Gönderen Konu: 1999 TOYOTA COROLLA 1.6 TERRA hararet göstergesi  (Okunma sayısı 5594 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
1999 TOYOTA COROLLA 1.6 TERRA hararet göstergesi
« : Ağustos 08, 2006, 17:52:43 »
arkadaşlar bende 1999 TOYOTA COROLLA 1.6 TERRA var hararet göstergesi arabayı  çalıştırdıkdan kısa bir süre sonra hararet yarıya çıkıyor hemen.ama yarıyıda geçmiyor.sizce sorun nedir
"TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOK"

Toyota Club Türkiye

« : Ağustos 08, 2006, 17:52:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2006, 19:45:07 »
Yarıyı geçmedikçe sorun yoktur arkadaşım, hem ne kadar hızlı ısınırsa o kadar iyi. Keşke benimki de çabuk ısınsa
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2006, 19:59:16 »
Yarıyı geçmiyor derken olması gereken yerin yarısını mı?

Bu arada ben bu arabaların hararet mevzusuna hastayım.Yahu ne yukarı ne aşağı eynen sabit.Ben Corsada biraz ayağımı gazdan çeksem hararet düşüyor basıyorum 90 oluyor fln.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ağustos 10, 2006, 09:02:18 »
yani ibre tam ortayı gösteriyor.aracı çalıştırıyorum 1dk sonra ibre ortaya çıkıyor.bide araç rolantide iken bir çınlama sesi geliyor gazverdiğim zaman gidiyor bu çok hafif çınlama sesini kayışmı yapıyor acaba
"TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOK"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 10, 2006, 22:51:34 »
Alıntı yapılan: Murat Kurt
yani ibre tam ortayı gösteriyor.aracı çalıştırıyorum 1dk sonra ibre ortaya çıkıyor.bide araç rolantide iken bir çınlama sesi geliyor gazverdiğim zaman gidiyor bu çok hafif çınlama sesini kayışmı yapıyor acaba [/quote]

bilya sesi olabilir bizde bir şakırtı var bilyadan dediler. çabuk ısınması iyi hemen ısınıp motor fazla aşınmaz ve ısına na kadar geçen zamanda aşırı benzin sarfiyatı azalır. bizim 97 de çabuk ısınıyo. ama hararet yapmıyo.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ağustos 30, 2006, 08:59:29 »
Toyota'ların hararete olan dayanıklığına hayranım gerçekten. Benim 99 Corolla'nın motor bloğundan radyatöre giden hortumunun bir kenarı yarılmış, oradan da su akmış gitmiş. Buna rağmen İzmir Gaziemir'deki evimden çıkıp Alsancak'taki ustama kadar (yaklaşık 15-20 KM) gittim, hararet gene de yarıdan yukarıya çıkmadı. Bu olay 2005 haziran ayında oldu. Yaz sıcağına rağmen arabaya hiç bişi olmadı. Halbuki Brava HGT'si olan bir arkadaşım bu olaydan 2 hafta sonra benzer bir sorundan motorun keçe-conta larını yaktı, 1000 YTL civarı masrafı çıktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Ağustos 31, 2006, 02:15:41 »
evet ben de arabayı ilk aldığımda elektrikçi elektrikçi dolaştım..hiçbirisi arkadaşım bu normaldir Toyotalar böyledir demedi..hatta kesin bi sorun var falan deyip sebebini bulamamaları beni mahvetmişti..sonunda daha önce corollası olan bi akrabam bunun normal olduğunu söyleyince içim ferahladı ve Toyota beni yine kendine hayran bıraktırdı...1 milim bile hararet göstergesi yukarı çıkmıyor mühendislik harikası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Eylül 21, 2006, 21:25:46 »
kasik toyota özelliği bu arkadaşlar 16 yıldır devamlı corolla kullanıyorum motor soğukken 2 km gittiğimde 90 geliyor 1 mili bile oynamıyo bu 2 ikinci corollam dizellerinde bu özellik varmırır bilmem ama benzinliler böyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2006, 23:08:38 »
hemen hemen bütün araçların en iiyi performans ve motorun en az yıprandığı sıcaklık 80-88 C dir. bu sıcaklığa gelinceye kadar yıpranma, yakıt, performans düşüklüğü en üst seviyededir. 88c nin üzerinde ise aşırı sıcak motordaki bazı parçalara, elk.aksamına ve keçelere zarar vermeye başlar ve yağ da gerekli korumayı yapamamaya başlar. bunun içindirki 90 c de fan soğutmaya baslar. senin konun olması gereken ve  bir toyota klasiğidir. böylece aracın  hem az yıpranıyor hem ekonomik yakıyoyor hem de en iyi seviyeye getiriyor kendini..  gayet doğal ve bi sorun yok..

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Eylül 29, 2006, 04:45:41 »
aynı araçtan bende var, senin gibi hiç düşünmemiştim bu araç neden çabuk ısnıyor diye :=) hepsi corolla gibi ısınıyor zannetmiştim ki anlaşılan değilmiş, e o zmn yaşası corolla
bu arada aracımda lpg var, sıcaklık benzindeki gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #10 : Ekim 13, 2006, 19:04:31 »
Alıntı yapılan: Levent Sevim
Hiçbir sorun yoktur.Klasik Toyota özelliğidir, motor çabuk ısınır ve hararet yapmaz.
[/quote]
peki benim arabada ısınmıyo yarıya kadar cok zor cıkıyor ne olcak peki?cabuk ısınmıyo anlıycan..

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ekim 13, 2006, 19:55:27 »
Alıntı yapılan: arslan sahin
peki benim arabada ısınmıyo yarıya kadar cok zor cıkıyor ne olcak peki?cabuk ısınmıyo anlıycan..
[/quote]
hiç kimsede sorun yokken sizde olması sizin aracınıza özel bi sorun olduğu anlamına gelir servise gösterseniz iyi olur belkide hararet göstergeniz arızalı olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 13, 2006, 21:38:43 »
Eğer hararet çok zor çıkıyorsa termostatınız bozuk olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 13, 2006, 22:34:05 »
Evet sorun termostatta...
Bende de vardı aynı sorun...