Gönderen Konu: MOTORDAN GELEN SİNİR BOZUCU TİK TİK TİK TİK SESİ...!!!!!  (Okunma sayısı 26791 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Hayat seni Vay Ki Ki vay vay..!!!!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '99
  • 56 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
İyi günler iki yıldır bindiğim 1999 model luna aracamın motordan sinir bozucu sekilde bir tik tik tik tik tik sesi gelmeye başladı  :olu:  :argh: siboblardan olduğunu düşünüyor bir kaç ustaya gösterdim lakin bana 900-1000 tl arası bir fiyat çıkardı birde üst kapak açılıp taşlanacak dedi bu taşlama işlemi nasıl birsey oluyor hayırlı forumlar  :saygi:
Hayallerimiz Ertelendi Yarına Yalnız Adam yine YALNIZ başına...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
Ynt: MOTORDAN GELEN SİNİR BOZUCU TİK TİK TİK TİK SESİ...!!!!!
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2016, 15:47:07 »
İyi günler iki yıldır bindiğim 1999 model luna aracamın motordan sinir bozucu sekilde bir tik tik tik tik tik sesi gelmeye başladı  :olu:  :argh: siboblardan olduğunu düşünüyor bir kaç ustaya gösterdim lakin bana 900-1000 tl arası bir fiyat çıkardı birde üst kapak açılıp taşlanacak dedi bu taşlama işlemi nasıl birsey oluyor hayırlı forumlar  :saygi:
İyi günler Süleyman Bey öncelikle geçmiş olsun.
Sorunu tam belirlemeden masrafa girmeyin her ustanın dediğine de inanmayın size tavsiyem.
Tik tik sesinin bir çok sebebi olabilir bunu biraz da sizin tarif etmeniz lazım;
Motor elektrik atlatıyor olabilir, distribütörden geliyor olabilir, sıralı sistem lpg varsa enjektörler arızalanmış olabilir, motor yağının ömrü bitmek üzere olabilir. Ses gelmeye başladı demişsiniz acaba motor yağı kaç km önce değişti. Kalitesiz yakıt almış olabilirsiniz enjektörler ses yapıyor olabilir. Kayışlardan kasnaklardan şarj dinamosundan geliyor olabilir.
Aracın performansı azaldıysa subaplar ve ateşleme sisteminden (distribütör, enjektörler, bujiler ve kabloları) şüphelenmek gerekir. Yağ bakımına dikkat edin.
Eğer subaplar değişecekse 1000 tl normal fiyat. Araçta lpg varsa kaliteli çelik subap takımı takılması tavsiye edilir.
Taşlama işlemi de zamanla yıpranan motor kapağını yerine uyması için yapılan düzeltme işlemi.
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 56 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2016, 23:42:15 »
Yasin bey öncelikle yanıtınız için teşekkürler araçta tek nokta lpg sistemi var bugün dikkat ettim benzine aldığım zaman o ses kesiliyor  tüpte geliyor sadece yağ olarakda castrol magnetec yağ kullanıyorum 7-8 bin km de bir  değiştiriyorum yağını da son yağ değişimi olalı 5 bin km oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 160 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 17, 2016, 03:49:57 »
Yasin bey öncelikle yanıtınız için teşekkürler araçta tek nokta lpg sistemi var bugün dikkat ettim benzine aldığım zaman o ses kesiliyor  tüpte geliyor sadece yağ olarakda castrol magnetec yağ kullanıyorum 7-8 bin km de bir  değiştiriyorum yağını da son yağ değişimi olalı 5 bin km oldu
Ne güzel Süleyman Bey 1000tl masraf var diyen ustayla da ilişkilerinizi tekrar gözden geçirin bence. İyi bir lpg ustasına gidip lpg sistemini gösterip sorunu anlatın o zaman büyük ihtimal lpg regülatöründe (beyninde) sorun vardır ses oradan geliyordur , sevindim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 56 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2016, 08:46:10 »
vallahi bende sevindim böyle olunca  :alkis:  düğün arefesinde birde bunun masrafı baya sıkıntıya sokacaktı beni adam ayak üstü 1000 tl masrafa sokuyodu ilginiz için çok teşekkür ederim  bilen birine sormanın her zaman faydalı  olduğunu bir kez daha anlamış olduk  :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 160 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 17, 2016, 15:27:43 »
vallahi bende sevindim böyle olunca  :alkis:  düğün arefesinde birde bunun masrafı baya sıkıntıya sokacaktı beni adam ayak üstü 1000 tl masrafa sokuyodu ilginiz için çok teşekkür ederim  bilen birine sormanın her zaman faydalı  olduğunu bir kez daha anlamış olduk  :saygi:
Estağfurullah, her şey dilediğinizce olsun Allah yardımcınız olsun  :saygi: