Gönderen Konu: Karter muhafaza  (Okunma sayısı 6447 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Karter muhafaza
« : Ağustos 08, 2006, 15:25:23 »
Arkadaşlar arabamı yeni aldım 2007 corolla sedan ancak karter muhafaza göremedim acaba bir kaza anında motor yere düşsün diyemi koymadılar (Yeni Focus gibi) yoksa yedek parça olarakmı satılıyor. Bazı arkadaşlar sanayide galvanizli sactan karter muhafaza yaptırdıklarını yazmışlar (forumu hatırlayamadım) ama eğer kaza anında motor yere düşme eğilimi gösterecek olursa bu yaptırdığımız saca çarpacak ve düşmeyecek sonrada öndeki yolcularla yakın temasa geçecek. Acaba bizim araçtada motorun yere düşme özelliği varmı ve ayrıca karter muhafaza tavsiyeleriniz nelerdir. Herkese selamlar

Toyota Club Türkiye

Karter muhafaza
« : Ağustos 08, 2006, 15:25:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Karter muhafaza
« Yanıtla #1 : Ağustos 09, 2006, 13:38:07 »
arkadaşlar karter muhafaza konusunda şunu söyleyeyim. 2003 corollam var. haftasonu yol bakım yaptırdım ve altını iyice inceledim. karter sol ön tekerin hemen yanında. yani kolay kolay yere vurmaz. bu nedenle karter koruyucuya gerek duyulmamış bence.

ve şunu söyleyeyim sakın sactan falan koruyucu yaptırmayın. çünkü arabanın altından geçen hava akımının kartere temas etmesi lazımki motor yağı soğuyabilsin.

kartere değecek şekilde geçtiğiniz bir tümsek zaten arabanın ön tamponundan arkaya kadar heryere zarar verir. eğilip kartere bakan arkadaşlar ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Karter muhafaza
« Yanıtla #2 : Ağustos 09, 2006, 19:46:34 »
Dinçer Bey ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. Foruma bu konuyu dün yazmıştım ve kimseden cevap gelmeyince inanın biraz hayal kırıklığına uğradım. Umarım forumdaki arkadaşlar toyota club olarak birbirimize destek oluruz. Gelelim karter muhafaza olayına, Dinçer bey ben motoru incelediğimde yağ seviye çubuğunun izlediği rotaya bakarsanız yağ deposu bölgesinde hiçbir koruma olmadığını görürüsünüz. Benim merak ettiğim bölüm ise işte burası. Diğer bölümde bir koruma sacı gördüm sizin dediğiniz gibi ancak bu yağ deposu bölümü malesef boşta. Soğutma maksatlı bile olsa burası çıplak. Kışın bir buz kütüğüne çarptığımızda yada özellikle piknik alanında kasisten geçerken bu bölümü çarptığımızda  hiçbir koruma önlemi yok. İşte bu bölüm için bir önlem soruyorum. Herkese selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Karter muhafaza
« Yanıtla #3 : Ağustos 11, 2006, 09:03:49 »
sinanhan değerli arkadaşım. dediğim gibi benim arabada karter sol tekere çok yakın. yani sen gidip yerdeki sivri yüksek bir şeyin üstünden geçmezsen bir şey olmaz. eğer öyle bir engellede karşılaşırsan şöförlüğünü konuştur. teknik olarak engebeli arazide en yüksek noktalardan tekeri geçirirsen birşey olmaz.

motor yağının çalışma ısısı, dayanabileceği sıcaklık vardır. karter soğutma onun için önemlidir. ama illaki yaptırcam dersen ızgara şeklinde birşey düşünebilirsin. ama oda kartere gelen hava akımını ciddi ölçüde azaltır.
 bilgin olsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla GLI Otomatik Şanzıman
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Karter muhafaza
« Yanıtla #4 : Kasım 26, 2009, 14:18:40 »
Aracımızın altında karter muhafazasının olmamasının bir sebebide ciddi bir kazada motorun kızaklardan akarak aracın altına doğru ilerlemesi içindir.

Eğer siz bu mühendislik çalışmasını kuruntu yapıp altını sürtüyorum ya bir şey olursaya bırakarak tabanı komple kaplayacak bir muhafazayla engellerseniz, kaza anında motor ön koltuktaki yolcu ve sürücüyü sıkıştıracak şekilde ileri doğru baskı yapacaktır.

Dinçer'in belirrtiği gibi eğer dikkatli incelerseniz yağ karterini delmek için biraz çaba göstermeniz gerekecek illede koruma yapmak istiyorsanız güvenlik riskini de göz önüne almalısınız.