0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçende aracımın radyatör suyunu değiştirdim. değiştirme işleminde 25 litre klima suyu, 1 adet Abro 10 minutes Radyatör temizleyici ve 3 litre kırmızı antifriz sıvısı kullandım.Yaptığım adımlar şöyleydi:1. Beyaz su haznesini söktüm ve iyice yıkadım ve geri taktım.2. Radyatörün altında+ki beyaz tapayı açtım ve suyu boşalttım.3. Termostatı çıkarttım. ''iyiki sökmüşüm, thermostat yanlış takılıymış''4. Silindir bloğunda bulunan metal tapayı söktüm. böylece motorun içindeki su boşaldı.5. Kaloriferi ayarını en sıcağa getirdim. Radyatör temizleme ilacını radyatöre boşaltıp üstüne su ile tamamlayıp motoru çalıştırdım. motor rölantide çalışarak yanında durdum ta ki fanı devreye girdi. fan devreye girdikten sonra 10 dakika çalıştırmaya devam ettim sonra stop ettim ve tamamen soğuyuncaya kadar bekledim. ve ardından her iki tapayı boşalttım ve tapaları tekrar taktım.6. Dört sefer su doldurup iki 3 dakika rölantide çatıştırıp boşalttım.7. Termostatı geri taktım. yedek su haznesini geri taktım ve içine bir miktar klima suyu koydum.8. Antifrizi radyatöre boşalttım ve üstüne klima suyu ekleyerek tamamladım. kapak açıkken motoru çalıştırdım ve ısınmasını bekledim. su seviyesi yavaş yavaş düşmeye başlayınca üstüne ekledim eksilme durana kadar. sonra motoru stop edip kapağını kapattım.Radyatörün eski suyu temizdi ama temizleyiciyi daha önceden satın aldığım için kullandım.