Gönderen Konu: hava filtresi değişimi sonrası rölanti düşmesi normal mi?  (Okunma sayısı 14739 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
merhaba değerli dostlar.
5-6 gün önce yağ bakımı sırasında hava filtresini değiştirttim. akabinde rölanti düşüklüğü sorunu başgösterdi.
hızla giderkenboşa alınca veya yokuş aşağı boşa alınca ne kadar gidersem gideyim rölantide sıkıntı yok. ama durunca rölanti yavaş yavaş düşüyor. 6-7 saniye sonra 750 devirin altlarına kadar düşüyor ve titreme...
lpg ciye götürdüm belki ayar istiyodur diye. karbüratör yok abi, bu motor gaz ayarı bozmaz hava filtresi değiştirmeyle dedi. boğaz kısmına baktır dedi.
bazen düşmüyor, herhalde düzeldi diyorum, bir sonraki durmaya gene yapıyor. düzensiz bir düşüş yani.
benzine alınca hiçbir sıkıntı yok. 
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: hava filtresi değişimi sonrası rölanti düşmesi normal mi?
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2016, 10:15:09 »
Ahmet bey merhaba . Sorunun içinde aslında cevabı vermişsiniz . Aracınız benzinde hiçbir sorun çıkarmazken lpg de bu sorunları yapıyor ise zaten başka yerlerde sorun aramak yanlış olur . Anladığım kadarı ile aracınızda emilatörlü sistem var yani sıralı sistem Lpg yok . Hava filtreniz değiştiğinden dolayı sisem giren hava oranı değişmiş  araç benzinde bu ayarı kendi yapıyor ve ortada sorun yok . Fakat lpg de muhtemel hava yakıt oranı bozuk hava fazla gaz az geliyor araçta haliyle başlıyor titremeye . İyi bir lpg ustasına gaz ayarı yaptırın derim . Bence sorun bu ama genel olarak eğer benzinde sorun yoksa aracınızda Kesinlikle aracınızda lpg kaynaklı bir sorun var .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2016, 10:51:10 »
ilginizden dolayı teşekkürler yücel bey.
ilk mesajımda belirtmiştim.  lpg ayarı yaptırmaya götrürdüm. ustaya dedim hava filtresi değiştirdim, rölanti düşüyor dedi. gaz ayarı ister abi  hava filtresi değişince dedi. aldık içeri. kaputu açınca direk abi bunda karbüratör yok, gaz ayarını bozmaz hava filtresi değiştirmeyle dedi. boğaz kısmına baktır bir dedi .götürdüğüm usta da çok iyi bir usta.
ancak boğaz kısmı, hava filtrsi değişmesiyle aynı anda neden sorun çıkarsın ki diye de düşünmekteyim.
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2016, 14:13:56 »
Gaz ayarı elbette ki var, yalnız bunu bilgisayara bağlamadan direk söylemesi düşündürücü. Yücel Bey'in dediği gibi, sizin LPG sistemi sıralı sistem mi, yoksa karbüratör/tek nokta enjeksiyon sistem mi?

LPG de değil de benzinde de aynı sorunu yaşıyorsanız;
 Hava filtresi yerine tam oturtuldu mu, filtre kapağı doğru şekilde kapalı ve tam basıyor mu, akünün önündeki hava emiş borusunda herhangi bir engel veya kopukluk var mı eğer yoksa bu borudan doğru hava akışı var mı diye elle/kulakla kontrol yapılmalı, hava filtre kutusundan motora giden boru üzeinde hava ölçen bir sensör ve kablosu var kontrol edilip kopma veya takılmama durumu var var mı; diye kontrol yapmanız sıhhatli olacaktır.

Şayet bunlar düzgün ve benzinde de sorun yoksa; boğaz kelebeği, rölanti ayarlayan mekanizmalar gözden geçirilmeli. İnşallah çok basit ve masrafsız olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 28, 2016, 11:32:43 »
Gaz ayarı elbette ki var, yalnız bunu bilgisayara bağlamadan direk söylemesi düşündürücü. Yücel Bey'in dediği gibi, sizin LPG sistemi sıralı sistem mi, yoksa karbüratör/tek nokta enjeksiyon sistem mi?

LPG de değil de benzinde de aynı sorunu yaşıyorsanız;
 Hava filtresi yerine tam oturtuldu mu, filtre kapağı doğru şekilde kapalı ve tam basıyor mu, akünün önündeki hava emiş borusunda herhangi bir engel veya kopukluk var mı eğer yoksa bu borudan doğru hava akışı var mı diye elle/kulakla kontrol yapılmalı, hava filtre kutusundan motora giden boru üzeinde hava ölçen bir sensör ve kablosu var kontrol edilip kopma veya takılmama durumu var var mı; diye kontrol yapmanız sıhhatli olacaktır.

Şayet bunlar düzgün ve benzinde de sorun yoksa; boğaz kelebeği, rölanti ayarlayan mekanizmalar gözden geçirilmeli. İnşallah çok basit ve masrafsız olsun.

ilginiz için teşekkürler mahmut bey.
benzinde hiçbir sorun yok.
motor enjeksiyonlu.
biraz araştırdım internetteki forumlarda. normaldir demişler hava filtresi değişiminden sonra. 10-15 güne kalmaz normale döner demişler bir kaç yerde. ben de bir süre bekleyeceğim. eğer düzelme olmazsa boğaz kelebeğinden başlayacağım bakıma.
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 28, 2016, 14:16:34 »
ilginiz için teşekkürler mahmut bey.
benzinde hiçbir sorun yok.
motor enjeksiyonlu.
biraz araştırdım internetteki forumlarda. normaldir demişler hava filtresi değişiminden sonra. 10-15 güne kalmaz normale döner demişler bir kaç yerde. ben de bir süre bekleyeceğim. eğer düzelme olmazsa boğaz kelebeğinden başlayacağım bakıma.
Hayır Ahmet Bey; boğaz kelebeği sağlam bence. Çünkü benzinde sorun yaşanmıyor. Ama boğaz kelebeği temizliği yapılması da elbette ki iyidir. Fakat sizin regülatör de dahil olarak LPG için ayar yapılması gerekli bence.
 Ben size teşekkür ederim, iyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 04, 2016, 16:06:56 »
ilgilenen herkese teşekkür ederim.
internetteki araşrtırmamda bulduğum sonuç doğruymuş.
hava filtresi değişiminden sonra başlayan rölanti düşmesi ve dalgalanması, yaklaşık 2 hafta gibi bir sürede azalarak bitti.
normale döndü rölantim şu anda.
herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
ahmet - 1980 / samsun
Arh+