0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selam arkadaşlar yeni bir sorunla karşılaştım. aracın motor kaputunu actığımda üst kapakta çok az da olsa yağ kalıntıları gördüm. aracı park ettiğim yerden çektiğimde de baktım alttan yağ damlamış yani araçta yağ lambası hiç yanmadı acaba sorun nedir ne yapmamı önerirsiniz
teşşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler için ilk aracım çok bilgi sahibi değilim sizlerden yardım almak çok değerli bilgiler öğreniyorum toyota ailesinde. yağ çubugunda seviye nerde olmalı aşagı yukarı hocam birde bu sayıklarınızın maliyeti ne olur bana
Rica ederim, ben de burada çok şey öğrendim sağolsunlar.Hangi servise gidecekseniz bu durumu önceden bildirmenizde yarar var, dediğim gibi contanın donması hava durumuna göre uzun sürüyor.Yağ seviyesi Max-Min çizgisi ortalarında olur. Min e de yaklaşmamalı , Max çizgisine de. Daha önce sorun yaşamadıysanız, yağ eksiltme böyle damlama ile sızma ile olmaz. Normal bakıma göre 30-50 TL arası masrafı olur conta işinin, servise , gideceğiniz yere göre değişir. Basit bir işlem, alt karter sökülür, temizlenir , conta sürülüp kapatılır, beklenir.