Gönderen Konu: Megane 3 HB hk.  (Okunma sayısı 2348 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 97000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür edildi
Megane 3 HB hk.
« : Haziran 25, 2016, 17:53:31 »
Herkese merhaba bir konuda fikirlerinizi öğrenmek istiyorum arabam 2005 1.6 terra, bir kaç haftadır 2011 1.5 dci megane'ı araştırıyorum sport editionda jantlar çok hoşuma gitti renault veya megane hakkında bilgisi olan fikri olanlar yazarsa sevinirim, iyi forumlar.

Toyota Club Türkiye

Megane 3 HB hk.
« : Haziran 25, 2016, 17:53:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: Megane 3 HB hk.
« Yanıtla #1 : Haziran 25, 2016, 19:45:29 »
Arkadasim 100.000 km den biraz fazla kullandi. El freni teli haricinde sorun yasamamisti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 25, 2016, 23:56:10 »
renonun ömrü 5 yıldır hocam. kulakların hassassa o tıkırtılar bitmez, arabayı sattırır adama. benim toyota tercihimdeki en büyük sebep bu oldu
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 26, 2016, 08:41:39 »
renonun ömrü 5 yıldır hocam. kulakların hassassa o tıkırtılar bitmez, arabayı sattırır adama. benim toyota tercihimdeki en büyük sebep bu oldu
Hocam asil tikirti toyotada. Renoda ses olmayan yerde toyotada bitmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 26, 2016, 08:54:24 »
Kesinlikle tavsiye ederim. Ozellikle ust donanimlilari. Dizelleri, ozellikle uzun yolda nispeten daha sessiz ve konforludur, buna nispeten yuksek km ve yastakiler de dahil. Aracta Nissan izleri gormek mumkun. Ayrica Avrupa uretim bulunursa, bir adim daha iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 26, 2016, 11:32:40 »
arka koltuklar  çok dar, arkaya binmeden karar vermeyin.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Haziran 26, 2016, 14:06:33 »
Katiliyorum, arka koltuk diz mesafesi nispeten azdir. Bagaj ise sinifinin en genislerinden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 26, 2016, 15:07:02 »
sadece diz değil , tavanda çok basık,  arka koltuk ortasına oturduğum zaman omuzum tavana değiyor. noröal arka koltukta da tavana sıfır oluyor kafam. diz mesafesi sınırda , bizim yarisin arkası megane 3 ten daha geniş.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Haziran 26, 2016, 15:27:21 »
Katilmiyorum, arka koltukta tavan mesafesi benzer hb araclar ile ayni. Omuz mesafesinde, arac sinifinin en genislerinden, iz acikliklari olarak da oyle, fakat yolcu, kapidan daha icte kaliyor. Yani omuz-kapi mesafesi nispeten fazla. Arka cam cizgisi ise nispeten yukseliyor, yani hafif bir coupe cizgisi var cogu hb gibi. Yaris ise Auris ile de birbirine yakin ic hacim ozellikleri sergiliyor yolcu anlaminda. Onda omuz-kapi mesafesi nispeten az, bu biraz da guvenlik ile ilgili bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 26, 2016, 17:50:59 »
Hakan bey, 2013 aracı almadan önce birçok aracı gidip yerinde gördüm, fluence ve megane 3 ün önce arka koltuğuna oturdum bayide satış elemanı şaşırmıştı, arka koltuk orta noktada iken abartmıyorum, omzum tavana değiyordu, kafam yan duruyordu. iş yerinden bir ablamızın abisi de askeri personeldi oyak indirimi ile megane 3 hb dizel almıştı, onunda arka koltuğuna 3 kişi oturduğumuzda sığamamıştık.  ben arka koltuğa  oturduktan sonra ön koltuğa bile oturmadan bayiden ayrıldım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 26, 2016, 18:04:07 »
Arif bey boyunuz kaç?Hadi başınızı anladımda omuzunuzun tavana değmesine şaşırdım bende.Benim boy 1.84 ben böyle bir sıkıntı yaşamadım.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #11 : Haziran 26, 2016, 18:22:12 »
Arif bey, dedigim gibi, arka taraf sinif standartlarinda,  diger hb lerden belirgin bir fark yok. Aracta bence sag on yolcu koltuguna oturan uzun ise, belki sol dizi on konsule degebilir. Bu on konsulun tasarimindan kaynakli. Ama bunun da arti ve eksi tarafi var. Arkada, C segment hb olculeri var. Sadece dedigim gibi, cam cizgisi nispeten yuksek, hafif bir coupe tasarimi var. Kapi-omuz mesafesi de fazla. Bu da ic omuz mesafesini nispeten azaltiyor ama guvenlik icin arti.
Bu arada megane 2 sedanlarda diz mesafesi cok fazlaydi. Kimisi bundan hoslanabilir. Ben ise; dar olmayan ancak kisiyi saran tasarimlari daha hos buluyorum. Yine ornegin, ic hacimleri ayni olan iki farkli aractan, cam tavanli aracin kullanicisina, bu donanimi olmayan arac dar gelebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 97000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 26, 2016, 19:06:47 »
malesef ses konusunda şuanki arabamda ön konsoldan bozuk yolda baya bir ses geliyor.

bahsettiğğim modelde 1.5 dci sport edition'ın jantları hoşuma gitti zaten sport edition'ın tek farkı jantlar galiba.

2011 dizel aurisle 2011 dci megane arasındayım ama auris'in de tipi çok hoşuma gitmiyor sanki megane biraz daha spor gibi duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 26, 2016, 21:53:03 »
Hocam asil tikirti toyotada. Renoda ses olmayan yerde toyotada bitmiyor.
belki segmente göre farklıdır. toyota değil de avensis diyelim o zaman. laguna 2'ye 5 yıla yakın bindim. megane 2 ve laguna 3' de epey  kullandım. tıkırtıları bezdirdi. t27'de direksiyon tıkırtısı haricinde (ki kronik gözüküyor) trim vs. hiçbir ses yok maşallah.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 26, 2016, 22:19:47 »
Boy 1.85 gövde boyum bacak boyuma gore daha uzun. Yani alt xl üst xxl hatta bazen xxxl . 96 kg.

*megane 3 te arka koltuklar on koltuklara nazaran  daha yukarıda dizayn edilmiş. hos arkaya hep iri birileri oturacak degilya. Kaynim 15 gun once sifir corsa aldi, yarisin arkasi daha genis dedi, kaynana kayinpederde ayni yorumda bulundu.  Ornek olsun dedim ama b sinifi sonucta.  Eskilerden bir cizim paylasmisti  birisi,  Hakan bey sizde olabilirsiniz. Prius auris yaris ic hacim olarak ayni idi onceki corolla dahi cok yakindi. İc hacim konusunda yaris gercekten genis bi arac.
  Dizel arac alacak olsam 1.5 reno motoru  ilk tercihim olur. Megane 3 hb tip olarak güzel bir aaraç.  İç hacmini görün derim ben genede..

** 2013 sonrasi reno 1.6 motorlar 8 enjeksiyonlu  standart LPG olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 26, 2016, 23:43:15 »
Meganenin arkasi aurise gore cok basik ve bogucu.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Haziran 27, 2016, 07:56:30 »
Aynen katiliyorum Arif bey. Yaris gercekten sinifinin en genis ic hacimlerinden birisine sahip. Auris ise yuksek bir arac, Yaris Verso gibi bu anlamda ve o oznel farki yaratan en onemli kaynak arka cam cizgisi. Ayrica arka cam da emsallerine gore dar yapili (eski konularda tartismistik). Tabi bu tercih, dedigim gibi aracta hafif bir coupe cizgisi mevcut.
Megane 3 de ise arka koltuk iki bolgeli (yil ya da donanima gore fark var mi bakmak lazim). Dolayisi ile arka ortada, yanlara gore yukseklik farki var.
Daha once de belirtmistim, atmosferik benzinlileri az yakmiyor cevremden duydugum kadari ile. Dci lar ise hem seri, hem az yakiyor. Bir suredir asiri beslemeli benzinlileri de var. Eskiden de, F1 dahil, bu konuda tecrubelilerdi zaten.
Eski Meganelar, Lagunalar vs ile en belirgin fark ise bence Nissan izlerinin, ortak calismalarin izlerinin gorulmesi, hem kasa, hem mekanik anlamda. Bu arada Fluence de ayni sinifta, sadece Sedan formlu gibi olmasina ragmen cok farkli araclar.
Avrupa uretimler ise; 2cm civari daha alcak, detaylarda da farklar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 28, 2016, 01:16:00 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=46891.40

bunun çoklu bir çizim halinde olanı da vardı.