Gönderen Konu: F1 kulakçık kullanımı hakkında tecrübelerinizi paylaşır mısınız ustadlar  (Okunma sayısı 9499 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
Öncelikle herkese selamlar, hayırlı ramazanlar arkadaşlar. Aracım 2016 auris 1.6cvt multis. Bu f1 kulakçıkları sadece manuel kullanımda devreye giriyor diye biliyordum ama "D" konumundayken kulakçıklara basıyım dedim ve ekranda + - yaparak 6-7 istediğim vitese geçtiğini gördüm ve biraz süreden sonra tekrar ekranda normal d konumuna geçti. Tecrübeli arkadaşlarımızdan bunu hangi durumlarda bana kolaylık sağlayacağını öğrenmek istiyorum. Öncelikle aklıma gelen düz ve müsayit yokuş aşağı yollarda d konumunda motor freniyle inerken bazen araç vitesi küçültüğünden fazla motor frenli yüksek devirde biraz bağırarak iniyor. Ben müsayit yollarda kulakçıkla 7 yani en üst vitese alsam ve aracın biraz daha az motor freniyle gitmesini istesem kullanabilir miyim bu aklıma geldi. Yokuş aşağı müsayit yollarda çok yavaşladığı için gaza basmak yerine salmak istiyorum aracı. Siz kullanıyor musunuz d konumunda bu kulakçıkları ve kullanıyorsanız hangi durumlarda paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden okuyan, cevaplayan zaman ayıran herkese teşekkür ediyorum. Görüşmek üzere.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Merhaba
Bizde 1.6 CVT Corolla var ve Auriste bulunan bu F1 kulakçıklar Corollada yok. Biz sonradan Üstad ile birlikte yaptık.
Yokuş inişlerde dediğiniz gibi + ya basıp vites yükseltip rahatlatabilirsiniz. Ani hızlanmalarda - ye basıp vites küçültebilirsiniz. Aslında bu zamanla içgüdüsel oluyor. Alıştıkça farkına varmadan kullanıyorsunuz. Ama güzel bir özellik biz çok memnunuz
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Özellikle trafikte ışıklara gelir iken motor freni ile yavaşlamakta çok işe yarıyor.
Veya ani sollama ihtiyacı öncesinde vitese dokunmadan istediginiz vitesede gelebiliyorsunuz.

Tekrar kullanmaz iseniz yaklaşık 10 saniye sonra otomatik e geri döner.
Daha erken dönmesini isterseniz + tusuna basılı tutarak otomatik e geçebilirsiniz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
Ben daha çok yokusta veya sollama yaparken vites küçültmek icin kullaniyorum. Çok zevkli çünkü  vitese müdahale edebiliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
yanlız şöyle de bir durum var.. otomatik vitesli araçlarda araç, sizin sürüş karakterinize göre bir program geliştiriyor. sürekli vitese müdahale ederseniz de vites geçişlerinde dengesizlik yaşamaya başlıyorsunuz. yani örnek daha yüksek devirlerde vites atıyor ama siz sakin gitmeye çalışıyorsunuz araç altınızda vahşi bi beygir gibi davranıyor..  :lol:
(tabi bütün bu yazdıklarımı fiat, fiesta, ve wv araçlarda yaşadım toyota da fikrim yok ama muhtemeldir bilesiniz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
yanlız şöyle de bir durum var.. otomatik vitesli araçlarda araç, sizin sürüş karakterinize göre bir program geliştiriyor. sürekli vitese müdahale ederseniz de vites geçişlerinde dengesizlik yaşamaya başlıyorsunuz. yani örnek daha yüksek devirlerde vites atıyor ama siz sakin gitmeye çalışıyorsunuz araç altınızda vahşi bi beygir gibi davranıyor..  :lol:
(tabi bütün bu yazdıklarımı fiat, fiesta, ve wv araçlarda yaşadım toyota da fikrim yok ama muhtemeldir bilesiniz)
Ufuk bey ;
    Ecunun sizin kullanımıza göre devir ve vites değişim zamanlarını kaydetme ve bundan sonraki kullanımlarda buna göre davrandığını sanmıyorum. BMW'de bile böyle bir sistem yok. Bunun yerine örneğin BMW'de sürüş karakterinizi spor - ekonomi gibi siz seçiyorsunuz. Aynı şey toyotada da ES tuşu ile siz ayarlıyorsunuz. Gaz tepkimeleri de ECU da standart olarak geliyor ancak siz isterseniz yazılıma müdahale ederek değiştirtebiliyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Vites değişimi gaza basma miktarınıza göre ayarlanıyor. Banada mantıksız geldi sürüş karakterine göre ayarlama. Zaten spor modu var yada manuel modu var. İstediğim gibi müdahale imkanı veriyor
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ben en çok motor freni için kullanıyorum kulakçıkları.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2013 Auris Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Çok pratik, manuelden sonra keyfini çıkarıyorum gerçekten.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Model Yılı: -
Ben de bugün yokuş çıkarken ve araç sollarken vites küçültüm deviri yükseltip hızlanmasının faydaları oluyor. Böyle gerekli durumlarda manuel  moda almadan yapmak güzel oluyor. Kullanışlı gayet.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Kaan bey merhaba f1 kulakciklari nasil entegre ettiniz anlatabilirmisiniz tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
1.4 d4d mm sahibiyim aynı kulakçıklar bende de var. Işıklara yaklaşırken hem frene daha az basmak için hem de yakıt tasarrufu olsun diye vites küçültürüm. Ayrıca uzun yolda öndeki araca hızlı yaklaşıyorsam frene basmak yerine devir uygunsa bazen vites küçültüyorum. Bir de multimode maalesef yokuşlarda kararsızlık yaşayabiliyor. Garip yerlerde vites yükselttiğinde ben kulakçıktan küçültüyor ya da yükseltiyorum.
Sonuç olarak araç kullanırken freni ne kadar az kullanırsam kendimi o kadar iyi hissediyorum. Otomatik vites araçta da bu kulakçıklar buna çok yardımcı oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Özellikle, arkama yapışan dengesiz şöforlere, F1 kulakçıklarla 2 vites küçülterek cevap veriyorum.
Auris 1.6 Advance Skypack Multidrive S