Gönderen Konu: klima  (Okunma sayısı 1366 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 39000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür edildi
klima
« : Haziran 29, 2016, 17:53:35 »
arkadaşlar kusura bakmayın yeni konu açtım ama bir türlü bulamıyorum.Bu klima condenser çıkışı tam olarak nerede bilgisi olan bilen varmı. ayrıca klima tuşunu kapattıktan sonra çok rezil bir koku geliyor fan dan bir şekilde yardım edebilecek varsa bekliyorum.

Not: araç içine sıkılan klima dezenfektanlarda defalarca kullandım faydası olmadı.

2012 d4d Corolla marka araç

Toyota Club Türkiye

klima
« : Haziran 29, 2016, 17:53:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: klima
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2016, 18:26:50 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40321.0 hoş geldiniz burayı okuyabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotam var havam var
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '11
  • 31 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2016, 12:34:48 »
arkadaşlar kusura bakmayın yeni konu açtım ama bir türlü bulamıyorum.Bu klima condenser çıkışı tam olarak nerede bilgisi olan bilen varmı. ayrıca klima tuşunu kapattıktan sonra çok rezil bir koku geliyor fan dan bir şekilde yardım edebilecek varsa bekliyorum.

Not: araç içine sıkılan klima dezenfektanlarda defalarca kullandım faydası olmadı.

sana tavsiyem klima açıkken arabayı stop etme arabadan ineceksen klimayı kapatıp fanı acık kalsın soğutma kesilecektir bu sefer fanıda durduran bilirsin birdaki açmanda koku olmayacaktır zaten bu işlem 10 sn sürmüyor ben böyle yapıyorum biyerde okumuştum araç stop etmeden klimayı kapatırsak klima kompresör ün ömrüde uzun olurmuş bilgine

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2016, 12:38:12 »
Araç içine puskurtulenlerden değil de kanalların içine hortumla sıkılanlardan alın, tavsiye ederim.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 15, 2016, 15:43:12 »

Klima dezenfeksiyonu yaptırın, ancak arkadaşın dediği gibi kanalların içini temizleyen detaylı temizlik. Ayrıca klimayı hep iç sirkülasyon modunda kullanmayın arada dışarıdan hava aldırın, sürekli iç sirkülasyon modunda kullanıldığında nem artışından koku daha fazla olacaktır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 17, 2016, 10:32:32 »
Bende 2011 corolla d4d var.Ayni sekilde klima calisip kapattigimds sadece fanda  çok pis koku geliyordu.torpidoyi söküp polen filtresini cikarttim.Fani actim çalıştırdım.Konunun birinde disardan spreyle mr musclu mutfak olanını oraya ara ara puskurttum.20 dk kadar
Daha sonra sonaxin  air fresh  spreyini ön koltugun oraya koyup düğmesine basip 20 dk da öyle çalıştırdı.Bunun yaninda eğer klima hava kanaallarina köpük yapamadim .
Ama koku büyük oranda azaldi.Klimayi kullandiktan sonra  kapatmadan 1 2 dk once mutlaka ic sirkulasyonu kapatıp klimayi kapatip fan ile calisitirin.nem kalmasin.ben den önceki sahibi bu sekilde kullanmamis herhalde ki acayip koku yapiyordu.
Temizleme yaparken hava kanallarini da mutlaka temizlemeli.Ben en yakin zamanda wurth ile onuda yaparsan hiç koku kalmaz

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla