Gönderen Konu: yağ sızdırma  (Okunma sayısı 2314 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benim babam toyota gibi adam !!!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '06
  • 9 kere teşekkür etti
yağ sızdırma
« : Haziran 28, 2016, 09:57:21 »
selam  arkadaşlar yeni bir sorunla karşılaştım. aracın motor kaputunu actığımda üst kapakta çok az da olsa yağ kalıntıları gördüm. aracı park ettiğim yerden çektiğimde de baktım alttan yağ damlamış yani araçta yağ lambası hiç yanmadı acaba sorun nedir ne yapmamı önerirsiniz

Toyota Club Türkiye

yağ sızdırma
« : Haziran 28, 2016, 09:57:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: yağ sızdırma
« Yanıtla #1 : Haziran 28, 2016, 10:06:56 »
selam  arkadaşlar yeni bir sorunla karşılaştım. aracın motor kaputunu actığımda üst kapakta çok az da olsa yağ kalıntıları gördüm. aracı park ettiğim yerden çektiğimde de baktım alttan yağ damlamış yani araçta yağ lambası hiç yanmadı acaba sorun nedir ne yapmamı önerirsiniz

Karter sıvı contası yenilenmeli. Bir sonraki bakımda, karter sıvı contasının yenilenmesini isteyin. Sabahtan bırakın, akşama kadar yağ koymasınlar, akşama doğru yağ koydurup devam edin. Üst motor kapağındaki sızıntı çok fazla değilse dokunmaya gerek yok. Onda da sızıntı fazla ise sıvı conta yenilenmesi gerekebilir. Aynı şekilde sıvı conta iyice donmadan yağ koydurmamak lazım.
Yağ lambası yanacak kadar akıtmaz. Yağ seviyesini gene de kontrol edin bakıma kadar. Önemli bir sorun değil. Zamanla contanın deforme olması ile hafif kaçak yapması. Ortalığı kirletmesi dışında bir problem değil, ama ihmal edilmemeli. Benimkinde de çok hafif terleme ve ince şekilde damlatma vardı, yapıldı son bakımda.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 28, 2016, 10:10:37 »
teşşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler için ilk aracım çok bilgi sahibi değilim sizlerden yardım almak çok değerli bilgiler öğreniyorum toyota ailesinde. yağ çubugunda seviye nerde olmalı aşagı yukarı hocam birde bu sayıklarınızın maliyeti ne olur bana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 28, 2016, 10:17:47 »
teşşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler için ilk aracım çok bilgi sahibi değilim sizlerden yardım almak çok değerli bilgiler öğreniyorum toyota ailesinde. yağ çubugunda seviye nerde olmalı aşagı yukarı hocam birde bu sayıklarınızın maliyeti ne olur bana
Rica ederim, ben de burada çok şey öğrendim sağolsunlar.
Hangi servise gidecekseniz bu durumu önceden bildirmenizde yarar var, dediğim gibi contanın donması hava durumuna göre uzun sürüyor.
Yağ seviyesi Max-Min çizgisi ortalarında olur. Min e de yaklaşmamalı , Max çizgisine de.  Daha önce sorun yaşamadıysanız, yağ eksiltme böyle damlama ile sızma ile olmaz.
Normal bakıma göre 30-50 TL arası  masrafı olur conta işinin, servise , gideceğiniz yere göre değişir. Basit bir işlem, alt karter sökülür, temizlenir , conta sürülüp kapatılır, beklenir.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 28, 2016, 10:34:08 »
Rica ederim, ben de burada çok şey öğrendim sağolsunlar.
Hangi servise gidecekseniz bu durumu önceden bildirmenizde yarar var, dediğim gibi contanın donması hava durumuna göre uzun sürüyor.
Yağ seviyesi Max-Min çizgisi ortalarında olur. Min e de yaklaşmamalı , Max çizgisine de.  Daha önce sorun yaşamadıysanız, yağ eksiltme böyle damlama ile sızma ile olmaz.
Normal bakıma göre 30-50 TL arası  masrafı olur conta işinin, servise , gideceğiniz yere göre değişir. Basit bir işlem, alt karter sökülür, temizlenir , conta sürülüp kapatılır, beklenir.
teşekkürler hocam birazdan  bi fotograf atacagım çok minimum bir yag atması var zaten arabada ilginize teşekkurler

Mesaj Birleştirildi: Haziran 28, 2016, 11:01:13
https://drive.google.com/file/d/0B2ya7echx1zgX3BhRURWeE5KbXc/view fotografa bır bakabılr mısınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 28, 2016, 11:05:53 »
Plastik motor kapağını çıkarıp çekseydiniz daha iyi olurdu. Fakat önemli bir sızıntı görünmüyor. O hafif terlemeler normal.
Silin geçin, üst kapakla oynatmayın.

Alt Karter kapağının sökülüp , iyi şekilde conta yenilenmesinde bir sakınca yok (sızıntı varsa). Hatta karterde biriken tortunun temizlenmesi de iyi olur. Fren temizleyici, yağ çözücü bir temizleyici ile temizleyip kapatırlar.
Bunları kafanıza takmanıza gerek yok. Piyasadaki en sorunsuz, en uzun ömürlü motor bunlar.
LPG olmadığı sürece yüzbinlerce km gider. LPG de bile sorun yaratmıyor.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 28, 2016, 20:09:02 »
Aracım lpg li maalesef ama umarım sorun yaşamadan binerim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 29, 2016, 00:12:07 »
Manifoldun ustundeki yag sanki lpg enjektor hortumlarindan cikmis gibi

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 05, 2016, 07:42:16 »
Bende öyle gözlemledim hocam motorda şükür yağ kaçak sızdırma yakma eksitme yok. 2 bin km yol yaptım yağ seviyesi hala stabil ilginize teşekkürler iyi bayramlar