş olcam, ve o videonun bana kattığı başka bir duygu da başka bir hayatı sonlandırıp onun acısını çekmek..yanımda oturan arkadaşlarımın ölmesi, veya yolda birine çarpmak vs..artık en büyük korkularım bunlar..kaza olur, olmaz, ben yapmam diye birşey yok ama en büyük temennim olacak kazanın maddi hasarla kalması..neyse saçmalamaya başladım sanırım..ben küçük büyük hız tutkusu olan herkese sesleniyorum, ne olur şu videoyu izleyin.. (aradım bulamadım, bulunca koyarım buraya)

edit: aracın hızını değiştirdim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
bmw 5.40 v8 değil mi? kendisiyle 12-13 litre yaktıran gördüm de.. ben de şehir için de o rakamlarda yakıyorum, basarsam 15 litre yakıyor, basmazsam hatta az yaksın diye kasarsam 10..
Türkay şehirler arasında
(o gün için o kadar acil bir işim vardı ki giderken E-5 te bir fiat bravo ışıklarda yan yanaydık kalkcaz sandı ve benim acele işim oldugu icin o kalkıyoruz sandı ki onu düşünmeyerek de olsa arka plaka tozumu yutmuş oldu.Dönüşde ise otoban da hız sınırının üstünde (hızı yazamıyorum) geldim.)
1598 CC 110Hp lik şimdiki aracımızla 100km de 15Lt yaktırmıştım. :)

Normal kullanımımda şehirler arasında :
5,8lt/100km yakıyorum.Benim için bu normal bir değer.(Benzin)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '16
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
220 km
17 litre aldı
litresi 1,72 tl
27,00 tl ile gitti
km de ise 13,3 kuruş..
uzun yol, ankardan kırşehire...
2016 Corolla Advance multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
97 xe model arabam var, yaklaşık 4 ay önce fema marka tüp taktırdım. (350 tl) ölçümlerime göre 100 km'de yaklaşık olarak 10 lt lpg yakıyorum. acaba bu oran normalmidir. ayrıca siteden yağ olarak 10-40 tavsiyelerini okumama rağmen 5000 km sınırına az kala ustam yağ değişimini önerdi, site bılgılerını kendısıne söyleme me rağmen 15-40 ın daha iyi olacağını tavsiye ederek bu nolu yağı koyduk.(shell ürünü) acaba yanlışmı yaptık??. 15-40 ın lpg ve özellikle toyotanın karbüratörlü motorlarında daha koruyucu olduğunu tavsiye etti..ayrıca iskenderunda yaşıyorum malum buraların ısısını takdir edersiniz mevsimsel olarak azami 0-45 derecelerde oluşur.. konu hakkında kısa bir yorum yapacak arkadaş olursa çok sevinirim. herkese kazasız günler dileğimle saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
uzun yol seyahatlerinde sabit hangi devirde yol almak daha ekonomik olur. (yakıt tüketimi açısından) 97 xe kullanıyorum 1300 cc ve lpg li.....3500 sınırını geçmemem tavsiye ediliyor..doğrumudur. 3500 devirde normal düz yolda ortalama 110 km göstergesine tekamül ediyor. normalmidir????? lütfen cevap alırsam sevinirim..kazasız günler dileğimle saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
Sadık Bey, sizi öncelikle Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?

En ekonomik devir, aracın vites oranlarına, güç ve tork eğrisine göre değişir. Aslında kesin bir rakam söylemek çok zor. Bunu en iyi deneme-yanılma yöntemiyle siz hesaplayabilirsin. Mesela benim 1.3 Yaris 1500-2000 devir arasında oldukça ekonomiktir, tecrübelerimle bunu tespit ettim.

Yağ konusunda forumda bayağı bir başlık var. Arama fonksiyonunu kullanarak bunlardan faydalanabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Tüketilen yakıt miktarı   16 litre
Katedilen yol  244  km
Litre Fiyatı  3,00   TL

100 kilometrede  6,6  litre yakıt tüketilmiş.
1 kilometrede  0,2  TL'lik yakıt tüketilmiş.

244 km nin 100 km si şehir içi...2007 corolla 1.6 sol... 27bin km de motoru...

sol...