Gönderen Konu: Klima hakkında  (Okunma sayısı 10949 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Ynt: Klima hakkında
« Yanıtla #20 : Haziran 13, 2016, 23:18:07 »
kompresörler kendi içinde farklılık arz eder.

Doğru, pistonlu, rotary

mesela corolla dizelde kullanılan kompresör denso 5se09c idi galiba sürekli aktif çalışan

Hiç bir soğutma kompresörü sürekli çalışmaz, eğer çalışıyorsa biryerlerde yanlış veya eksiklik var demektir.

o yüzden klima çalışırken araba stop edilmememli önce klima kapatılıp stop edilmeli.

Klima kapatılmadan motor stop edilebilir, selenoid valfler basıncı düzenler, çünkü "AC koruma sistemi" de motor stop edildikten sonra 1dk boyunca diğer bazı elektrikli sistemler gibi direkt elektrik bağlantısına sahiptir.

yüksek devirlerde 1500 rpm ve üstü devirlerlde klima kapatılmamamalı veya açılmamalı.

Yüksek süratin ne olduğuna bakılmaksızın AC açılabilir. Klima sistemini hiç bir şartta zorlayamazsınız, kıramazsınız. Bireysel olarak yapılması gereken tek şey, aracın önündeki radyatörü temiz tutmak, eğilen petek kanallarını düzeltmektir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 13, 2016, 23:18:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 14, 2016, 01:18:22 »
Yuksek devirde klimayi acip kaparsak kompresoru elimize alir miyiz?

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #22 : Haziran 14, 2016, 10:19:50 »
Yuksek devirde klimayi acip kaparsak kompresoru elimize alir miyiz?

Öyle bir şey yok,

Bakın, adamlar otomobil, klima vs tüm teknolojik şeyleri 100 yıldır üretiyor fakat bizler sadece yorumlar yapıp kullanıcı hurafeleri çıkartıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 14, 2016, 23:02:13 »
peki tekin bey siz daha doğru biliyosunuz.denso 5se09c nin çalışma prensibine bakın bakalım nasıl çalışıyor.diğerleri nasıl.direct drive compresordur araba çalıştığı sürece kompressor pistonları çalışır vaziyettedir.diğer bir çok kompresörde bu böyle değildir.zaten böyle yapılmasının artıları pistonların sıkışmasını önlemek v.s.ii araştırın...

Mesaj Birleştirildi: Haziran 14, 2016, 23:04:09
yüksek devirde açılan kompresörün önündeki clutch a yük bine bu clutc ın 3 adet tırnağğı vardır.şayet çok üst devirlerde açılır ise tırnakları1 veya 2 tanesini kırmaktadır ve en çok arıza piyasada budur.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 14, 2016, 23:05:08
neyse size bilgi aktaracağıma klimalar bozulsun ki klimacılar iş yapsın.benimki tavsiyedir uyan uyar uymayan uymaz...

Mesaj Birleştirildi: Haziran 14, 2016, 23:10:34
Klima sistemini hiç bir şartta zorlayamazsınız, kıramazsınız

demşsiniz.sanayi ye gelin bakalım ne nerede naısl kırılıyor.kırılmış kitlenmiş .....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 14, 2016, 23:11:08 »
Merhaba,
2007 model Toyota Corolla 1,6 Comfort M/M LPG'li E140 kasa, aracımda havalandırmadan koku geliyor. Çözüm öneriniz nedir? Bu durum neyden kaynaklanır?
*
Sorun kısaca şu:

1-  :tamam: Klimayı açmadan, aracın havalandırmayı açtığımda koku yok. Sorun yok.
2-  :tamam: Arabanın kliması çalışırken koku yok. Gelen hava gayet net ve temiz, En ufak bir sıkıntı yok.
3-  !!! A/C düğmesinden klimayı kapattıktan sonra , ilk 5-10 dakika, havalandırma açıksa , çok kötü bir koku yapıyor. Polen filtresi yeniyken de yapıyor.

Not: Araç manüel klimalı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Haziran 15, 2016, 10:18:59 »
Tamirhanelerde, yanmış motorlar, arızalı düz yada otomatik şanzımanlar, bozuk klima pompaları vs herşey bulunabilir.

Bazıları yanlış kullanım yada yanlış bakım, bazılarıda ömürlerinin sonuna geldiğindendir.

Oğlumun Priusundaki elektrikli klima pompası bozuldu, sizce sebebi yüksek devirmiydi?

Elektrikli klima pompası benzinli motora bağlı değil ki? 3000.$

Regülatörü olan evlerdeki klima pompalarıda yanabiliyor, sebebi yüksek devir mi?

Eğer bir ürün ömrünün sonuna gelmişse, kırılır yada bozulur.

Şöyle düşünelim.. yağmurlu bir Yaz sabahı yola çıkalım, bir kaç saat sonra güneş çıksın ve hava yine 40.C olsun. O esnada uzun bir yokuşu çıkıyor olalım, 3. vites ile 4 bin 5 bin çevirerek giderken klimayı açmak için önce 40km/h mi düşmemiz gerekiyor.? Hayır.

Araçlarınızın keyfini çıkarın.

Bu arada, invertör klima pompaları devre dışı kalmıyor, istenen soğukluk sağlandığında düşük devirde devam ediyor. Yalnız invertör klimalar elektrikli pompalardır, Prius ve Yaris Hybrid gibi araçlarda mevcuttur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 15, 2016, 22:41:24 »
ok.zaten biz fosil yakıtlı motorlardan bahsettik.elektirkli kompresörlerden değil.elektikli kompresörlere örnek zaten verdiniz hybridler elektikli araçlar evdeki buzdolabı v.b....
her şeyin ömrü var...insanın dahi..kompresörmü bozulmasın..

Mesaj Birleştirildi: Haziran 15, 2016, 22:43:51
yusuf bey evapatör yani klima radyatörü(aracın içindeki)yeri çok zor bir yerde pislenmiş.ben tmeizledim canım çıktı çok zor.ama kokuyu o yapıyor.ben balata sreyinin ucuna ince hortum takıp kalorifer motorunu söktüm alttan bastım spreyi siyah sular aktı arabanın altından ve koku yok artık ama çok zor oldu inananın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '12
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 30, 2016, 12:11:14 »
Peki klima çalışırken rolanti dengesiz oluyor hatta çok düşüyor motor titremesi oluyor bunu engellemenin bir yolu yok mu.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 30, 2016, 12:12:16

Peki klima çalışırken rolanti dengesiz oluyor hatta çok düşüyor motor titremesi oluyor bunu engellemenin bir yolu yok mu.
İletiyi düzenle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 30, 2016, 15:19:44 »
Aracın kendisinin dengeliyor olması gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '13
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 30, 2016, 19:14:31 »
klimayı çalıştırdığımızda motor yüksek devirde de olsa kendi devreye otomatik (termostat)  girip çıkıyor zaten ,dolayısıyla yüksek devirde açmanın bir zararı olacağını veya olacaksa da bundan kaçınabileceğimizi sanmıyorum.Bildiğim kadarı ile klimamız için yapacağımız en iyi şey kış aylarında dahi en az hafta da bir klima mızı çalıştırarak içinde dolaşan yağın bir yerlerde birikip ilk çalıştırma anında pompanın yağsız kalmamasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 68000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 79 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 01, 2016, 00:30:19 »
Tamirhanelerde, yanmış motorlar, arızalı düz yada otomatik şanzımanlar, bozuk klima pompaları vs herşey bulunabilir.

Bazıları yanlış kullanım yada yanlış bakım, bazılarıda ömürlerinin sonuna geldiğindendir.

Oğlumun Priusundaki elektrikli klima pompası bozuldu, sizce sebebi yüksek devirmiydi?

Elektrikli klima pompası benzinli motora bağlı değil ki? 3000.$

Regülatörü olan evlerdeki klima pompalarıda yanabiliyor, sebebi yüksek devir mi?

Eğer bir ürün ömrünün sonuna gelmişse, kırılır yada bozulur.

Şöyle düşünelim.. yağmurlu bir Yaz sabahı yola çıkalım, bir kaç saat sonra güneş çıksın ve hava yine 40.C olsun. O esnada uzun bir yokuşu çıkıyor olalım, 3. vites ile 4 bin 5 bin çevirerek giderken klimayı açmak için önce 40km/h mi düşmemiz gerekiyor.? Hayır.

Araçlarınızın keyfini çıkarın.

Bu arada, invertör klima pompaları devre dışı kalmıyor, istenen soğukluk sağlandığında düşük devirde devam ediyor. Yalnız invertör klimalar elektrikli pompalardır, Prius ve Yaris Hybrid gibi araçlarda mevcuttur.

Tekin bey öncelikle merhaba,
Vaktiyle benim aracımın da klima kompresörü bozulmuştu, ki bilinçli bir kullanıcı olmadığımı düşünüyordum. Yüksek hızlarda (180-200 gibi) klimayı devreye alıp çıkardığımız için kompresörü kaybettiğimizi sanıyordum ki sizin açıklamanızı okudum. O halde kabahat muhtemelen bende değil.
fakat o sırada ilgili ustaların da bana söylediği yüksek hızın kompresöre aşırı yük yaptığıydı. Sonuçta yurtdışından bin bir takla atarak büyük zorluklarla kompresörü getirttim. Aşağıda resmini gördüğünüz kompresör de sizin bahsettiğiniz gibi hızla alakası olmayan bir sistem mi yoksa eski bir sistem olup da yüksek hızda bozulabilen bir tip mi.?
İlginize teşekkür ederim. Saygılar.
Bir kere yanlış trene bindiyseniz; koridordan ters tarafa yürümenin hiç bir faydası yoktur.
 Friedrich Nietzche