Gönderen Konu: COROLLA VİTES SORUNU  (Okunma sayısı 4278 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 4500
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür edildi
COROLLA VİTES SORUNU
« : Haziran 23, 2016, 11:48:15 »
Herkeze Merhaba arkadaşlar 2016 corolla aldım daha 5 ay oldu 4.500 km de araç çalıştırırken boşta mesela çalıştırdım  ayağım sonuna kadar debriyaj da vitesi bire atacağım girmiyor bende tekrar çift debriyaj yapıyorum o şekilde giriyor birde çok nadir vites atarken sıyırma  olur sizce neden servisi aradım dedi belki baskı balta yandı dedim öyle olsa rampa da yüklü iken devir sayısı sabit kalmaz araba bağırır gitmezdi  fikri olan var mı ?

Toyota Club Türkiye

COROLLA VİTES SORUNU
« : Haziran 23, 2016, 11:48:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 92500
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
Ynt: COROLLA VİTES SORUNU
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2016, 13:28:37 »
Ali bey en çabuk şekilde serviste debriyaj telini kontrol ettirin ve ayarlatin. Vites kutusuna da baksinlar. Bu parçalar garanti kapsaminda değil. Kullanıcı hatası der geçerler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2016, 21:30:38 »
Ben Gaziantep  servisi aradım onlar dedi araba eski arabalar gibi tel yok switch var dediler araba yeni biraz açılsın araba yeni olduğu için  switch tam algılamiyor  eğer devam ederse yol  yardımı arayın biz gelir bakarız yada çekiçi göndeririz  dediler başka kimsede olmadı mı böyle birşey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 145 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2016, 22:44:44 »
Ben Gaziantep  servisi aradım onlar dedi araba eski arabalar gibi tel yok switch var dediler araba yeni biraz açılsın araba yeni olduğu için  switch tam algılamiyor  eğer devam ederse yol  yardımı arayın biz gelir bakarız yada çekiçi göndeririz  dediler başka kimsede olmadı mı böyle birşey
Sizin servis çok zekiymiş. Yol yardım çekici bedavaya mı gelecek ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2016, 23:07:20 »
Hocam arac yeni oldugu için parçalar alisma süreci olabilir.Garantisi var.10 bin bakiminda sorarsiniz.
Bende 2 gün önce servisteydim.2011 corolla da ayna mahruti galan degisecek dediler.garanti extra nkapsaminda.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2016, 23:12:22 »
Sizin servis çok zekiymiş. Yol yardım çekici bedavaya mı gelecek ?
Yol yardim satin alindiysa evet bedava

Sent from my SM-G900H using Tapatalk

SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 24, 2016, 01:25:25 »
Yol vardım ve çekici ilk 1 yıl ücretsiz sıfır araç olduğu için araç daha 5 ay lik olduğu için yol yardım ve çekici ücretsiz bunu yeni araç alan herkeze evraklarıni veriyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 145 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 24, 2016, 07:39:35 »
Yol vardım ve çekici ilk 1 yıl ücretsiz sıfır araç olduğu için araç daha 5 ay lik olduğu için yol yardım ve çekici ücretsiz bunu yeni araç alan herkeze evraklarıni veriyorlar
kusura bakmayın bilmiyordum. Inşallah acil bir yere giderken çekiciile uğraşmadan halledersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 35000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 26, 2016, 10:31:49 »
Arkadaslar 1,33 life modellerin vites sorunuyla ilgili daha onceki konuları okudum bu konuyu da okudum ama benim araba 18.000 km de hala viteste 1 den 2 ye gecerken tak tuk ses var. Yani 2-4-6 tak tuk 1-3-5 takır tukur ses var. Geri viteste super ama hic sıkıntı yok . Var mı konuyla ilgili fikri olan. Tecrubelerinizi paylasırsanız  cok memnun olurum.Herkese ıyı gunler dılıyorum.
IYININ DE IYISI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 06, 2016, 01:26:25 »
Arkadaslar 1,33 life modellerin vites sorunuyla ilgili daha onceki konuları okudum bu konuyu da okudum ama benim araba 18.000 km de hala viteste 1 den 2 ye gecerken tak tuk ses var. Yani 2-4-6 tak tuk 1-3-5 takır tukur ses var. Geri viteste super ama hic sıkıntı yok . Var mı konuyla ilgili fikri olan. Tecrubelerinizi paylasırsanız  cok memnun olurum.Herkese ıyı gunler dılıyorum.

Evet bende de var aynı durum benimde araç 970 kmde halen 1. den 2 ye geçerken tok bir ses geliyor. Naptınız sorunu araştırabildiniz mi ,?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 06, 2016, 02:34:11 »
benim aracım 2015 25 ağustos trafiğe çıkışlı şuan 9800 km de ilk aldığımız zamanlar bire takarken ikinci kez yenilemek zorunda kalıyordum birde geri vitese ilk zamanlar cok yapıyordu sonra dreksiyonu çevirirken sürtünme sesi sonradan dreksiyon kesildi ve vites sorunu da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 24, 2016, 23:56:41 »
Evet bende de var aynı durum benimde araç 970 kmde halen 1. den 2 ye geçerken tok bir ses geliyor. Naptınız sorunu araştırabildiniz mi ,?

Kusura bakmayın ancak cevap yazabıldım. Yurtdısında oldugumdan Avrupada Toyotadan anlayan yok.Yaparız dıye ıyıce bozarlar. Garantı Tr de gecerlı oldugundan Turkıyeye geldıgımde gosterecegım.
IYININ DE IYISI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "mütemadiyen fütursuz"
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 26, 2016, 14:54:07 »
Benim aracım da 2014 ekim çıkışlı. Bu dediğiniz nedenden dolayı Ankara'daki servisler olan Toyan, ALJ ve EFE'ye gittim, hepsi de bir sorun yok şeklinde geri döndüler. Tatmin olmadım, e-mail attım Toyota Türkiye genel merkezine Toyan'ı arayıp zorla ilgilendirttiler. Hoca dedikleri makine mühendisleri geliyor bazen servislere, onlara kadar gösterttim her şey yolunda dediler.

Ben şunu çıkardım. Hiçbiri "bizim şanzımanımız böyle" demiyor ama gerçekten de şanzımanları bu şekilde Toyota'nın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 29, 2016, 16:12:57 »
bende corum samlıoglu  servısı aradım. bu sorunun 1.33 lerde olabılecıgını 1.6 ların sanzumanın baglantılarının farklı oldugunu soyledıler. arabayı getır dedılerde ben getıremıyorum ıs yogunlugundan. 2014 kasım uretımı benımkıde. sanırım bu durumu kabullenecegız. muzıgın sesını bıraz daha fazla acmaktan baska cozum yok dedıklerınızden anladıgım. 2013-2015-2016 sahıplerındende yorum beklıyorum arkadaslar. hepsı mı boyle yoksa 2014 lerde mı var acaba. konuyu bırde boyle degerlendırsek ...
IYININ DE IYISI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 29, 2016, 17:13:03 »
Merhaba. Ben de 2014 model 1.33 kullanıcısı olarak fikrimi paylaşayım. Aracı aldığı günün akşamı geri götürdüm vites geçişlerindeki söz konusu ses yüzünden. Arabayı tepeden tırnağa incelediler ki ben de yanlarındaydım. O da yetmedi Toyota Türkiye'ye yazdım, iki gün sonra aracı aldığım yere çağırdılar, mühendis inceledi. Daha sonra sitedeki arkadaşlarla da paylaştım ki bu durum sadece 1.33'lerde yaklaşık 1000 km'ye kadar olan bir durum. Gerçekten de bu km civarında ses tamamen yok oldu. Şu anda 5800 km'deyim ses falan yok. İnanın, arabayı 0 km alırken bile aracın boya incelemesini yaptırıp, o aracın şase numarasını kaydedip (incelediğimiz aracın dışında bir araç vermesinler diye) ondan sonra sözleşme imzalayacak kadar pimpirikli biri olarak; Biraz sabredin derim... :D

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 29, 2016, 17:14:32
benim aracım 2015 25 ağustos trafiğe çıkışlı şuan 9800 km de ilk aldığımız zamanlar bire takarken ikinci kez yenilemek zorunda kalıyordum birde geri vitese ilk zamanlar cok yapıyordu sonra dreksiyonu çevirirken sürtünme sesi sonradan dreksiyon kesildi ve vites sorunu da.

Anıl Bey, direksiyon sorunu bende de vardı çok hafif de olsa, garanti kapsamında direksiyon kolonu değiştirildi, şu an çok güzel, bilginiz olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 corolla 1.33 life
  • Kilometre: 5000
  • 25 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 09, 2016, 20:50:07 »
6500 km deyim. 2016 1.33 corolla  hala 1 den 2 ye gecerken o "lıkırtı" geliyor. Viteste bir guvensizlik ve zayıflık hissi

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
today, tomorrow, toyota..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 13800
  • 98 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 09, 2016, 21:46:29 »
6500 km deyim. 2016 1.33 corolla  hala 1 den 2 ye gecerken o "lıkırtı" geliyor. Viteste bir guvensizlik ve zayıflık hissiyle beraber. Beyaz guvercinin suyu gitgide ısınıyor 😑

13800 km deyim sabah ilk çalıştırmada 1den 2ye atınca ses geliyor sonra gelmiyor
10000km bakımında söylemiştim herhangi bi sorun yok dediler benimde canımı sıkıyor
LİFE 1.33 COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 corolla 1.33 life
  • Kilometre: 5000
  • 25 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 10, 2016, 10:04:47 »
13800 km deyim sabah ilk çalıştırmada 1den 2ye atınca ses geliyor sonra gelmiyor
10000km bakımında söylemiştim herhangi bi sorun yok dediler benimde canımı sıkıyor
Aslinda ben daha 1.000 bakimi icin gittigimde sordum, "dur daha kaç kilometrede araban" dedi usta. Hic bakmadi bile. Ya adamlar relax, ya biz cok pimpirikliyiz.

today, tomorrow, toyota..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 10, 2016, 15:18:07 »
Arkadaslar yorumlarınızdan anladıgım bırcok arabada bu hos olmayan ses var. Demekkı normalı boylemıs dıyecegız. Ben daha servıse gıdemedım gıttıgımde burdan paylasacagım.
IYININ DE IYISI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 10, 2016, 15:49:54 »
benim de 2015 çıkışlı Corolla 1.33Life 1.nci vites geçişinde girmemezlik yapıyor, hatta "did you mean" yapıp 3'e giriyor :lol:. geri viteste de birkaç kez başıma geldi. 2 ye atarkenki "lıkırtı" ise bende de mevcut.. araç: 8700km de.. ilk 1.000km bakımda söylememiştim ama artık 10.000 bakımda servise böyle bir sorunum var diye de iletirim. birşey yapacaklarından değil de. böyle bir problemden haberdar olup ileride geri çağırma olursa kaydı kuydu olsun..  ;)