Gönderen Konu: Klimayı Kapattıktan Sonra Havalandırmadan Gelen Kötü Koku  (Okunma sayısı 7093 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Merhaba,
2007 model Toyota Corolla 1,6 Comfort M/M LPG'li E140 kasa, aracımda havalandırmadan koku geliyor. Çözüm öneriniz nedir? Bu durum neyden kaynaklanır?
*
Sorun kısaca şu:

1-  :tamam: Klimayı açmadan, aracın havalandırmayı açtığımda koku yok. Sorun yok.
2-  :tamam: Arabanın kliması çalışırken koku yok. Gelen hava gayet net ve temiz, En ufak bir sıkıntı yok.

3-  !!! A/C düğmesinden klimayı kapattıktan sonra , ilk 5-10 dakika, havalandırma açıksa , çok kötü bir koku yapıyor. Polen filtresi yeniyken de yapıyor.

Not: Araç manüel klimalı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
Ynt: Klimayı Kapattıktan Sonra Havalandırmadan Gelen Kötü Koku
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2016, 23:40:54 »
klima temizleme köpüklerinden kullanabilirsiniz. evapratörün üzerine gelecek şekilde uygularsanız daha iyi sonuç alırsınız.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2016, 23:53:32 »
klima temizleme köpüklerinden kullanabilirsiniz. evapratörün üzerine gelecek şekilde uygularsanız daha iyi sonuç alırsınız.

Evapratör nedir ve hangi marka / nasıl bir köpük tavsiye edersiniz?

Düzeltme:Evapratörü öğrendim ama onun üzerine nasıl sıkacağız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 15, 2016, 00:05:25 »
Burak bu koku bendede var ürün  markası ve nasıl uyğulayacağımız hakkında bilğine ihtiyacım var.Hatırladıgım kadarıyla talatın böyle bir konusu vardı.[emoji1]

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 15, 2016, 00:41:56 »
Klima temizliği yaptırsanız veya yapsanız bile bu koku yine olacak.
Çünkü çoğunluk klimayı kullanırken dış ortam havasını kapatıp genelde herkes iç sirkülasyon modunda kullanıyor klimayı.

Halbuki ilk çalıştırmada dış ortamdan hava girişi açık olarak başlayıp bir süre sonra iç sirkülasyona geçip ,klimayı kapatmadan önce tekrar dış hava girişi moduna geçerseniz koku filan oluşmaz.
Benden tavsiye sizlere,denemesi bedava.

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 15, 2016, 00:45:56 »
Klima temizliği yaptırsanız veya yapsanız bile bu koku yine olacak.
Çünkü çoğunluk klimayı kullanırken dış ortam havasını kapatıp genelde herkes iç sirkülasyon modunda kullanıyor klimayı.

Halbuki ilk çalıştırmada dış ortamdan hava girişi açık olarak başlayıp bir süre sonra iç sirkülasyona geçip ,klimayı kapatmadan önce tekrar dış hava girişi moduna geçerseniz koku filan oluşmaz.
Benden tavsiye sizlere,denemesi bedava.

yok, ben dışardan hava girişini sürekli açarım. iç hava döngüsü , düğme ışığı yanmaz yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 15, 2016, 00:53:39 »
Klimanın iyi soğutması için İç sirkülasyon modunda çalışması lazım. Diğer türlü dışarıdan alacağı sıcak havayı iyi soğutamaz. Ben geçen senelerde Toyota Klima Temizleme Köpüğü ile adam akıllı komple temizlemiştim. Koku falan kalmadı ama kullanımı değiştirmekte fayda var. Kesinlikle varacağımız yere varmadan AC kapatılmalı ve o şekilde varacağımız yerde stop etmeliyiz, eğer çok kısa süre varsa, AC kapatınca fan hızını en son kademeye getirmeli dış ortam hava almayı açmalıyız. Bu şekilde Evaporatör daha iyi kurur ve nemli kalmaz. Ev klimalarında da aynı sistem geçerli. Aslında onlarda akıllı sistem var arabalarada konsa iyi olurdu ama AKÜ den yememek için yapmıyorlar herhalde.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 15, 2016, 01:05:00 »
Kokuyla beraber ortamın nemlendiğini de farkediyor olmalısınız. Klima nemi emdiği için sıkıntı yok tabi ama klimayı kapayıp fana geçince oluşan nem tamamen aracın içine geliyor, sistem de takdir edersiniz ki yıllardır nemden ve dışardaki pislikten dolayı aşırı kirleniyor bu kirle nem birleşince kötü koku hop kabine doluyor o yüzden ben klimadan fana geçiyorsam hemen camımı açıyorum 1 dk içinde normale dönüyor kabin. Bu anlattığım koku meselesi sirkülasyondan bağımsız olarak her türlü oluyor.. Düzenli olarak temizlenen sistemlerde oluyor mudur bu sistem bilmiyorum ama sonradan temizliğe başlayanlar için kokuyu kesin gidermek zor gibi geliyor bana çünkü bazı kirler nemin de kurumasıyla katranlaşmış oluyor borularda.
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benim Babam Toyota Gibi Adam..
  • Model Yılı: '15
  • 25 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 15, 2016, 09:45:29 »
Kokuyla beraber ortamın nemlendiğini de farkediyor olmalısınız. Klima nemi emdiği için sıkıntı yok tabi ama klimayı kapayıp fana geçince oluşan nem tamamen aracın içine geliyor, sistem de takdir edersiniz ki yıllardır nemden ve dışardaki pislikten dolayı aşırı kirleniyor bu kirle nem birleşince kötü koku hop kabine doluyor o yüzden ben klimadan fana geçiyorsam hemen camımı açıyorum 1 dk içinde normale dönüyor kabin. Bu anlattığım koku meselesi sirkülasyondan bağımsız olarak her türlü oluyor.. Düzenli olarak temizlenen sistemlerde oluyor mudur bu sistem bilmiyorum ama sonradan temizliğe başlayanlar için kokuyu kesin gidermek zor gibi geliyor bana çünkü bazı kirler nemin de kurumasıyla katranlaşmış oluyor borularda.

Merhaba.
Düzenli bakımdan kasıt nedir. Ben aracı alalı 6 ay oldu, bakım yaptırmalımıyım? Yada nasıl bir bakım yapılmalı? Serviste 10000 bakımında yapılmıyor mu?
NE İMZALAR GÖRDÜM ZATEN YOKTULAR :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 15, 2016, 10:50:43 »
Her yıl Yaz başında,

Pahalı ama güzel bir ürün, kullanımı basit.

Polen filtresini çıkartın,
Klimayı çalıştırıp fan hızını 4 yapın, iç sirkülasyon modunda bırakın,
Camlar kapalı iken tek kullanımlık spreyi basıp ön yolcu halı üstüne bırakın,
Kapıları kapatıp dışarda bekleyin,
Sprey üflemeyi bitirdikten sonra aracı havalandırın,
Polen filtresini geri takın yada yenileyin.

Ürün, gümüş iyodürdür, belediyelerin yağmur bombası dediği şeydir, evaporatörü temizler, parfümlüdür.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 15, 2016, 11:07:22 »
koku neme bağlı... sistem temiz filtreler yeni bile olsa oluyor maalesef
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 15, 2016, 14:24:14 »
Tekin bey Klima bombası olarak satılan bir ürün. Bende 2. kez uygulamış oldum dün. İlk uyguladığım vanilyalıydı, bu seferki çam kokulu. Çam kokulusu çok güzel. Ama ben Atas markalı kullanıyorum. 15-20 tl civarı.

Yalnız polen filtresini çıkartmak gerekiyor mu? Sebebi nedir?
Birde arkasında "el freninin olduğu yere bırakın" yazıyordu ama, nasıl olacak ki halıda?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 15, 2016, 16:40:01 »
Kokunun nedeni nem degil, bakterilerdir. Bu bakteriler de, nemli ortamda cok kolay cogalir. Bu durumda onlenmesi gereken de nemdir. Sistemde cogalan kimi bakteriler ise saglik icin cok zararli olabilir. Astim problemi olanlar, cocuklar, yaslilar daha da dikkat etmeli. Yukarida bu konuda uzman arkadaslar yazmislar zaten.
Ortamda nem, sistem geregi olusur. Bunun tahliyesi icin de hortum vardir. Kontrol edilmesi iyi olur. Ayrica kanallarin tasarimi da onemlidir. Seviye farklari, keskin koseler sivi birikimi icin kolaylik saglar. Bu yuzden kimi araclarda daha cok koku problemi olusabilir.
Polen filtresini de kaliteli kullanmak iyi olur. Yukarida bahsedilen tarzda kimyasallar da sistemdeki bakterileri onlemede bir sure yardimci olur. Ancak ozenli kullanmak gerekir. Nemi en basta onlemek en dogru yol aslinda.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 15, 2016, 16:42:20
+ TuvTurk muayenesinde de arac ici hava kalitesi kontrol edilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 15, 2016, 23:20:48 »
Tekin bey Klima bombası olarak satılan bir ürün. Bende 2. kez uygulamış oldum dün. İlk uyguladığım vanilyalıydı, bu seferki çam kokulu. Çam kokulusu çok güzel. Ama ben Atas markalı kullanıyorum. 15-20 tl civarı.

Yalnız polen filtresini çıkartmak gerekiyor mu? Sebebi nedir?
Birde arkasında "el freninin olduğu yere bırakın" yazıyordu ama, nasıl olacak ki halıda?

Atas daha ucuzmuş, bulursam alırım.

Polen filtresi sprey partiküllerini engeller ve filtre üzerinde yoğuşmasına sebep verir, oysa bu partiküllerin evaporatör üzerinde yoğuşması gerekmektedir.

Yukardaki fotoğrafta vites konsolunda yada el freni civarlarında görünüyor.

Sprey tazikle çıktığı için tavanda yoğuşmaması için kabinin en alt seviyesinde konumlandırılması daha iyi oluyor, ön yolcu halısı üzerine konulduğunda hem tavana uzak hemde ayak altından iç sirkülasyon emilimi daha çabuk oluyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Haziran 15, 2016, 23:27:22 »
Bu tip şeylerin koyulacağı yer belli direk polen filtresi altına, emiş oradan yapılıyor çünkü. Polen filtresi gözenekleri tıkanabilir çıkarılması lazım. Ama bana göre en etkili temizlik köpük sprey. Bunlar çok etkili olmayabilir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 15, 2016, 23:27:49 »
t27'lerde bardaklık-tavan mesafesi sprey tazyiğini kurtarmıyor. aırclimi paspasa nasıl attığımı bilemedim :D
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 16, 2016, 10:14:20 »
Illa poleni sökülecek yani.[emoji4]

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 16, 2016, 15:04:27 »
Polen sökülüp atılacak orijinal yeni bir tane polen filtresi alınacak. O polen filtresi geldiğinde eskisini çıkarırken klima temizleme spreyi uygulayacaksınız. Hepsiburadadan almıştım ben modacar klima spreyi, çok güzel temizliyor kokuları. Hortum ucu bağlanarak derinlere sıkılıyor. Öncesinde köpük almıştım ama hiç bir işe yaramamıştı bende. Polen filtresini çıkarmışkken o bölüme bolca spreyden sıkacaksınız, uzatma hortumuyla en derinlerine kadar. Sonra da hava çıkış menfezlerinden başlayarak içine kadar hortumu sokarak her yerini sprey sıkın. Orta yan menfez, ön cam çıkışları, ayak altı çıkışlarına. Sonra aracı klima ful soğukta en son üfleme kademesinde kapılar kapalı 10 dk çalıştırın.sonra kalan bir miktar spreyi polen yerine tekrardan sıkın menfezlere de bir miktar sıkın bu sefer de 10 dk ful sıcakta ful kademe kapılar kapalı. Bu arada ikisinde de iç sirkülasyon olacak. Ardından soğuğa getirip havayı dışardan alın kapılar kapalı. Bu esnada sileceklerin önünden de bir miktar sprey sıkın. Sonrasında yine sıcak, sonra soğukken kapılar açık, sıcakken kapılar açık.
Hepsi 10 ar dakika. Uzun bir süreç fakat bakterileri çok güzel öldürüyor ve yaptığımdan beri bir sene geçti hala ne koku ne birşey hiçbirşey yok.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Haziran 16, 2016, 15:31:46 »
Bu kadar uğraşacağına ANTİBİYOTİK sıkaydın ya Mutlu  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 80000
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 16, 2016, 15:46:21 »
Bu kadar uğraşacağına ANTİBİYOTİK sıkaydın ya Mutlu  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Damardan verme durumu yokmuydu? :) :)
2010 Toyota Verso Piremium - KONYA