Gönderen Konu: 2012 Toyota Yaris 1.4 Dizel, Debriyaj sorunu aşırı sert  (Okunma sayısı 2980 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Can Tecim vCard
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhabalar, İlk sorumla sizlere danışmak istiyorum. Aracımın Debriyajı sert olmasından dolayı geçenlerde periyodik bakımdan sonra arızanın ne olacağına dair bakmalarını istedim. Servis baskı-balata-bilya değişmeli araç yolda bırakabilir ve volant'da değişmeli daha sonra sıkıntı çıkarmaması açısından dedi. Kendilerinden fiyat istedim. 3.025 TL(Baskı,Balata,Bilya 1940TL ve Volant 1085TL civarı) gibi bir fiyat çıkardılar çılgına döndüm! İşçilik dahilmiş ve iskontolu haliymiş. Tabiki yaptıramadan hemen çıktım o günden beri bir çıkar yol düşünüyorum.

Aracım 6 vites manuel 1.4 dizel, 70bin'de siz tecrübeleri abilerimden arkadaşlarımdan fikir istiyorum. Otomobil dünyasına yeni giriş yaptığım için çok tecrübeli olduğum söylenemez. Güncel debriyaj seti ne kadardır bilemiyorum, ama forumda 2010 yıllarında 500-600 fiyatları görünce(işçilik dahil) herhalde aradan geçen 6 senede çok da pahalılaşmamıştır diye düşünüyorum. Tanıdığım bildiğim özel servis yok bu yüzden alternatifim yok parça almak istesem sadece internetten bulabilme gibi bir şansım var ama ne yazık ki bulamadım, inşallah sizlerin önerileri olur.

Şimdiden teşekkürler ediyorum.

Not : Aracım bazı viteslerde boşa devir alıyor ve sonradan hızlanıyor bu da öğrendiğim kadarıyla baskı balatanın değişmesi gerektiğine işaretmiş. Yanlışsam lütfen düzeltin.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Toyota Yaris 1.4 Dizel, Debriyaj sorunu aşırı sert
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2016, 00:35:41 »
Aracınız manuel vites sanırım, daha önce debriyaj sıyırması vs. gibi bir durum söz konusu değil ise Volnat değişimi fuzuli olabilir, en kötü ihitmalle sökülmeden de gerekliliği itilaflı bir yaklaşım olur.

Debriyaj seti konusunda Aisin yada Daikin gibi kaliteli ürünler kullanılır ise sorun yaşamazsınız, püf nokta ise hidrolik debriyaj rulmanının orijinal kullanılmasıdır.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Can Tecim vCard
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2016, 00:46:58 »
Evet araç manuel aracın 2. Sahibiyim ve alalı 1 ay oldu, o yüzden debriyaj sıyırması gibi bir durum oldu mu bilemiyorum. Volant için serviste çok zorunlu değil ama kötü durımdaysa ilerde volantın yanar boşuna bir daha işçilik ödersin diye korkuttu açıkcası :)

Peki sizce bu fiyatlar normal mi ve bu işi ucuza ve kaliteden çok ödün vermeden yaptırabileceğim yerler var mıdır acaba ?

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2016, 00:50:48 »
70.000km aracınız için yüksek sayılmaz dolayısı ile tamamen önceki kullanıma bağlı tabi ancak sökülmeden afaki olarak korkutulmanız hoş olmamış.

Fiyatlar dediğiniz yetkili servis liste fiyatları zaten, kaliteli ürün (dilerseniz bire bir orijinal ürün) ve işçilik ile daha uyguna mal edebilmeniz mümkün tabi, doğru adrestesiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Can Tecim vCard
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 14, 2016, 01:03:42 »
Yeriniz Maslak Oto Sanayi'de sanırım, ben de 42 maslakta çalışıyorum, yarın bir görüşmeye geleyim o zaman.

Bire bir orjinal ürün var ise süper servistekinden farksız olmayacak demektir. Uzun yıllar sıkıntı çıksın istemiyorum, bu yüzden zaten ya servis ya da gerçekten orjinal ve maliyeti daha az bir yer seçmem gerektiğini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Can Tecim vCard
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 14, 2016, 20:39:53 »
70.000km aracınız için yüksek sayılmaz dolayısı ile tamamen önceki kullanıma bağlı tabi ancak sökülmeden afaki olarak korkutulmanız hoş olmamış.

Fiyatlar dediğiniz yetkili servis liste fiyatları zaten, kaliteli ürün (dilerseniz bire bir orijinal ürün) ve işçilik ile daha uyguna mal edebilmeniz mümkün tabi, doğru adrestesiniz.

Yerinizi bulamadım şimdi sitenizden kontrol ettim yarın tekrar deneyeceğim, özelden bana fiyat verme şansınız var mı ? Henüz mesaj atamıyorum sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6 : Haziran 15, 2016, 10:34:22 »
Yerinizi bulamadım şimdi sitenizden kontrol ettim yarın tekrar deneyeceğim, özelden bana fiyat verme şansınız var mı ? Henüz mesaj atamıyorum sanırım.

0212 285 10 93 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz, özelden fiyat verebilirim tabi ama sormak istediğiniz yada cevap istediğim bir konu olduğunda cevaplayamayacağınız için telefon ile görüşsek daha iyi olur sanırım.