0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu kadar uğraşacağına ANTİBİYOTİK sıkaydın ya Mutlu
Evaporatorun üstüne sıkacak sprey kalmadı onu yapamadım.
Demirhan hocam,kanalların dibine kadar hortum uzattıysanız eğer evaporatör üstüne ulaşmıştır. Bu sıktığınız köpük mü gaz mı?
Murat abi köpük tavsiye etmiyorlardı ben de sprey şeklinde olanını aldım ve bence iyi iş çıkardı tavsiye ederim. Tek sıkıntı ben kanallara baya sıktım tek seferde bitti bu arada stac italy değilmiş, modacar imiş. Link:http://www.hepsiburada.com/modacar-klima-temizleme-ilaci-99m0135-p-OTM99M0135
Aslında evaporatörün gerçek anlamda temizlenmesi için, Polen filtresi kullanılmamış yada aşırı kirli olupta bakımı falan yapılmamış ve tozu pisi geçirdiyse eğer mutlaka bu evaporatör üstüne yapışmıştır. Köpük sıvıya dönüştüğü için bu kirleri akıtmakta daha iyidir diye düşünüyorum. Zaten kullandıktan sonra klima tahliye hortumundan akan pissu da bunun göstergesi oluyor.
Yalnız şöyle bir durum var, evaporatöre ulaşmak için önce fanı geçmek gerekiyor. Düşünüldüğü kadar kolay değil. O nedenle sprey tarzı ürünler kullanmak çok daha kolay.Köpük ürünü, havalandırma kanallarına yada aracın altındaki su tahliye hortumundan yukarı doğru uygulayabilirsiniz.
Arabadan arabaya değişiyor herhalde, mesela benim arabada eğer havalandırma kanallarından hortumu uzatırsanız fana falan gelmiyor çünkü fan zaten polen filtresinin orada. Direk orta konsoldaki evap kutusunda birleşiyor kanallar