Gönderen Konu: Yaris ile ilk kazam...  (Okunma sayısı 1537 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Yaris ile ilk kazam...
« : Haziran 25, 2016, 04:09:55 »
Merhabalar.  nisan ayında 2014 yaris aldım. İlk arabam olduğu için kasko sigorta toplam 3000 tl oldu. Bugün ilk kazami yaptım ve hala olayın etkisindeyim. Beyoglunun saçma sokaklarından İşlek olan yol benim yolumdu a ma sokak olarak görünüyor diğer araç ise cadde olan ama islrk olmayan hatta benim yolumdan daha dar olan bi yoldan önüme çıktı adamın sol çamurluk azcik içeri göçtü ve bende işe sağ önde az hasar var. Çok yavaş gidiyordum zaten çocuklar vardı araçta adam birden onuma çıktı sonra  inip bağırıp çağırmaya başladı sınır oldum hiç kontrol etmeden atladı önüme bende de suç var ama neden bu insanlar hemen bağırmaya başlıyor helede bayan olunca karşı taraf. Neyse tutanak vs tutuldu sonra okuldan arkadaşlar geldi bu basit olay için kasko bozulmasın diye adama 250 tl verdk ustaya gösterip gitti. Benim araç kaldı tabi öyle . Bu şekildeki bi kazada  kasko dan faydalanmak gerekmez mi olayın şokuyla hiç bisey yapamadım. Anlamadım da. Kasko neden yaptırıyoruz o zaman aracının hasar kayıtlı mi gorunur vs gibi bir ton soru var.s eneyi ki sigorta ve kasko bedeli ne kadar artardi. Bu şekilde yaparak iyimi yaptım kötü mü anlamadim.Yardımcı olursanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Yaris ile ilk kazam...
« : Haziran 25, 2016, 04:09:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
Ynt: Yarış ile ilk kazami..
« Yanıtla #1 : Haziran 25, 2016, 04:16:56 »
250 tl verdikten sonra tutanakları ne yaptınız? yırtsaydınız. 250 tl için de karşı tarafta gidip hasarı onartmazdı, kayıtta gözükmesin diye. neye olan olmuş zaten geçmi olsun.
anlattıklarınıza göre kanunen siz suçlusunuz, cd-sok yol önceliği. ve sizin ön karşı tarafın yan hasarı olunca gene siz suçlusunuz siz vurmuş görünüyorsunuz.
  kasko ve sigorta, bayan-erkek diye 2 farklı yolla, genç yaşlı diye, ehliyet kaç yaşında diye, önceki araç hasar urumu diye öyle devam ediyor. yani siz ehliyeti yeni almış genç bir bayansanız sizin sigorta kasko üst limitten çıkması normaldir. çok küçük hasarlarda kasko çok etkilenmiyor ama sigorta etkileniyor.  5 tl için bile sigortadan dosya açılırsa bir sonraki priminiz yüksek olur.
 kaskolarda 1000-1500 tl ye kadar hasar bozulmadığı bile olabiliyor.
 geçmiş olsun
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: Yaris ile ilk kazam...
« Yanıtla #2 : Haziran 25, 2016, 04:31:34 »
Tesekkur ederim. Peki alternatif olarak ne yapabilirim böyle bi durumda. Bütün tutanakları aldım hepsi bende. Birde tutanağı incelediğimde as damın tramer kaydı bugün başlıyor kaza zaten 10 da oldu. Nasıl oluyor böyle. Tramer kaydı yoktu belkide adamın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 25, 2016, 07:00:10 »
Gecmis olsun.
Kucuk boyutlu durumlarda direk yaptiginiz gibi, o anda halledilebilir. Karsi taraftan, Feragatname yerine gecebilecek bir imzali yazi alabilirdiniz.
Diger durumlarda kaskoyu kullanmaktan cekinmeyin. Ayni durum, hem sizin, hem baskalarinin haklarini korumaktadir sonucta. Kimse hak ve hukuksuz yollara basvurmasa da, toplumda gercek guven ortami olussa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 25, 2016, 09:43:52 »
Esra hanım geçmiş olsun dediğiniz gibi karşı taraf bayan olduğunda ne yazıkki bazı kendini bilmezler bağırıp çağırarak hatalı olsalar bile hatalarını bastırmaya çalışıyorlar.
Geçen sene eşimde bir doblonun aynasını kırmış dar bir geçişte adam ben olay yerine gidene kadar bağırmış arabadan çıkamamış eşim ağlayarak aradı beni.
Size öncelikli tavsiyem allah bir daha göstermesin tabi böyle bir durumda karşı taraf ağrasif tavırlar sergiliyorsa kitleyin kapılarınızı çağırın polisi.
250 ₺ olayına gelince cepten karşılanabilecek bir tutar bence hasarsızlık bozmaya gerek yok bende doblonun aynasının parasını vermiştim.
Kendi aracınızı yaptırmadan önce auto king gibi bir servise gösterin mini onarıma girecek türden bir hasar ise kaskonuz bozulmadan yaparlar.
Tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 25, 2016, 11:29:48 »
Geçmiş olsun. Memleketimin güzel insanlarını hayretle izliyorum. 250 karşı tarafa verdiniz ilave  Sizin aracınızda da min. 250 tl masraf çıksa gitti 500 tl. Geçen hafta 17000 tl hasar kayıtlı 2010 model golf için kasko teklifi aldım. 1500 tl.  Eğer mevcut hasar ağır hasar kaydı değilse öyle kasko sigorta aşırı yüksek çıkmıyor. Neymiş hasar kaydı görünmesinmiş. Görünmesin de bu araçta boyalı değişen parça olmaması anlamına gelmiyor.
Diğer bi konu karşı tarafın turumu. Yine siz bayansınız diye karşı taraf fazla bişey dememiş. Dün benzer bir durum bizimde başımıza geldi. Karşı tarafın mafya vari sürücüsü nün söylediği sözlerden bir parça.
Araba da eşim çocuğum var bana yer zaman söyle seninle orda görüşelim. Halbuki alt tarafı ufak bir kaza. Ama beyfendinin altın da son model BMW bizim altımızda kırık dökük Hyundai. Bu laf üzerine aklıma binbir türlü senaryo geldi ama Allahtan şeytana uymadık.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 25, 2016, 20:14:23 »
En kahramanca ve insancasini yapmissin Mehmet.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Haziran 26, 2016, 03:52:20 »
Ben hak gecmesinide istemiyordum ne olduğunu da anlamadim. Allah göstermesin bi daha olmaz inşallah. Olursa yapılması gerekeni yaparım herhalde de tam olarak yapılması gereken tutanakmi Mehmet bey. Birde karşı taraf okadar çok bagirdiki anlatamam size.. birde eşimin paneli olduğu için şehir dışındaydı ariyorum ulaşamıyorum öyle berbat bi durum ki okula gelemicem diyince bi kaç Arkds geldi neyse ki yoksa ben Ne yapicaz tutanak tutalım diyorum hala bagiriyor .. Allah kimseye yasatmasin inş ya son olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 26, 2016, 04:02:57 »
Ben hak gecmesinide istemiyordum ne olduğunu da anlamadim. Allah göstermesin bi daha olmaz inşallah. Olursa yapılması gerekeni yaparım herhalde de tam olarak yapılması gereken tutanakmi Mehmet bey. Birde karşı taraf okadar çok bagirdiki anlatamam size.. birde eşimin paneli olduğu için şehir dışındaydı ariyorum ulaşamıyorum öyle berbat bi durum ki okula gelemicem diyince bi kaç Arkds geldi neyse ki yoksa ben Ne yapicaz tutanak tutalım diyorum hala bagiriyor .. Allah kimseye yasatmasin inş ya son olur.
Yapmanız gereken öncelikle aracınızda matbu trafik kaza tutanağını bulundurmak. Karşı taraf hakaret boyutunda bağırmıyorsa bırakın bağırsın rahatlasın. İlk etapta yapacağınız Arabaların resmini çektikten sonra karşı tarafa ruhsatı ehliyeti sigortası olup olmadığını vakit kaybetmeden sormak. Eğer yok ise ilk yapacağınız 155 aramak. Eğer bunlar var ise araçları müsait bir yere çekip kaza tutanağını doldurmaya başlayabilirsiniz. Tutanakta zaten herşey anlatılmış durumda.
Baktınız karşı taraf sizden para kopartmaya çalışıyor, tutanaak tutulmasına yanaşmıyor muhtemel ya sigortası yoktur yada aracının başka bir kusuru vardır. O durumlarda da 155 arayıp ekip isteyebilirsiniz.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."