0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ağustos 13, 2016, 02:32:25Merhaba arkadaşlar. Bugün yıl içerisinde ikinci defa yağ değişimine 40 lira verince canım sıkıldı ve yağ değişimini de kendim yapmaya karar verdim. Bunun için tek ihtiyacım yap filtre anahtarı. Resimdeki gibi anahtar almak istiyorum. Ama ölçülerini bilmiyorum. Auris arabaların filtre numarası kaç, biliyorsanız yardımcı olur musunuz?Bildiğim kadarıyla aurisler in dizel ve benzinlilerinde farklı filtre türleri kullanılmaktadır. Dizel:kağıt ........ Benzinli ise : klasik metal filtre olması gerek. araç motorunu belirtseniz yada mümkünse filtre fotosunu eklerseniz zanımca ustalarımız bilirlerr,Benzinli 2013 auris life E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba arkadaşlar. Bugün yıl içerisinde ikinci defa yağ değişimine 40 lira verince canım sıkıldı ve yağ değişimini de kendim yapmaya karar verdim. Bunun için tek ihtiyacım yap filtre anahtarı. Resimdeki gibi anahtar almak istiyorum. Ama ölçülerini bilmiyorum. Auris arabaların filtre numarası kaç, biliyorsanız yardımcı olur musunuz?Bildiğim kadarıyla aurisler in dizel ve benzinlilerinde farklı filtre türleri kullanılmaktadır. Dizel:kağıt ........ Benzinli ise : klasik metal filtre olması gerek. araç motorunu belirtseniz yada mümkünse filtre fotosunu eklerseniz zanımca ustalarımız bilirlerr,
Benzinli 2013 auris life E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Vahit Bey bu konuyu açtığım zaman kullandığım zincirli anahtarı bir ustadan ödünç almıştım, bugün Koçtaştan ayarlı anahtar aldım 15 tl ye. Çoğu filtreyle uyumlu
Foto atsana Yasin yada link
Yasin bey, Uygulaması kolay mı? Profesyonel kullanmayacağım kendi aracım için sadece. Kendi anahtarı olsa daha kolay ve sağlıklı olur gibi geldi bana E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Buyur abi her koçtaşta var mı bilmiyorum elden aldım ben[attach=1]Mesaj Birleştirildi: Ağustos 13, 2016, 22:03:19 Fotoğrafını koydum efendim filtreye geçirip elinizle kolay bir şekilde ayarlayıp (filtreye göre) gevşetip sıkabilirsiniz. Bence en güzel anahtar çeşitlerinden birisi bu.Mesaj Birleştirildi: Ağustos 13, 2016, 22:10:04 Arkadaşlar bayağı bir araştırdım sonunda linkini buldum https://m.koctas.com.tr/urun/mac-allister-ayarlanabilir-yag-filtresi/24689
İşte budur ya, bende bugün tekzende sordum böyle birşey mal gibi baktılar tarifte edemedim aslında adamlarda haklı. Bana bu boru sıkmak içinde lazım, Yasin, peki sana soru bu sıkılan kısım ayrılabiliyor mu? Tamam yağ filtresi için güzel de benim boru sıkma işimi görür mü? Boruları birleştirince içinden çıkarabilmem lazım.
Tamam ayrılabiliyor, mekanizma güzel ya, bu halkanın altına işlem yaparken ben silikon kaydırmaz ped vardı ondan kesip koyarım hem çizmez hemde kaydırmaz süper olur. Teşekkürler Yasin
İkisi için en fazla ödenecek para 50 TL dir. O kadar gözünüzde büyütmeyin. Koçtaş'ın internet sitesinden bakın.Aynen kullanıyorum, fiyatı 15 TL ve içinde yedeğide var.http://www.koctas.com.tr/mac-allister-ayarlanabilir-yag-filtresi/24689-34853/?ref=search:ya%C4%9F%20filtre Benden bu kadar. Şimdiden kolay gelsin.
anahtarınzı 1/2 mi 1/4 mü ? kaç mm tapa ?
Helal olsun ellerin dert görmesin kardeşim. Bu tarz bakımlar beni aşka şevke getiriyor. Diğer bakımda bende bu işe el atayım artık. Bugüne bugün subap ayarı yapmış adamım
Ohoo Selman Abi subap ayarını kendin yapıp bakıma servise mi götürüyorsun, araba bile şaşıp kalmıştır Teşekkür ederim, maddiyat bir yana bakımı kendimiz yaparsak servisteki ustalardan daha çok özenerek yaparız diye düşünüyorum. Mesela yağın boşalma süresini uzatabilir, filtre değişimi yaparken kutu ve yuvaları detaylı temizleyerek yeni filtreyi takabiliriz gibi el becerimize ve titizliğimize bağlı olarak bu liste bayağı bir uzar. Bu işle ilgilenmek isteyenler için geçerli tabi, ustalarımıza da müşteri lazım uğraşmak istemeyenlerin de olması lazım
Valla doğru söylüyorsun biraz ters bir durum söz konusu gerçi subap ayarından sonra daha bakıma girmedi araç. Yağ değişimini de kendim yaparım ama krikoyla kaldırmak sıkıntılı bir kanal bulabilirsem şanzıman yağını da değiştirmeyi düşünüyorum bakacaz artıkBenim Erzurumda çok canımı yaktı ustalar o yüzden elimden geleni kendim yapınca daha bir rahat oluyorum