Gönderen Konu: El freni bırakmıyor  (Okunma sayısı 8167 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
El freni bırakmıyor
« : Haziran 17, 2016, 23:18:20 »
Yaklaşık 8 aydır 2006 Avensis 1.6 Linea kullanıyorum. Bazen, sabahları aracı çalıştırıp hareket ettirmeye çalışınca, el frenini tam indirmeme rağmen sanki el freni çekilmiş gibi hareket edemiyorum. Ya bir süre bekleyerek ya da biraz zorlayarak arkadan gelen gürültüler eşliğinde hareket edebiliyorum. Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu ve nasıl çözülür?

Yarın aracımdaki rölanti dalgalanması ve stop etme sorunumu çözmek için subapları değiştirmek üzere servise bırakacağım. Aynı zamanda baskı balata değişimi de yapılacak. Bu işlemler 1,5 gün süreceği için sürekli aracın başında olamayacağım. El freni sorunu hakkında biraz bilgi sahibi olarak gidersem daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Sent from my iPad using Tapatalk

Toyota Club Türkiye

El freni bırakmıyor
« : Haziran 17, 2016, 23:18:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: El freni bırakmıyor
« Yanıtla #1 : Haziran 17, 2016, 23:55:24 »
El freni nin de diskin altinda balatasi var.O aracin yasina göre bitmiş veya kirilmia olabilir.wn basitinden arka kampana sökülüp altinda balataya bakilir..
motor da subap yaptiracagijiza gore km si yüksek

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2016, 01:24:10 »
Bir aracımızda aynı sorun vardı fren balataları düzgün ortada hiç bir sorun yokken el frenini indirmemize rağmen arka frenler tutmaya devam ediyordu. Arka frenlerin ayarını ne kadar düşürsek de sorun çözülmemişti en sonunda usta el freni telinin kabloya kaynamış olduğunu ve bu sebeple teli bırakmadığını tespit etti. El freni teli değişimi yaparak sorunu çözmüştük. Bir ihtimal aynı sorun oluşmuş olabilir.
Geçmiş olsun.
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2016, 12:31:53 »
Yaklaşık 8 aydır 2006 Avensis 1.6 Linea kullanıyorum. Bazen, sabahları aracı çalıştırıp hareket ettirmeye çalışınca, el frenini tam indirmeme rağmen sanki el freni çekilmiş gibi hareket edemiyorum. Ya bir süre bekleyerek ya da biraz zorlayarak arkadan gelen gürültüler eşliğinde hareket edebiliyorum. Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu ve nasıl çözülür?

Yarın aracımdaki rölanti dalgalanması ve stop etme sorunumu çözmek için subapları değiştirmek üzere servise bırakacağım. Aynı zamanda baskı balata değişimi de yapılacak. Bu işlemler 1,5 gün süreceği için sürekli aracın başında olamayacağım. El freni sorunu hakkında biraz bilgi sahibi olarak gidersem daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

El freni teli degismesi gerek miyadini doldurmus buyuk ihtimal

TURKCELL T40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2016, 12:32:12 »

El freni teli degismesi gerek miyadini doldurmus buyuk ihtimal

TURKCELL T40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi