0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhaba,Yaklasik 1 aydir falan herhangi bir cukur tumsek cok hafif bozuk bir yoldan bile gecsem sanki arabada amartisor yokmus gibi takir tukur sesler geliyor on takimdan, forumlara biraz baktim aks kafasi z rotu rotil amartisor kulesi yazan var ama sizce nedir fazla masraf cikarmi acaba?Terimlerde yanlislik olabilir, iyi forumlar.
Z rot arızası sadece o şekilde mi anlaşılıyor?
Z rot, asfaltın en ufak yamasında bile tıkırtı sesi yapar Mehmet abi.
Askı rotu (Z Rot) olması bir ihtimal tabi, kaliper pimleri olma ihtimali de göz önünde bulundurulmalı.@Mutlu Tekir (30216) bey aracınız Toyota değil ancak 555'in ana vatanı itibariyle Mazda grubunda da ürün gamı oldukça geniş, 555 ürünlerini kullansanız bir daha orijinal yürüyen aksam parçası almazsınız, şiddetle tavsiye ederim
Sol arka zrot için delphi kullanmıştım, karabükteki ustam onu önermişti kaliteli diye. Sol ön amortisör takozu ve rulmanını da KYB almıştım, 2si 1 arada idi. Fakat bazen dönüşlerde hala amortisör takozundan ses geliyor çukurlara denk gelirsem. Aklımda bulunsun dediğiniz iyi oldu Ufuk bey, bir şey alırsam size ulaşırım, malum Mazdanın parçaları tek bir yerden satılmadığı için sıkıntı yaşanabiliyor. Arka porya değişeceğim 5-6 aya, var mıdır elinizde, varsa sizden alırım direk?