Gönderen Konu: 3. silindir ateşleme bobinini değiştirdim  (Okunma sayısı 12629 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 126000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: 3. silindir ateşleme bobinini değiştirdim
« Yanıtla #20 : Haziran 08, 2020, 01:46:29 »
Arkadaşlar Selam .

Konu benzer olduğu için yeni konu açmadım buradan devam etmek istedim 

Bir süredir aracımda özellik sogukken ve  ara hızlanmalarda  1600 - 1900 devir aralığında bir titreme hissediyorum  . Özellikle sabahları araç soğukken ve benzindeyken sanki daha belli .Motor ısınıp  lpg ye geçince daha az hissediyorum . Lpg kaynaklı bir ayar bozukluğu olduğunu düşünerek ki benzin ayarlarını da bozar  .Lpg filtreleirnin her ikisini de değiştirdim . Lpg ayarlarını da  yeniden ayar yaptırdım  .Ayar sonrası biraz daha düzelme oldu .Hatta 60- 70 km de benzinde kullanmamı tavsiye etti Mocan Otogaz enjektör sürelerin kısalmış dedi  bende öyle yaptım hatta . Kendim akü eksi kutup başını çıkartarak kısa döngü ayarları  ltft ayarlarını sıfırladım  .Şu an dikkatimi çeken rolanti de eskiye göre daha çok titriyor . Aracın ivmelenme sinde hızlanmasında sorun yok  gayet  iyi  .  Ama alt devirde saçma hafif bir titreme var . Hafta sonu kelebek boğazını ve maf sensörünü de temizleyecem bakalım .Bunla da düzelmez ise . Buji ve bobin durumuna baktıracam . Aracım  134 binde   120 bin bakımında bujilerini değiştirmiştim . Başına bu durum gelip farklı bir bilgisi olan varsa yardımını rica ederim

aynı sorun benim aracımda da var. Boğaz kelebeği temizliği, lpg ayarları ve filtre değişimi vs. hepsi yapıldı ama halen titreme devam ediyor. Daha önceden subap ayarı da yaptırmıştım yine aynı.. Bu titreme olayının elektrikle bir bağlantısı olabilir mi acaba ? parkları yaktığımda bir nebze azalıyor garip bir durum..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 08, 2020, 01:46:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 09, 2020, 02:20:39 »

aynı sorun benim aracımda da var. Boğaz kelebeği temizliği, lpg ayarları ve filtre değişimi vs. hepsi yapıldı ama halen titreme devam ediyor. Daha önceden subap ayarı da yaptırmıştım yine aynı.. Bu titreme olayının elektrikle bir bağlantısı olabilir mi acaba ? parkları yaktığımda bir nebze azalıyor garip bir durum..
elektrikle bağlantılı değil, aslında siz 4 lüleri yaptığınızda araç bir miktar Yüke biniyor ve rolantide örneğin benzin enjektörleri 2 ms değerinde çalışırken bu değer 2.1- 2.2 oluyor, farları, teybi, klimayı açtığınızda bu değer daha da yükselir ve daha fazla yakıt sarfiyatı gerçekleşir ve titreme daha az hissedilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 20, 2022, 14:24:32 »
merhaba,
2006 model 1.6 165 bin km de lpg li corolla aracım ile üst devirlerde arac gitmiyor tüm bakımları bujiler daha degişti sorun aynı ben bobinleri değiştirerek denemek istiyorum fakat bobin ömrü ne kadar gerçekten arızalı bunları nasıl anlarım.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 20, 2022, 14:27:03
aracımın üsütnde takılı olan bobin bu arada 90080-19019 denso birde kalemle 07g25c 3 tanesinde bu birimde 07g25b yazıyor