0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geri görüş kamerası diye başlık açmıştım. 5" ekranı olan kameralı bir kit almıştım. O konumu referans alabilirsiniz.Mesaj Birleştirildi: Haziran 26, 2016, 13:49:56http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=70121.msg953468#msg953468İleriki mesajlarımda montajı annlattım.
Çok pahalı. Kamera ekran birlikte 20 dolara almıştım.
Bu fotoda ek yapılmış kablolar var, muhtemelen park sensörleri içindir. Aynı ekten faydalanabilirsiniz. Yada park sensörü kutusuna giden elektrik beslemesini kullanabilirsiniz.
Hakan bey anladigim kadari ile sizde benim gibi bu isten iyi anlıyorsunuz.Yumurtayi birakin baskasi pişirsin yoksa yumurta falan kalmayacak
Siz tüm eldeki malzemelerin fotosunu koyun birde o foto koyfuğunuz yerdeki ekin ne için olduğunu tespit edin. Yada park sensörü kutusunu tarifi yapımı kolay
O eklerdeki kabloyu kesmeyin. Bantını soyun. Kabloları birbirine veya şaseye temas ettirmeyin yoksa sigorta yanar. O bantlanmış yerleri sökünce bi kırmızı bi siyah kablo olduğunu görürsünüz. Geri görüş kamerasının güç kablosunu soyduğunuzda kırmızı ve siyah vardır. Birbiriyle eşleyin. Ek yapılan yerine etrafına dolayın sıkıca sonra da tekrardan bantla yalıtın sarın. Video kablosunu zaten takıp öne kadar getireceksiniz. Video kablosunun ekini de bantla sarmayı unutmayın zamanla titreşimden vs gevşemesin.
Benim av kablosunda aynı zamanda güç kablosu da olduğu için direk hem kamera hem monitör geri vites lambasının elektriğiyle çalışıyor. Fakat siz çakmaklık kısmını çıkarıp arkasından ek yapabilirsiniz. Ben araç içü kameranın gücünü bu şekilde aldım çakmaklık arkasından. Kabloları kesmeden dikkatlice yalıtımını soydum ve üzerine doladım kabloyu.
Olur bu iş, tecrübeli arkadaş çok. Sadece monitörün elektriğini çakmaklıktan alırsanız, araç çalıştığı sürece monitörde sürekli güç olur, ha bu bir sorun oluşturur mu derseniz bence oluşturmaz.
benim av kablosunda guc girisi yok mu acaba (yukaridaki resimlerdekilerle birebir olacak) , yada benim av kablom mu yok :s, tum resimlerdeki tum sari uclar av kablo, yani görüntü için değil mi?Monitöru, Çakmak girişine uygun bir dönüştürücü ile taksam istediğim zaman da çıkarsam nasıl olur ? Aynı şekilde bagajda da 12 voltluk bir giriş var, kameranin ihtiyacı olan gücü burdan saglasam nasıl olur? Sanırım bu durumda kamera ve monitör bu girişleri takılı olduğu sürece çalışacak.. monitörde sürekli güç olmaması için Mutlu Bey' in yaptığı gibi kamera ve Monitörün gücünü geri vites ışığından mı almak zorundayım?
2. soru için evet, eğer geri görüş kamerasına bağlamazsanız sürekli çalışır kamera. Monitör de çakmaklıktan güç alınarak sürekli beslenir, kameradan görüntü gelmeyince bir süre sonra bekleme moduna geçer genelde. Dediğiniz şekilde yapabilirsinzi
Hocam kırmızı ve siyah kablo çıkıyor farkkındaysanız. o çıkanlardan kırmızı kameranın kırmızıya, siyah da kameranın siyaha bağlanacak. Fakat kabloyu kesip bağlayamayabilirsiniz o nedenle elektrikçiye 1 dk da bağlar. Sadece bağlamasını istersiniz.