Gönderen Konu: otomobilizin yakıt tüketimi ne kadar biliyormusunuz?Tıklayın görün  (Okunma sayısı 14550 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
Dün sabah gerek seçimlerden, gerekse saatlerin ileri alınışından dolayı bomboş olan yolları bir rekor denemesi için kullandım. En düşük yakıt tüketimimin ne olabileceğini bulmak için yaptığım deneyde koşullar şunlar oldu:

- Araç: 2005 Corolla Sedan, 1.6 benzinli, otomatik vites, 53000 km'de
- Parkur: İstanbul'u bilenler için kolay bir rotayı denedim. Başlangıç: Maltepe Zümrütevler, bitiş: 4.Levent. (E-5'i takip ederek, Kozyatağı ve Kavacık üzerinden)
- Hız: Sabit 80km/saat'i asla geçmedim ve altına da düşmedim.
- Devir: Aracım 1900 devirde 80km/saat'e ulaşıyor. 2000'i hiç geçmedim. 1800'e de düşmemeye çalıştım. Rota olabildiğince eğimsiz olduğu için cut off'dan ancak birkaç yerde faydalanabildim.
- Lastikler: Michelin Energy Saver
- Yakıt: Total, Excelium 97
- Yük: Tek başımaydım, bagajda ekstra bir yük falan da yoktu.
- Klima: Havalandırma da klima da kapalıydı.

E-5'e girip hızım 80km/saat'e ulaştığı anda yol bilgisayarından ortalama yakıt tüketimini sıfırladım. Levent ayrımı'ndan Ziraat Bankası'na dönüşte 80 km/saat'in altına düştüğüm anda yol bilgisayarındaki ortalama rakamı referans aldım.

Ortalama : 100 km'de ortalama 5.2 lt.

Odometreye bakmamıştım, herhalde 20-25 km civarı olmalı mesafe. Şu ana kadar da aracımda görebildiğim en düşük ortalama yakıt tüketimim de bu oldu.

Saygılar...
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
savaş bey bu dediğinizi yapcam mutlaka, merak ettim şimdi :) ama 23 nisanda anca yaparım, ben başka birşey denedim, izmirdeydim geçtiğimiz 3 gün, ve 2009 corolla kullandım artık 1600 km yapmış bir corolla vardı beni bekleyen, yavaş gitmeyecektim, biraz zorladım, hız sınırını da geçerek kullandım, devirli ve aracı biraz da zorlayarak kullandım, muhteşem hızlandığını farkettim araç gerçekten de süper hızlanıyor, aşırı hoşuma gitti, yüksek hızlarda verdiği güven de süper ancak konum yakıt tüketimi, depomu doldurup yol bilgisayarını sıfırladım, sonra otobana gittim (izmirliler için söylüyorum, üçkuyular shellden alıp otobana girdim narlıdereden çıktım) aracın limitlerini zorladım, annem 120yi geçmiyor demişti, baktım geçiyor mu diye, nerdeyse ikiye katlayacak annem yalancı çıktı :) sonra tüketime baktım 12litre idi ortalama tüketim, 3 gün boyunca yemin ediyorum aracın canına okudum, devir sürekli 4000-5000 hatta ilk 2 viteste 6000 civarlarını gördü hızlanırken, 3 günün sonunda arabadan kalkarken yakıt tüketimine baktım, ortalama yakıt tüketimi 9.5lt/100km yazıyordu..98 corollada bu kadar zorlamadan (herşey aynı, sadece otobana çıkıp yüksek sürat yapmadan) kullandığımda yakıt tüketimim 13 litre olmuştu..yeni corolla yakıt tüketimi konusunda benden tam not aldı, biliyorsunuz daha önce de az yakıt için kasmıştım, şehir içi kullanımda 6.5 litre yakmıştı araç ve arada sırada sabredemeyip basmıştım hatta ilk 130kmdeki tüketim 9 litreydi ondan sonra yavaşlayarak 6.5 elde ettim, deli gibi zorlarsam bu araçta 6.3 gibi bir değer görebilirim şehir içinde, otobanda 80le giderken ortalama 5.0 gösteriyor (4.7 ile 5.4 arasında gidip geliyor) o kasayı 1.6 motor süper taşıyor üstelik de yakıtı kokluyor...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Türkay Bey, sonucunuzu merak ediyorum, elbette yeni kasadaki motor daha iyi sonuç vermeli, bir de benim otomatik vites oluşundan dolayı biraz kaybım var. Siz de benim gibi bir 20-25 km lik mesafede test ederseniz sevinirim....

Teknolojinin ilerlemesi ne kadar harika birşey değil mi? Performans doğru orantılı artarken tüketim de ters orantılı şekilde hareket ediyor, kısaca verim artıyor. Hacmi sabit 1.6 litre kalmak şartıyla bizim kasalardaki motor 110 BG, sizin kasalardaki 124 BG, yeni Avensis'teki ise 132 BG imiş, tüketim ve atık zararlı gaz miktarı da giderek düşüyor.
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
100 km ortalama 6/6,5 litre ya da km de 18-20 kurus
2006 terra 1,6 benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Türkay Bey, sonucunuzu merak ediyorum, elbette yeni kasadaki motor daha iyi sonuç vermeli, bir de benim otomatik vites oluşundan dolayı biraz kaybım var. Siz de benim gibi bir 20-25 km lik mesafede test ederseniz sevinirim....

Teknolojinin ilerlemesi ne kadar harika birşey değil mi? Performans doğru orantılı artarken tüketim de ters orantılı şekilde hareket ediyor, kısaca verim artıyor. Hacmi sabit 1.6 litre kalmak şartıyla bizim kasalardaki motor 110 BG, sizin kasalardaki 124 BG, yeni Avensis'teki ise 132 BG imiş, tüketim ve atık zararlı gaz miktarı da giderek düşüyor.
Çok doğru söylüyorsun Savaş. Gerek elektronik sistemlerde, gerek materyallerdeki gelişme (sürtünme azalıyor) ile, gerek ise silindir iç yapısının ve diğer mekanik aksamların tasarımı ile daha düşük emisyon, daha çok performans alınabiliyor. Yani verim artıyor. Ancak potansiyelin çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Standart benzinli araçlar için benzinden alınan verimin %20 yi geçtiğini sanmıyorum. Motorun alınan gücün yanı sıra enerjinin gerisi ısı, basınç, kimyasallar vb. gibi etmenlerle boşa harcanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2005 corolla sol otomatik vites şehir içi ortalama 9,6 olarak hesapladım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
2006 1,4 corolla ş.içi 9,7 yakıt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
2008 Corolla D-4D M/M şehir içi 5.8 - 6.3 arası değişiyor. Şehirler arası 4.5 - 5.5 arası hıza bağlı olarak değişiyor.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2009 corolla d-4d aracımız

daha çok şehir dışı kullanımda 100 km' de yaklaşık 4.7 litre, 1 km' de de 12 kuruşa denk geliyo. araç daha 1 ya da 2 aylık belki biraz daha düşer tüketimi yeni olduğundan dolayı tüketim yavaş yavaş yerine oturur demişti servis...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
2009 corolla d4d 5.6 karma kılima acık
2011 COROLLA EXTRA D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
41 litre gaz ile
şehir içi      : 400-420  km
şehir dışı    : 575 km
litre fiyatı   :  1620  (aygaz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
şehir içi tüketilen yakıt miktarı 27 litre
katedilen yol 304 km
litre fiyatı 1,490 tl

100 km'de 8,815789473
1 km'de 132,33552631

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
toyota corolla hb 1.6 16v sol a/t  100.00 tl lik  benzin 33.003 litre.. katedilen yol 337 km ve 100 kmde/9.7 lt ve 1 kmde ise 0.296 kuruş aracım otomatik vites ve bu değerler şehiriçi hesaplarına dahildir..ve bunun yanında bu kullanım süresince klimam hep açıktı..benim için sevindirici.. fena değil aracımda şu an için yakıtla ilgili bir problem yok..www.akınlastik.com 'a katkılarından dolayı teşekkürler..
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: ---
arkadaşlar arabam corolla d-4d adapazarı-fethiye uzun yol 685 km artı şehir içi 225 km toplam 910 km  3 yetişkin bagaj ful vaziyette yolun yarısı yol yapımı nedeniyle neredeyse stabilize denecek şekilde sürat yapmak imkansız KLİMA sürekli açık
yapılan km 910
alınan euro dizel 120 ytl
yakıt fiyatı 2.62

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
15 litrenin altinda yakan v8 görmedim. O da sakin giderken. ;)

Cayenne S (v8) in sehir icinde en düsük 15, az basinca 20, normal gidince 25 litre tüketigini söyleyim (100km  de). Turbo icin 5-10 litre daha ekleyebilirsiniz.

murat hocam lexus yeni LS serileri hatırladığım kadarıyla yakıt konusunda çok cimri, bu konuda rakiplerine göre çok fark atıyor. birde eğer hibrid motorlu versiyonu ise neredeyse o motora göre yakıtı kokluyor. ancak V8'in yakıtı koklaması bile 1.6 coralladan çok yakar :D
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
arkadaşlar merhaba arabam 2006 1.3 yaris terra
33,5 lt yakıtla kocaeliden izmire seyahat ettim, yola akşam üstü çıktım hava kararana kadar 90-100 arası karardıktan sonra balıkesir manisa arasında 105-135 arası hızla gittim.
araçta eşim ve bir bagaj dolusuda eşya vardı sonuç 5,4 lt ortalama ile izmire vardım, izmir içinde ki kullanımlar ile toplamda 625 km yol yaptım 33,5 lt yakıtla.
yakıt fullsave 95 oktan fiyat:3,36 toplam yakıt bedeli 113 tl ortalama tüketim 0,18tl km

yaris tabiki corollanın yerini tutmaz ama   bu verilerle arabamı dahada sevmeye başladım

not: aynı yolu aynı yükle şehir merkezlerinde trafiğe takılarak 5,7 ortalamayla döndüm

Yasal Uyarı: Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50 km/saat, şehirlerarası 90 km/saat, otoyol 120 km/saat’dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Model Yılı: '03
ben 2008 corolla 1.4 m/m trıptronik F1 dizel kullanıyorum kmde 0,15 krş yakıyor bence süper önceden 1.0 yarisim vardı o da 0.15 krş yakardı tasarrufu düşünenlere.selam .EN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: B+
Tüketilen yakıt miktarı        11  lt
Katedilen yol                110 km
Litre Fiyatı                 1.840  tl

100 kilometrede         litre yakıt tüketilmiş.
1 kilometrede   184 kurus TL'lik yakıt tüketilmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Tüketilen yakıt miktarı  21.2   litre
Katedilen yol  264   km
Litre Fiyatı   1,70   TL

100 kilometrede  8.030303030303031   litre yakıt tüketilmiş.
1 kilometrede   0.1365151515151515  TL'lik yakıt tüketilmiş. 
2007 Corolla 1.4 D-4D Comfort MMT
Yeni Kasa...